Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (407)

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi to není na úplný počet hvězdiček, ale dnes udělám výjimku. Už je to totiž docela dlouho, kdy jsem naposled viděl horor zabývající se tímto námětem. Přece jenom poslední 2-3 roky jsme zaplavováni hlavně duchařinama, paranormálními jevy a found footage. Tento horůrek mě proto svojí atmosférou a propracovanou technickou stránkou dokázal zaujmout a myslím si, že i po herecké stránce mu v podstatě není co vytknout. Jsem zvědavý, jak se časem bude vyvíjet zdejší hodnocení, na IMDB se ustálilo na 6.2, takže byl bych rád, kdyby u nás pod 6.5 neklesl. Je to rozhodně jeden z těch hororů, na které se člověk podívá rád i vícekrát, což se o většině současných hororů nedá říct. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komorní příběh plný neviditelných mimozemšťanů. Tenhle snímek se mi zrovna trefil do noty a drama vyděšené rodiny, jejiž dům se stal terčem útoků nepřátelské formy života, mi způsobovalo dobrých šedesát minut příjemného mrazení. Za nejpůsobivější považuji noční návštěvy. Zjistil jsem, že mě solidně odbourají duchařiny, ale neviditelní emzáci, procházející zdmi, se mnou dovedou taky zamávat. Bohužel se to ke konci zvrhne v docela slušnou pitomost a vše budované se zkazí. Takže i chápu všechny ty, co se to snaží podhodnotit. Temné nebe má fantastickou hudbu. Tvůrci s ní, i se zvuky pracují skvěle. Výsledek je opravdu hutný a tu čtvrtou hvězdu si to zkrátka zaslouží. Zjistil jsem, že tu "husinu" mám především pravě kvůli napětí gradovanému hudbou. Nejskvělejší na tom všem je však citát hned v úvodu: "Jsou dvě možnosti. Buď jsme ve vesmíru sami, nebo nejsme. Obě jsou stejně děsivé." A ano, tak to je. Arthur C. Clarke je očividně i skvělý šprýmař. Závěrem jen dodám jména lidí, kteří se na filmu podíleli. Nepřijde vám na tom něco divného? Goyo, Kadan, Kutsugeras, Gvozdas, Bishara, Higinbotham, Volturno-brill, Kavanaugh-Jones, Okin, Blum. Ano, jsou mezi námi a trapně se maskují už dlouho. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak se říká „Do třetice všeho dobrého a zlého…“. Scott Charles Stewart mě nějak svými předchozími filmy neokouzlil, ale tohle slibovalo lepší podívanou, nežli byly jeho předešlé akční kousky. Neposkvrněn Paranormal aktivity a jim podobnými jsem byl docela napjatý, jak si povede tentokrát a jediné co mě od filmu zprvu odrazovalo, byl fakt, že se zápletka nejspíš bude točit okolo mimozemšťanů. Jelikož k tomuto tématu bývám dost skeptický. Než se však začne dít něco opravdu zajímavého, musel jsem se prokopat přes všechny ty rodinné problémy, co si pro nás scénárista připravil a po určité době to začalo i trochu nudit. Bordel v kuchyni a neustále se spouštěný alarm asi dnes už nikoho nevyděsí a já pořád doufal, že atmosféru nakopne nějaký pořádný „impulz“. No a musel jsem si počkat docela dlouho. Naštěstí se zhruba uprostřed filmu začalo skutečně dít něco zajímavého a napětí pozvolna houstlo. Díkybohu za ty ptáky, vidiny a „kontakty s neviditelnými UFO“, jinak by se tohle zařadilo mezi šedivá dramata, kterých už existuje spousta. Nelze si ovšem nevšimnout, že originalitou se tu teda zrovna moc nehýřilo. Tvůrci se nechali inspirovat celou řadou scén a prvků, které z toho nakonec udělali klasickou přehlídku žánrového „klišé“. Jít na tohle do kina, tak se asi pěkně naseru. Ke konci jsem se však dočkal výrazného zlepšení a ani herecké výkony nebyli špatné, takže s přivřeným okem se přikláním k průměrnému hodnocení.50% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vlažný začátek, úderná prostřední část, podivné závěrečné dění. Určitě to není špatný horor, má to výborné momenty, které dokáží vyděsit (u jedný lekačky jsem se skoro pos*al), a nápad, který taky celkem ujde. Největší problém bych viděl asi v příběhu, který se ve druhé polovině vydá takovým trochu chaotickým směrem a všechno to vyvrcholí závěrečnou urychlenou půlhodinkou. Navíc mimoni, kteří ze začátku působí opravdu strašidelně, v závěru ze své děsivosti trochu upustí, což je škoda. Nicméně se ale jedná o solidní hororovou podívanou, kterou bych zařadil mezi mírně lepší průměr. 60% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Suverénně největší úzkost a paranoia od Shyamalanovo Znamení. Špičkově natočený horor, který hravě strčí do kapsy kdejaký slavný film stejného žánru. Pomalu budující atmosféra, mráz na zádehc nahánějící hudba a jedno z nejděsivějších, nejmrazivějších a nejnapínavějších vyvrcholení, co jsem letos viděl. Jen je mi líto, že 65% uživatelů ho odsuzuje jen kvůli jménu Scott Charles Stewart, který se podepsal pod nepříliš povedenou Legii a slušný, žánrový béčkový popkorňák Kazatel. Toto je opravdu jeho nejlepší film a spolu s Mama zřejmě i nejlepší horor roku. Pátou hvězdu mi zabraňuje dát pouze právě menší podobnost v závěru se Znamením a taky to, že Mama se mi líbila o chlup či dva více. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)

Reklama

Reklama