Záhada Blair Witch 2
Horor / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2000, 90 min
Joe BerlingerHudba:
Carter BurwellPlakáty
Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)
Tosim
Z příjemného žánrového experimentu jedničky pokračujeme k udýchanému, naprosto fádnímu stylu teen vyvražďovačky, která je občas přerušena rádobystrašením, televizními záběry, které by přesvědčily jen cvoka, že je to skutečná událost, a nějakým tím sexem. A kecama o čarodějnicích. To ta holka celá v černým byla spíš punkerka.(17.8.2005)
Matty
Pokud si chcete zachovat duševní zdraví a dobrý dojem z jedničky, tak se této nestrašidelné, nechutné magořině velikým obloukem vyhněte. 20%(7.1.2006)
Malarkey
odpad!Naozaj proti prvnímu dílu je tento regulérní píčovina, která se snaží pouze čerpat z atmosféry prvního dílu a absolutně vůbec se mu to nedaří. Přijde mi neskutečně vtipné, že autory mohlo něco takového vůbec jenom napadnout. Na film jsem se díval s tím pocitem, že by dvojka mohla být zajímavé pokračování, toho v čem, jednička skončila. V tom nejlepším. Jenže problém je, že z ní je neskutečně vidět ta umělost, se kterou si jednička dozajista hodně pohrála. Ztrácí se autenticita a přichází klasická vyvražďovací kravina, která nudí, leká a dokonce zobrazuje samotnou čarodějnici. Jeden fakt tomuto filmu ale vyčíst nedokážu. Scénu, s tím, jak samotní návštěvníci zjišťují, co vlastně prováděli. Je to sice blbost, ale nedokážu na ní zapomenout. Možná měla něco do sebe, ale v té jedné scéně ukázala fakt, na čem si vlastně druhý díl stojí...na dosti dlouhém vedení, které zaplaťpánbůh tady taky skončilo.(20.1.2008)
║Rozpočet $15miliónov║Tržby USA $26,437,094║Tržby Celosvetovo $47,737,094║(14.12.2008)
mandes
odpad!Rozpočet $15miliónov Tržby Celosvetovo $47,737,094(1.9.2009)
Chupacabre
odpad!Kravina na druhou !!!(20.11.2007)
Boss321
Z jednoho z nejoriginálnějších nápadů 90. let se stal jeden z největších propádků jakých jsem se u pokračování dočkal. Oproti prvnímu dílu je tohle něco naprosto připitomělého. A to neberu v potaz naprosto odlišné zpracovnání snímku, už jen samotný příběh mě absolutně neoslovil a nedostal mě ani svou atmosférou. S ohledem na to jakým filmům dávám odpad a k úctě k prvnímu dílu dávám hvězdičku. Ale jedno vím urcitě, tohle už rozhodně nechci nikdy ani vidět.....(23.4.2008)
tron
„Strach je predchodcom zlyhania.“ Viete, čo je na tomto príšernom filme najsmiešnejšie? Nie najvtipnejšie. NAJSMIEŠNEJŠIE. To, ako tvorcovia stále otravne mystifikujú, hoci ústami svojich trápnych postáv miliónkrát priamo v dvojke hovoria, že „prvá ZÁHADA BLAIR WITCH bola len film“. Vrchol dosahujú po záverečných titulkoch „skrytými detailmi, ktoré nášmu šokujúcemu filmu dávajú ešte neuveriteľnejší rozmer“. No fakt smiešne. ZÁHADA BLAIR WITCH 2 nielenže neobstojí ako pokračovanie jedného za najlepších hororov desaťročia (už tá predstava je neprijateľná, producenti by urobili lepšie, keby film pomenovali len KNIHA TIEŇOV, ale samozrejme chápem, že kvôli prachom museli dodať aj ZÁHADA BLAIR WITCH 2), ale ani ako „samostatný horor“. Herci už na pohľad nesympatickí, výprava nehororová, dialógy o ničom, príbeh o ničom, samý chaos, zmätok, úbohá snaha o šokujúce zvraty, bieda, bieda, bieda. Myrick so Sánchezom síce nerežírovali, ale pracovali na tomto odporne zbytočnom filme ako šéfovia výroby, čo je pre hollywoodsky film zásadná pozícia, takže si zaslúžia zhorieť v pekle za diletantské požieranie vlastného „dieťaťa“.(30.11.2010)
novoten
Pojetí geniální jedničky je pryč a do marylandských lesů se vydává parta anonymních teenagerů, kteří si chtějí užít tamní atmosféru. Přestože je snímek tematicky zaměnitelný s jakýmkoli nevydařeným horrorovým nesmyslem, získává cenné body právě tím, že není ani tak regulérním pokračováním, jako částečnou poctou prvnímu dílu. Ten mám totiž ve vzpomínkách tak hluboko zakořeněný, že když začnou postavy mluvit o tom, že jsou přesně v těch místech, která znají z filmu, tak to na mě funguje. Chtělo by to ale na konec pointu a ne jen nesměle pomrknout a chtít zaujmout. Ve stránce mytologie Blair Witch se totiž povedlo dobře navázat. 50%(21.8.2007)
Shit
Záhada Blair witch 2 je už opoznání horší než jednička, je to pojatý absolutně jinak, to by zas tak nevadilo, kdyby to bylo aspoň trochu dobrý, ale neni. jednička vyapdala realisticky, jak to bylo natočený jakoby amatérsky těma studentama a to právě vzbuzovalo ten strach, ale tohle už je jen účelová vyvražďovačka s debilním dějem a ubohým koncem, tohle si snad ani nezaslouží podobnej název.(20.3.2005)
charlosina
Záhada zcela ztratila kouzlo vytvořené rádoby autentickými záběry... už je to jen "film", i když dojem tajemnosti se podařilo zachovat - ty výpadky paměti a noční můry, to bylo celkem dobré. Ale ve srovnání s první verzí je to... nesrovnatelné.(9.9.2007)
Djoker
Jedničku jsem ohodnotil pěti hvězdičkami, ale dvojce dávám jen dvě. Ano, tak velký je rozdíl v úrovni obou filmů. Čekal jsem další informace nebo i rozluštění záhady čarodějnice z Blair. Na to se tvůrci absolutně vybodli a udělali stejný přiběh, jehož děj přesunuli do starého domu v lese. Nechápu, proč se nepokusili objasnit řádění čarodějnice a místo toho vymysleli pointu, která je v každém druhém filmu.(18.9.2009)
Morien
odpad!Le stupid me. Ta zvědavost mě jednou zabije. Jednoho krásného večera jsem byla dost unavená a chěla jsem spát, ale najednou v dohasínající televizi problikla upoutávka, že za chvílí následuje Záhada Blair Witch 2. Patřím k těm lidem, kteří nevzývají originál - ten mě štval kvůli tomu, že s postavami se v žádném případě nemůžu nijak identifikovat a nemůžu s nimi ani soucítit, že jim ten úděl prostě přeju a to už je z principu špatně. No ale stejně (právě proto) jsem byla zvědavá, jakým způsobem vyrobili filmaři pokračování. A hořce jsem zaplakala. Nejenže formálně je film mnohem béčkovější, škaredější a tuctovější, invence veškerá žádná, nebo možná ty montáže pořád tam, ještě i koncept stupidních, nesympatických, šablonovitých postav se dočkal řádného upgradeu. To už mě víc šokoval a dostal pořad Volejte věštce, který potom následoval, ten má aspoň hypnopozadí za čarodějnicí, jakou svět neviděl.(28.2.2012)
Dan9K
Je to už sice poměrně dlouhá doba, co jsem to naposled viděl, ale vím, že to na mě docela zapůsobilo a konec, který spousta lidí kritizovala, mi přišel poměrně vydařený. Těžko říci, jak bych se k tomu stavěl nyní.(22.7.2005)
MM_Ramone
Tým, že sa tento podpriemerný horrorík chce tváriť ako pokračovanie filmársky i atmosfericky priekopníckeho diela, ktorým "Blair Witch Project" bez diskusie je, mi príde ako keď niekto okradne mŕtvolu a ešte ju aj pochčije. Je to znesvätenie kultu. Keby sa tento film volal ináč, tak by ma ani tak nepohošil. Ale toto nie! Niektoré diela by jednoducho nemali mať vôbec žiadne pokračovania. "Záhada Blair Witch" je jedným z nich. Točiť pokračovanie takémuto výnimočnému snímku, nemohlo dopadnúť inak ako totálnym fiaskom. *(1.2.2008)
ajuska
Všechno, co v jedničce stálo za pozornost, je tady pohřbeno nejmíň kilometr pod zemí. Další chabý pokus vytěžit něco z úspěchu předchozího filmu.(19.1.2006)
sullafelix
zaručene taký dobrý ako jednotka ... určite však menej nudný ako jednotka ... hoci o nejakom napätí alebo strachu tu.... rovnako ako v jednotke nie je ani chýru ani slychu(4.1.2006)
FateKEEPER
Tady někdo ošklivě zabil obrovský potenciál. Celý ten nápad, podle kterého dvojka na původní film nenavazuje, ale přistupuje k němu právě jen jako k filmu, je převelice ambiciózní. Hlavní hrdinové jsou jedni z tisíců nadšenců, kteří Záhadě Blair Witch uvěřili a vydávají se do lesů, aby si pořídili vlastní záznamy a pokusili se cokoliv odhalit. Akce se zvrtne v nezřízenou kalbu, ze které si nikdo nic nepamatuje. Haha. -----SPOILER----- Po závěrečném rozuzlení můžu říct jediné - pokud člověk nahlédne do historie kriminalistiky, jistě najde řádku zločinů, které se staly nárazově, za kombinace alkoholu/drog a vypjatějších/děsivých/nenormálních podmínek. Naši mladí hrdinové kalí v lese jak o život, přičemž nával nervozity a strachu je ve skupině často schován pod rouškou "pro kuráž předstírané" bezstarostnosti. Však jsme jen na místě, kde se měly odehrát příšerné odpornosti, nic se neděje, zkalíme se a bude dobře... nic se stát nemůže... Nebo o tom spíš díky marihuanovému a alkoholovému oparu nebudeme vědět. Ano. Mladí se pod vlivem alkoholu a návykových látek staly ještě mnohem vnitřně nestabilnějšími jedinci, kdy psychika kolabuje opravdu radikálním způsobem, a k uvolnění náhle vedou jen věci, kterými jsou tolik fascinováni a zároveň děšeni. Neboli rituály a zabíjení. Ponaučení, děti? Nechlastejte a neberte drogy, zvlášť ne ve stresujících a neobvyklých situacích. Můžete se pak dopustit věcí, za které rákoskou přes zadek nestačí. -----KONEC SPOILERU----- Problém je, že všechno to hezké je natočeno s nulovou schopností děsit, zmíněný nápad je ubíjen nelogičnostmi a blbostmi, přestože opravdu není (!) hloupý a herci za moc nestojí. Zatímco jednička za primitivním nápadem a ohromně nabubřelou reklamou v podobě udávané autentičnosti skrývala alespoň slušnou atmosféru a výborný závěr, dvojka má skvělou myšlenku a mizerné zpracování. Ale to dotčené srážení dvojky hluboko pod úroveň jedničky moc nežeru. První film lepším dílem je, ale faktor zábavnosti je u obou filmů prakticky na stejné úrovni. Neboli průměrné až podprůměrné.(20.12.2008)
JohnnyD
Irracionálne dávam 60%. Spomínam si, že som sa pritom bál, i keď netuším prečo a nemám chuť to zisťovať.(19.9.2005)
Stegr
25% - Zlaté maliny 2000 - 1x - Nejhorší remake/sequel...(19.2.2008)
| V kinech ČR od: | 10.05.2001 |
|---|
Související
- Záhada Blair Witch (1999)
Podobné
- Paranormal Activity 4 (2012)
- Paranormal Activity 3 (2011)
- Grave Encounters (2011)
- Tunnel, The (2011)
- Emergo (2011)
- Atrocious (2010)
- Gacy House (video film) (2010)
- Paranormal Effect (2010)
- Paranormal Activity 2 (2010)
- Paranômaru akutibiti Dai-2-shou: Tokyo Night (2010)
- Possession of David O'Reilly, The (2010)
- Paranormal Entity (video film) (2009)
- Čtvrtý druh (2009)
- Lake Mungo (2008)
- Paranormal Activity (2007)
- Noroi (2005)
- Last Broadcast, The (1998)
- Oheň v oblacích (1993)