Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2, je naprosto zbytečný film. Já nevím, ale přijde mi to celé takové nějaké pošahané. Kouzlo a atmosféra prvního dílu zmizeli. Navíc dvojka byla natočena normální kamerou, bez roztřesených záběrů, což se mi k Blair Witch nehodí. Nulový děj, špatní herci, trapná závěrečná pointa. Byla to prostě nuda. Rozhodně nedoporučuji. 1 hvězda za pár “moudrostí“, které vyslovila ta žena v černém. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2 je ukázkovým příkladem promarněného potenciálu jen proto, že tvůrci se rozhodli, že místo, aby vymysleli nějaký pořádný příběh, mnohem snadnější je svézt se na vlně úspěchu prvního dílu. Takže sem naházeli všechny ingredience tak, aby tento film nebyl nic jiného, než jen hodně slabým a laciným odvárkem oproti Projektu Blair Witch. Počínali si zdařile. Máme zde snad tu nejohranější ukázku skupinky teenagerů, jaká v hororu jen může být. Drsnou Gothic Girl, zapálenou vyznavačku Wiccy a přírodních magií, tuctovou těhotnou blondýnku a jejího přítele a organizátora celé akce, frajera. Zcela krátce by se dal příběh popsat asi tak, že tato parta mládeže byla v průběhu celé noci v opojení alkoholu a omamných látek a dělala v lese bordel. Ráno se probudí a nic si nepamatují. Všechno je divné. A všude okolo je bordel. Tuctová blondýna potratí. V nemocnici uvidí přízrak. Nechce tam zůstat, několik hodin po ošetření proto docela bez potíží s přáteli opouští objekt. Jeff je zavede do svého obyvatelného skladu, kde se ubytují. Pak přicházejí klasická schémata s přízraky, hlasy, lekačkami a postupným šílením určitých členů této sebranky. Vše vyústí v docela utnutý konec, který zaútočí na diváka tak rychle, že si může říkat, jestli je to opravdu všechno, co nám tvůrci nachystali. Nutno pochválit Kim Director, která je coby vyznavačka black metalu fakt "dost hustá borka.":) Takže pokud to v závěru všechno byla práce Elly Kedward, bylo by zajímavé, kdyby se nějaký díl zaměřil na její osobu a zabrousil do minulosti. Třeba The Blair Witch: Elly Kedward Story by mohl být nářez, kdyby se toho chopily šikovné ruce:) ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

No to byl zase počin... Zbytečná záležitost, která nestojí o váš čas. Debilní a hloupé. Film nemá co nabídnout, m žádné herecké výkony, postavy obecně nepůsobily sympaticky a hrály víc amatérsky, než v jedničce a to měl film rozpočet 15 milionu. Fakt nechápu co na takovém odpadu stálo, tolik peněz, ale je to jedna z dalších filmových záležitostech, kterou nemám zájem někdy vidět znova... Ani nevím za co si film vysloužil 1*, ale už to tak nechám :)  1/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom tohto priemerného béčkového hororu je fakt, že ide o dvojku slávnej jednotky, navyše prišla do kín rok po fenomenálnom úspechu niečoho, čo sa zopakovať nedá. Z dnešného hľadiska, teda ak ste film ešte nevideli a pozriete si ho dnes, už nemôže film sklamať ako nepodarené pokračovanie, pretože obdobie hajpu je fuč, ale iba tým, že takýchto hororíkov už je na svete oveľa viac ako pred dvoma desaťročiami. Samostatne za tri, ale keďže sa nedá nehodnotiť film aj ako pokračovanie, tak bude hodnotenie podpriemerné. Rozuzlenie ma nesklamalo, len sme sa nedozvedeli všetko, čo sme sa dozvedieť mali. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

To co první díl dělalo skvělým dílem je pryč. Místo toho nám nasolili neobyčejný bordel, kde na konci se to snažili autoři lepit jak se dalo. Ale prostě to nešlo. Horor to vlastně ani není, protože tam není čeho se bát! Ano kdyby tento film nenesl jméno Blair Witch, tak si myslím, že to mohlo být ohodnoceno lépe, ale zkrátka Berlinger je jako režisér zároveň málo talentovaná osoba a vůbec se nechytá. Když je první díl pecka, tak nelze to dělat tak, že máme jméno a jdeme to natočit, takhle to opravdu dělat nelze! 30% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Původní záměr režiséra Joa Berlingera bylo ztvárnit snímek s nadsázkou a humorem. Pozdější změna na pozici marketingové ředitelky produkční společnosti Artisan ale znamenala také změnu v pojetí filmu a Berlinger musel rezignovaně upustit od satiry a vytvořit snímek plný krve. Špatné přijetí hororu pak Berlingerovi způsobilo mnoho osobních a psychických problémů. (nakiniki)
  • Rozpočet filmu: $15,000,000. Tržby celosvětově: $47,737,094. (Káronoš)
  • Když v obchodě opravář lednice řekne Kim (Kim Director) větu: „Už jsem skončil,“ pozorný divák si vzpomene, že z vyprávění předchozího dílu Záhada Blair Witch (1999) měl stejnou větu pronést masový vrah Rustin Parr (Frank Pastor), když se šel doznat do města po poslední vraždě. Není náhoda, že o chvíli později se Kim na zpáteční cestě zjeví právě těch sedm zavražděných dětí. (Nick321)

Reklama

Reklama