Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám zatím „ to štěstí“, že jsem se P. Activity doteď statečně vyhýbal a tudíž nemůžu říci do jaké míry jej Shane Van Dyke okopíroval. To samé platí i o dalším filmu The Entity, se kterým je tento snímek „rovněž spojován“. Tudíž můžu v klidu hodnotit pouze to, co jsem měl možnost vidět zrovna nyní. No a moc velký dojem to tedy ve mně nezanechalo. Hororové kousky natočené přes ruční kameru nepatří mezi moje nejvyhledávanější a snad kromě REC se mi nelíbil žádný. Záhadu v Blair Witch považuji za jednu z největších blbostí co mám ve své sbírce a i přes nevoli spousty lidí, nepovažuji tento film za nic víc nežli odpad kolem kterého se nadělalo ve své době spousta humbuku pro nic. Podobně jako v P.A tvůrcům bohatě postačil jeden barák s několika místnostmi, skromným vybavením, vypůjčená kamera (kamery) a trojice amatérských herců, kteří „hráli“ za suché z nosu. Jako bonus si jednu z rolí střihl i sám režisér, který tak chtěl pouze ušetřit pár kaček a mrknout na kozy své filmové sestře pěkně zblízka. Hodinu a půl jsem byl „přinucen“ sledovat trojici dosti špatných herců, kteří se marně snažili hrát co možná nejpřirozeněji. Leč snaha to byla opravdu marná, stejně jako neustále se třepotající kamera. Ta nám měla vštípit pocit autentičnosti, ale mě spíš nehorázně srala. Když k tomu připočítám absenci jakékoliv atmosféry, o nějakém napětí nemůže být ani řeč (snad první hodinu se nic pořádného nedělo). Jediné co mě občas vytrhlo z polospánku, byl ustavičný řev Samanthy a bouchání dveří. Sorry ale tohle nevyděsí ani desetileté děcko. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně, působí to o dost reálněji, než všechny díly Paranormal Activity dohromady. Občas to má něco do sebe, ale jinak je to tak neskutečná nuda... Je tu chvíle, kdy chlap chodí deset minut po domě, řekne u toho asi čtyři slova a to je vše, co se tam za tu dobu stane. Dějově je to taky bída - něco se děje, nic, nic, nic, minizvrat, nic, nejasný konec. Úplný propadák to ale není, mezi fanoušky Paranormal Activity asi jo, ale ostatní, v tom asi něco víc najdou. Je znát, že je to strašně levné a že i já bych něco takového spíchl taky, ale ono to tou levností působí realističtěji, než propracovanější originál. Silnější 2* ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už zprvu je více než jasné, že tenhle film budou mnozí z vás zatracovat. Není se čemu divit, celý obsah filmu k tomu vyloženě svádí. Jenže když jsem sebral odvahu a podíval se na něj, zjistil jsem, že to s ním zas tak špatné kupodivu není. Dalo by se říct, že v některých ohledech je dokonce lepší, než Paranormal Activity. Tak například noční sekvence. Nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že dobrá půlka filmu se odehrává právě v noci. V PA se dlouho čekalo na výraznější bubu scénu, a tak byly noční záběry opravdu zajímavé až ty dvě, možná tři poslední. Tady se to rozbíhá už celkem brzo, pokud se nepletu, čtvrtá nebo pátá natáčená noc už docela nabírá na obrátkách. Plus vidím i v tom, že oproti milenecké dvojici z Aktivity, se tato rodinka pokusí z domu zdrhnout. Duch dává o sobě vědět docela často, což je taky jenom dobře. Zpočátku jim shazuje kříže ze zdi, zapíná a vypíná televizi, odkrývá jim deky a prochází se po stropě se špinavýma bosýma nohama. Pak ale začne viditelně přitvrzovat a dojde i na fyzický teror. Škoda, že vyvrcholí ve zbytečně vysvětlujícím a přesto dosti nedomyšleném závěru. Film ale nezavrhnu a přes některá noční pekla ho slušně ohodnotím. ()

Khumbac odpad!

všechny recenze uživatele

Hm ... tak to bylo řádné zklamání. Spíš než Paranormal Entity by se to mělo jmenovat PARANORMAL DEMENTITY. Napětí téměř nulové. Jenom samé heky, trapné zpovědi atd. Těšil jsem se až to skončí, a to mám PA rád !!! Jediné pozitivum bylo, že jsme mohli zahlédnout na 1 vteřinu prsa Samanthy ve vaně a potom ještě na konci, na trapném konci ... podotýkám. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si, když na světlo světa přišla Záhada Blair Witch a pak ji každý začal parodovat (Závada Blair Witch) nebo dokonce natočili pokračování? Tak přesně o tomhle Paranormal Entity je. Jen vykrádání "úspěšného" Paranormal Activity a podobný název jim pomáhá k tomu, aby si jej lidé s tímto hororem pletli (já osobně jsem film stáhla pod názvem Paranormal Activity 2 :D). Opět se ocitáme v domě, ve kterém straší. Syn se rozhodne natáčet pokoj své sestry a matky a obývák, aby přišel na to, co se veskutečnosti děje a my jsme svědky nevysvětlitelného zavírání a otevírání dveří, rozsvěcování lamp a padání předmětů ze zdi, nemluvě o stopech z popele na stropě (Paranormal Activity měl stopy z mouky na zemi). A to "strašidelné" postávání v místnosti v tranzu už taky nikoho nevyděsí. Narozdíl od Paranormal Activity ale v Paranormal Entity uvidíte několikrát obří ženská ňadra a to už je velký důvod, proč se na to asi většina mužského pohlaví bude těšit. (Vlastně stejně jako v Záhadě Blair Witch 2 :)) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)
  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno