Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že v kině je sledování PA 4 naprostá pecka! Sice se občas více smějete než bojíte, ale to samozřejmost. Myslím, že je to lépe zpracované než kterýkoliv díl předtím - lepší kamera, vychytávky, efekty a v neposlední řadě postavy. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že se téměř celý film jakoby nic neděje a vše je taková pohodička a všechno se to semele v posledních nadupaných 10 minutách. I tak, to cením. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kto bude vyhodnocovať obrazy nonstop spustených záznamových prostriedkov, sledujúcich ulice aj interiéry? Otázku vyvolal film zostavený z chronologicky usporiadaných pohľadov z notebookových kamier do vnútra izieb, na dvor domu a do bydliska susedov. Des je dlho prítomný len v nezreteľných náznakoch. Neskôr padajú nože aj lustre. Samotné video záznamy trochu popudzujú mladú blondínu a jej frajera, no nik im nevenuje pozornosť a oni sami len prelustrujú internet a skonštatujú, že niečo zvláštne sa v dome deje. A že možno ide o prastarý démonický obrad. Uvedenému zisteniu predchádza cca 80 minút ťažkopádneho stopovania prítomnosti nadprirodzena. Vraciam sa preto k otázke úvodu: ak radikálne skrátený zostrih udalostí niekoľkých dní a nocí z vnútra jedného domu a jednej rodiny nedokážu nijako relevantne spracovať tí, čo kamery nastražili, nijako neodvrátia pôsobenie záhrobného zla, ako a kto vyhodnotí čo i len trošilinku relevantne kamerové záznamy snímajúce celé dni a roky ulice, námestia, firmy, banky? Nie je to celé len sledovacie placebo? ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie som fanúšikom tejto série, no neradím sa ani k jej večným odporcom (kt. po väčšinou síce nevidel ani jeden diel, ale sú „najväčšími znalcami“). Taký rok dozadu po tretej časti, ktorá má výrazne (po veľmi slabej dvojke) prekvapila svojimi nápadmi by som možno bol schopný túto sériu aj obhajovať ... našťastie som sa k tomu ani nestihol dostať a je tu štvrté pokračovanie, ktoré mi myšlienku na tento čin stihlo nadobro vymazať z hlavy. Režisérske duo síce ostalo z PA3 nezmenené, ale PA4 je na tom ešte horšie ako sterilná „dvojka“. Nudných, nezáživných, nenápaditých 90 minút s jednou fungujúcou ľakačkou (ženská vo dvore s vetou „Can I Help You?“), nezmyselným koncom, na ktorý sa čaká 89:45 minút, aby mohol byť useknutý po ultra-hyper-rýchlych 15 sekundách s jedným záberom (a som naozaj zvedavý, či na neho vôbec v pokračovaní nadviažu alebo sa dej „prekvapivo“ presunie zase do iného časového obdobia ako v prípade predošlý Par. aktivít). Je to zdĺhavé, bez atmosféry, bez jediného nápadu – aj ten kinet ostal žalostne nevyužitý, so zbytočnými postavami, a o horore sa tu nedá hovoriť ani zďaleka. Navyše tvorcovia sa snažia až smiešne pôsobiť, že celý ...ehm... príbeh a prepojenie jednotlivých častí majú pevne v rukách a vytvárajú nejakú kvázi mytológiu (minule som im to ešte s prižmúrenými očami uveril), ale len zbytočne skáču zo vzdialenej minulosti (PA3), do blízkej budúcnosti (PA2) až po nastávajúce udalosti u susedov (PA4), a čakajú, že im asi celé dianie okolo paranudných aktivít niekto uverí. Za toto vyhodiť peniaze za kino, tak si ruky odrežem! Nie, proti found-footage nemá nič, ale pre túto sériu to je zatiaľ 2:2 (slušné 1 & 3 VERSUS slabučké 2 & 4). K už pripravovanej päťke sa pravdepodobne opäť prinútim, ale ak bude pokračovať v takomto trende bude to u mňa posledný klinec do rakvy. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl téhle laciné série už jasně ukazuje, kdo je cílovou diváckou skupinou. Mladí (15tiletí) herci nejsou špatní, ale asi si sami dokážete představit obsah jejich dialogů. Ono potom ani není divu, pokud tahkle vypadá typická americká rodina - tata kravaťák, matka bývalá rozkuřovačka, týnejdžrovská dcerka s xichtem anděla, velkej barák, samej počítač, Kinect atd. - že jim přidávájí do každé domácnosti poltergaist, dyť já jim ho taky přeju! Po čtyřech dílech jsem se sice nikam nedostali, ale na druhou stranu, tohle jako samostatný článek působí aspoň trochu kompaktně. Na minulý díl to nemá, ale první a druhý to do kapsy strčí. Lekačky fungují dobře, jinak nic nového. 55% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Landon / Příběh: Chad Feehan | Hudba: - | Produkcia: Oren Peli, Jason Blum, Steven Schneider | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Room 101 | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 140,706,358 $ || Prvý diel série, ktorý je podpriemerný. Je to len zanechaná forma, ale bez štipky démonickosti, ktorú obsahovali predchádzajúce tri filmy. Takto to vyznelo skôr ako automat na prachy pre tvoriaci tým, a hlavne producentov. Dúfam, že sa to ešte dá zachrániť nejakým invenčnejším piatym dielom, no občas je lepšie skončiť skôr, než aby to dopadlo, ako u sérii Saw... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Keď príde Ben (Matt Shively) za Alex (Kathryn Newton) a bavia sa o tom, že sa pôjdu von prejsť, má Alex vlasy v cope a sú strapaté. V ďalšej scéne, keď sú v domčeku na strome, ich už má upravené a cop je vyžehlený. (DJ Rocco iNc)
  • Stephen Dunham (Doug) a Alexondra Lee (Holly), kteří ve filmu hrají rodiče, byli manželským párem i ve skutečnosti. Stephen Dunham zemřel 14. 9. 2012 na infarkt krátce před uvedením filmu do kin. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama