Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na příjemné jakože thrillerové korupčně-špionážní komediální pohádce je nejlepší české prostředí. 1) Herci i celé pojetí snímku působí jakoby šlo o nadsázku či parodii. Co já vím, možná jde..._____ 2) Paranoidní závěr v duchu "nejlepších" konspiračních teorií umocňuje celkový snový dojem z díla._____ 3) Výstižný koment Big Bear**._____ 4) Pokud bych měl film vnímat jako seriózní thriller z prostředí českých korupčníků a tajných služeb, dal bych mu jednu hvězdičku. Já se ovšem při něm vyloženě bavil, a to se počítá. Po druhém zhlédnutí potvrzuji tři hvězdičky. ()

Skrk odpad!

všechny recenze uživatele

Vemte si 200ti stránkovou knížku, vytrhejte z ní 100 stránek...budete pořádně vědět o čem byla? Tuším něco o zrcadlení dnešní doby. Tak přesně takový jsou Hranaři. Celé to připomínalo videoklip. Jen ve dvou scénkách nehrála hudba! A Jiří Langmajer je skutečně špatný herec, sice se snažil, ale přehrával jako kráva! ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Celý děj je odvyprávěn v hudebním podkresu (ze kterého mi bude hučet v hlavě ještě asi týden). Obraz a dialogy jsou tu jen tak mimochodem, čemuž odpovídá jejich kvalita a důmyslnost. Herci, když už je jim rozumět, mluví v pořekadlech, prokládaných "vole" a "kurva". Bavilo mě sledovat kulisy a rekvizity (kancelář Alexe Holého je hotový Rudův byt ze Zítra se bude tančit všude), ale jinak to nemá v kinech co dělat. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Krom poměrně zahraničně vypadající produkce a masivní reklamy na každém kroku, může film překvapit obdivuhodně zmateným dějem, ve kterém se zorientovat vyžaduje větší dávku koncentrace a výsledný chabý dojem nemůže zvrátit ani plejáda všemožných českých, často i dobrých herců. Ve snaze dotáhnout se alespoň na evropskou úroveň akčních / kriminálních thrillerů jde bokem veškerý pověstný um českého filmu a snímek se řadí do neúspěšného bahna někam mezi Bolero a Rodinná pouta :D. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a Unhošti. (dyfur)
  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama