Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Z jedničky byl každý vyplesklej a mě nebavila vůbec. Dvojka se nelíbíla tak jsem si řekl, že třeba budu zase mít jinej názor než ostatní a bavit mě bude. Film byl opravdu příšerný stejně jako pro mě jednička. Postavy mi byly totálně ukradený a když tam zase lítaly po léčebně a začaly umírat už jsem se jen smál a po hodině jsem přemýšlel jestli si to tu jednu hvězdičku zaslouží za nejlepší scénu kterou se do té doby jevilo prdění snímané termokamerou. Nekecám fakt to je nejlepší scéna za první hodinu a s duchem je vlastně spojená také, že? A pak se stal pro mě malej zázrak. Objevil se Sean Rogerson a celej film ukradl pro sebe. Mě jeho šílenec bavil a čekal jsem co komu provede protože být tam zavřenej devět let to musí zanechat následky. Shrnutí : Film pro mě nudný, ale díky Seanovi je poslední půlhodina dobře koukatelná a jelikož mě to bavilo jednou tolik než jednička (což skoro každej film) tak dám jednou tolik hvězdiček. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První třetina neskutečně nudná, zbytečně natahovaná a nepřesvědčivá. Ale jakmile vstoupí do domu, zase je to stará dobrá duchařina jako první díl. Tady je navíc ale i nějaké dovysvětlení, ohledně všech těch samootevíracích oken, temných koutů, kde místní pacienti nejednou dali do huby věci, který se tam dávat nemaj a ohledně doktora Smrti, kterej se na starý kolena nudil a tak se rozhodl ve volných chvílích dělat lobotomii, vraždit novorozeňata, nasrat do normálního světa ten duchovní (to dokázal zřejmě pomocí všech těch lehátek a kočárků co měl v nemocnici) a čas od času vybubat nějaké studenty s kamerou. U mě takovéhle rozvedení "mytologie" daného tématu funguje (viz. REC - REC2), bohůžel ale tady to neskutečně jebe ta první větší třetina a to je velká škoda. Jinak mi samozřetelně od prvního dílu bylo jasné, že je to všechno podle skutečné události, takže kvůli tomuhle filmu zbytečně umřela spousta lidí. Ale ten dvoumetrovej týpek s černou dírou v hubě byl hustej, takže slabší tři hvězdy. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

„NEBOL TO LEN FILM,“ alebo DEATH AWAITS podruhé. Čakal som, že to bude horšie ako jednotka (ktorá sa mi veľmi páčila), ale aj tak som dosť sklamaný a rozčarovaný. Problém prvý: expozícia. Až neúmerne dlhá. Obyčajne mi to pri tomto type filmov nevadí, ale toto bolo fakt príliš rozťahané. Pozerať sa na dementov ako sa ožierajú, fuckujú a natáčajú si nejaké svoje filmíky ma teda fakt nebaví. Problém druhý: postavy. Televízny štáb v jednotke mi bol omnoho sympatickejší, než banda týchto kreténskych teens. Všetky postavy sú tu totálne vygumované (i keď holky sú aspoň pekné) a obzvlášť pri pánovi hlavnom hrdinovi, ktorý si počas celého filmu vystačí s jedným autistickým fejsom (hej, aj keď okolo vystrájajú ektoplazmy a umierajú mu kamoši) som sa modlil, aby sa objavil doktor Friedkin s kladivkom a vykonal lobotómiu, páč chlapec to evidentne potreboval. Herci hrajú mizerne a neveril som im ani žmurknutie očami. Problém tretí: nápady. Mám pocit, akoby tvorcovia vyhádzali na stôl všetky tromfy už v jednotke. Väčšina nápadov je teda buď zrecyklovaná (vyvolávanie duchov, rozhadzovanie stolov, vylamovanie dverí, slepé chodby), rozpačitá (duchovia manipulujúci s kamerami) alebo rovno blbá (červené dvere a spôsob akým sa dostať z budovy, záver so stenou). Problém štvrtý: nadväznosť na prvý diel. Tu narážam hlavne na jeden fakt a síce – objavenie sa starého známeho (Seana/Lancea) z jednotky. Na jednej strane ma to potešilo. Na strane druhej... Robertson dosť prehráva, vyzerá ako pojašený klaun skrížený s Tarzanom a celkovo vôbec nepôsobí ako duševne narušený, skôr ako taký poskakujúci debilko, ktorý občas zožere nejakú tú krysu. Keď sa toto všetko spojí, vznikne z toho podivný zlepenec, ktorý pôsobí preplácane, nabubrelo a občas silno fraškoidne. Atmosféra sem tam funguje, prostredie je stále dostatočne pochmúrne, recyklované nápady sú ešte jakž-takž funkčné, plus jeden príjemný nápad (keď sa vám zdá, že sa hrdinovia dostali z najhoršieho, ale...). To celé zavŕšené dosť podivným koncom, ktorý je asi taký ako celý film: nemastný, neslaný. Škoda. Entuziazmus tvorcov sa niekam stratil a GRAVE ENCOUNTERS 2 tak pôsobí len ako povinný sequelový dojazd. Nebolí to, nie je to vyložene odpad, občas sa mihne fajn nápad, alebo zapracuje „handy-cam“ atmosféra, ale inak vlažné a bez chuti. 2,5* ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zoufale nudnej rozjezd ale potom co začne bubáctví v blázinci je to ve starejch kolejích a člověk se opravdu bojí. Že je to kopie jedničky to mi snad nevadí když byla dobrá. Samozřejmě pobavil i korejec co pronesl větu MENŠINY TO VŽDYCKY SCHYTAJ JAKO PRVNÍ a asi 5 minut nato jako první ve filmu zařve :)))) Bohužel poslední třetina se starým známým už výrazně kulhá a za posledních cca 30-40 minut přijde už jen jedna lekačka, což je škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem dal jenom kvůli mé takřka neurotické důslednosti - když už jsem viděl jedničku, MUSÍM přece vidět i dvojku, i když jednička byla nekoukatelná srajda a dvojka bude nejspíš taky... Jo, jasně že byla, žádný překvapení. Ale jelikož mám celkem dobrou náladu a děj dvojky je přeci jenom o něco pestřejší a líbila se mi hlavní holka a překvapil mě moment s prostorovou anomálií ve výtahu, dám aspoň jednu, ať nežeru. Jinak je to ale samozřejmě příšerná konina a kravina a volovina a prasečina (to platí o "práci" kamery) a konec s levitujícími kamerami a řití (nebo čím) ve zdi je dost zoufalý. Jsem na hodně dlouho vyléčený z chuti dát si zase někdy nějaké amatérské FFko. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Na stole v nemocnici bola nakreslená ouija, teda tabuľka vďaka ktorej sa komunikuje s duchmi. Klasická tabuľka na komunikáciu má písmená usporiadané abecedne, avšak tabuľka v tomto filme mala rovnaké rozloženie ako QWERTY klávesnica. (metal.storm)
  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)
  • Na začátku filmu Alex (Roger Harmon) řekne, že vidí fotky z mládí Seana Rogersona. Správně ale měl říct fotky Lance Prestona, kterého Sean Rogerson ztvárnil. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama