Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Tak toto už se povedlo o chlup méně nežli počin první. Dokud jsme totiž byli v rovině cílové skupiny dětí mladšího školního a předškolního věku, bylo to ok - ve chvíli kdy jsou ale do filmu vsunuty hlášky a odkazy které této věkové skupině rozhodně určeny nejsou a cílí tak i někam jinam, začne to ve mě vřít a přestávám tolerovat skutečnost že se jedná o dětskou záležitost - úmysl autorů udělat Šmouly koukatelné pro ty "širší masy" zkrátka nejsem schopná docenit..... Nicméně nikdo tomu neodpáře, že děcka to žerou i tak ..... :-) ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem tragédie. Nemluvím o ději, ale o reklamách a dnešní době, neuvěřitelné, co do těch dětí hustí. Původní šmouly jsem měla vždycky ráda, ale tohle už je přehnaný. Moc se tlačí na pilu, pro laciné vtipy, které se stejně nedaří a děti nemají šanci je pochopit. Navíc je stopáž pro malého diváka, na kterého je film zaměřen, příliš dlouhá. Už v tom, vidím jen ubohý americký humor. Pro mě zklamání. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct.Taková je už prostě dnešní doba...jednoduchá.Kdežto my jako děti sledovali filmy jako Nekonečný Příběh, Sám Doma, Princezna Nevěsta a podobné, dnešní děti baví tyhle tupé MTV barevné omalovánky, plné úmorného patosu, klišé a moralit bez ducha.Když se ale podíváte na sál plný vytlemených dětí, uvědomíte si, že tak to prostě je a nezmůžete proti tomu vůbec nic a ten film prostě plní svůj účel, děti maximálně pobaví a dospělého neunudí ani nenasere.Od jedničky sem nečekal nic a dostal sem přesně to co sem si myslel, že dostanu a to je i v duchu drůhém.Jednoduché vtipy položené v základech na nešikovnosti Gargamela (výtečný Azaira) a jeho nehod.Lidi se můžou dál dohadovat o tom, jak moc jsou takové filmy ubohé, jenže prostě fungují a Gosnell si na starý kolena vytvořil zlatou dojnou krávu.Šmoulých filmů může takových být totiž klidně celá pentalogie.Přiznám se bez mučení, že náš prcek sleduje jedničku furt dokola a při hlášce Azraeli, žiješ ještě se musim smát jako děcko i já.To samé platí o druhém díle, Azrael funguje, děti se smějí a já příliš netrpím.Film co plní učel, neurazí, nenadchne, nenaštve a co je důležité, na dvě hodiny umlčí a dokonale pohltí vaše nezbedné ratolesti.50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie podľa môjho malého názoru dopadlo horšie. Pomaličky, ale iste sa darí pokaziť dobrý „feeling“ z ozajstného seriálu, ktorý v našich srdciach má vzácne miesto. Nie ten samotný film robí problém, ale hlavne ten príbeh a spôsob akým je to prezentovaný... Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná úroveň jako jednička. Gosnell to natočil skoro jako přes kopírák, takže tu jsou vlastně stejné chyby a zápory. Opět je to cílené hlavně na děti, takže humor je primárně infantilní, pořád se vyluzují různé zvuky, někdo někam padá, zpívají se jednoduché a otravné písně atd. Také je tu unylý a stále nevýrazný Harris, který podle mě neumí prodat jediný vtip, protože se tváří pořád stejně. Naštěstí nechybí Hank Azaria jako Gargamel, který si roli užívá pořád stejně a je charismatický a alespoň u něj se dospělý dobře pobaví. Tvůrci tentokrát přidali Brendana Gleesona, který je velmi dobrý, ale je svým způsobem smutné, že se musí objevovat ve filmech podobného typu. Dost otravné je poselství filmu, které je triviální a tak zdůrazňované z několika stran, že to prostě nudí. Oproti předchůdci se výrazně vylepšila snad jen kooperace živých a digitálních herců, na druhou stranu 3D nebylo vůbec výrazné a vlastně zbytečné. Hodnocení tak zůstává na dvou hvězdách a doufám, že trojky už se nedočkáme. 40% PS: Ocenit musím vydařený český dabing, který je více než snesitelný a netahá za uši. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama