Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (2 340)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem o Expendables napsal, že je to solidní nářez, tak nevím, jaký příměr či superlativ použít k jeho pokračování. Druhý díl má vše, co má mít. Ještě více akce, odkazů, hlášek a už tak skvělý herecký all stars team, je zde Stallonem naprosto fantasticky doplněn. Kdyby mělo studio zaplatit každému jeho obvyklý honorář, rozpočet bude možná větší, než měl Avatar... Expendables 2, je jedním z nejzábavnějších akčních filmů všech dob. Ti zlí umírají stylově a po tuctech a těm hodným držíme palce, jak se to sluší a patří. Naši oblíbení hrdinové sami sebe skvěle parodují a to dokonce i vzájemně (Schwarzenegger, Willis) a nástup Chucka Norrise na scénu, za Morriconeho melodie z Hodný, zlý a ošklivý, je jedním z nejlepších momentů celého filmu. JCVD je dokonalý padouch, který má obrovské charisma a závěrečná půlhodina je jedním velkým akčním orgasmem, plným dokonalých replik hlavních představitelů. Stallone zaslouží veliké uznání a mnoho díků, že se do takového projektu pustil a také za to, že jsem ho konečně viděl v akci po boku Arnieho. Na to jsem čekal více než dvacet let. Takže díky a na shledanou u Expendables 3. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $85,028,192Tržby Celosvetovo $311,979,256Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,550,423 //počet predaných kusov 667,644Tržby za predaj DVD v USA $22,829,498 //počet predaných kusov 1,281,591_Akčný zábavný úlet ako sa patrí!_ Príbeh je len nezbytné bahno alebo nevyhnutná pôda pre excelentnú akciu a dávku hlášok sršiacu v nekompromisnú zábavnosť, nemá to úplne ten krehký nádych akčných filmov 80.rokov ale snaží sa to a ja to beriem, Simon West je všeho všudy len rutinér, ktorému opäť vyšla letecká akrobácia ale pre prípadne pokračovanie pri som poprosil niekoho šikovnejšieho, čo by z toho vyžmýkal o niečo viac, lebo je tam asi 20minútová nudnejšia pasáž, kde sa to skoro nikam nehýbe aby to následne vytrhol Chuck Norris, ten tam dokonale zapasoval. A úplne kľudne prijmem každé dva roky takýto úlet posledných akčných hrdinov, akční chlapci si takúto pompéznu úctu a hláškovú vychytávku v tomto žánri zaslúžia. Takto výdatne som sa pri akcii dávno nezabával. /videl v kine: 90%/ ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Simon West se prokázal jako o chloupek lepší režisér, než pan Stallone, akční scény již nejsou tak nepřehledné, naopak se vyloženě rochní v epických záběrech, kdy naši staří známí pomalu kráčí bojištěm a stříli od boku hromady osob, věcí, zvířat, dětí - ne, ty poslední dvě ne. Naopak ale scénář už z tak jednoduché béčkovosti ještě zestupidněl. Druzí Expendables mi místy připadali jako pokus o postmoderní western, kdy charismatičtí "kovbojové" brázdí zemí bez zákona, zachraňují ženy s dětmi, osvobozují otroky a pronásledují padouchy, kteří ukradli nikoliv měšce plné zlaťáků, ale plutónia. Ne, že by tento "nepořádek" nějak vadil, ovšem musel by být vykoupen lepším vytěžením postav. Akce stále nedosahuje svého potenciálu, mocných střetů postav mohlo být taky více, hláškování působí vyloženě nuceně... Nevím, bylo to fajn, ale když se nad tím člověk zamyslí, mohlo to být ještě mnohem lepší. 6/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Špatnej vtip. Nedoufal jsem, že budu z Expendables II nějak zvlášť nadšený, přecijen nejsem úplně cílovkou pro žánr bezduchého staromódního akčního filmu, ale že mě to neuspokojilo ani jako řemeslně pěkně udělaná nenáročná oddechovka, z toho jsem - zvlášť po velmi pozitivních ohlasech - docela překvapený. Hlavní kámen úrazu je v akci. Za prvé je jí málo ... a za druhé není dobrá. Spousta lidí si libuje v tom, že kamera zde není epileptická a střih není klipovitý, jenže k čemu jsou dlouhé (přehledné) záběry, když celek prostě přehledný není. West lemplovsky pracuje s prostorem, není jasné, kdo kam kudy utíká, kdo ho pronásleduje, jakým směrem střílí ... Veškerá akce (s výjimkou úvodní scény, kde to neplatí úplně storpocentně) je v podstatě unavujícím sestřihem toho, jak někdo někam utíká/střílí, ale naprosto tomu chybí nějaká dynamika, která by mě jako diváka vtáhla do děje. No a pak ten scénář ... dá-li se tomu tak říkat ... katastrofa. Jako mně je jasný, že od takto koncipovaného filmu může čekat něco sofistikovaného ledatak blázen, ale tohle je fakt moc! Postavy se zcela nekoncepčně pohybují kdesi v obrovském prostoru bývalého sovětského svazu, legračně na sebe neustále narážejí ... a když jsou hrdinové v hodně velkým srabu, NĚKDO přijde, všechny zachrání ... a zase odejde. A rámují to kecy typu "Tyjo, díky že ses stavil." Jako what the fuck? Vtípků a hlášek je povedených zhruba tak šest, přičemž půlku z nich si uzmul Lundgren. Expendables II jsou produktem s krátkou dobou trvanlivosti (tohle fakt kult nebude), který od fanboyů sbírá pozitivní hodnocení jen díky tomu samému modelu, díky němuž puberťačky vlhnou u Twilightu a potterofilové u posledních Potterfilmů. Totiž že mohou na plátně vidět své oblíbené herce ... jak něco dělají. Bez ohledu na to co, jak, proč a jakým způsobem je to celé zpracováno. Dobrý film to jenom kvůli tomuto ovšem vskutku není, ba naopak. Dvě hvězdy ani nevím za co, asi za profesionální look a sem tam sympatickou míru odlehčení. Jinak paskvil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni jizda. Ne ze by to bylo nejak bezchybny, to ani zdaleka, ale je to super zabavna jizda od zacatku do konce. Jednoduchej pribeh, kde se nepronasi zbytecne moudra ani se moc nediskutuje a i kdyz je prostredni cast na akci chudsi, furt se neco deje. Akce je skvela, drsna a krvava, pouziva se tu vse od boxeru po tank a tak neni divu, ze smejdi litaj rozstrileny na vsechny strany a mrtvoly jdou do stovek. Ale vse je samozrejme podrizeny hereckymu obsazeni, coz znamena, ze treba na takovyho Crewse nebo Couturea nevyzbejva moc mista. Tady je to zkratka o tech akcnich legendach a kazdej si tak uzije tech svejch pet minut slavy, kdy hodi par hlasek a zmasi haldu smejdu. Obcas uz to je sice krapet prehnany a rozpada se to na tyhle jednotlivy sceny a hlasek tu je takova halda, ze uz misty pusobi krapet nucene, ale vetsina z nich skvele sedne. Co se tyce triku, misty neco ustreli, ale nic hroznyho. Takze celkove je sice vse od akce, pres hlasky az po postavy lehce over the top, ale je to kurevska zabava s hromadou legendarnich akcnich "dedku" a tech 100 minut utece jako nic. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Špeciálne efekty pre film vytvorila spoločnosť Worldwide FX. (AdamesWWE)
  • Postava Billyho (Liam Hemsworth) se ve filmu neměla původně objevit. Velký zájem o roli měl Kellan Lutz, avšak ve filmu bylo „přelidněno“, a tak tam tvůrci nechtěli přidávat další postavu. Jenomže Mickey Rourke odmítl návrat do série, takže se místo uvolnilo. Avšak Kellan Lutz už byl vázán k filmům Twilight ságy... takže roli získal právě Hemsworth. Lutz nakonec dostal šanci ve třetím dílu. (VSVB)
  • Arnold Schwarzenegger (Trench) a Sylvester Stallone (Barney Ross) už nebyli nejmladší a protože dali do akčních scén mnoho, oba museli podstoupit operaci ramenou. To, že se sešli ve stejný čas ve stejné nemocnici, byla prý pouze náhoda. Byla dokonce pořízena fotografie, jak vedle sebe leží na nemocničních lůžkách. (kery-)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama