Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Kinozážitek v našem malém městečku Petersfield. Na úvod musím říct, že mě rozladilo čekání, protože film měl začínat v 7:30 a začínal až o hodinu později, což dobrému pocitu rozhodně nepřidá. Zpočátku jsem měl velký problém s hlasem hlavního zpěváka, ale později jsem asi částečně otupěl, protože mi to už nepřišlo tak zlé. Stejně tak jsem měl problém s jejich angličtinou, protože jsem se často přistihl, že jim něco nerozumím. Jinak bych si dovedl představit, že film bude o něco kratší, protože mě přišel dost rozvleklý. Z herců se mi líbil nejvíc Tommy, tedy Vincet Piazza, který mi do role "hajzla" skvěle seděl. Celkově si z toho odnáším průměrný zážitek, mohlo to být rozhodně lepší, ale zároveň i o dost horší. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to Eastwood, aby příběh odvyprávěl klasicky a standardně. V případě Jersey Boys si pomáhá dost rozporuplným zcizujícím efektem v podobě promluv postav do kamery, což je na jednu stranu osvěžující, na tu druhou to někdy působí zvláštně, ale vesměs to funguje. Je vlastně dobře, že muzikál, s nímž se v době vzniku filmu hodně operovalo, se vlastně nekoná a až na výjimku u závěrečných titulků tu žádné vyloženě muzikálové číslo není, ale jde spíše o biografické drama s prvky gangsterky a krimi. Je vidět, že Eastwood má The Four Seasons hodně rád a skládá jim vlastně poctu a Jersey Boys je tím pádem velmi dobrá dobovka, která má skvělou atmosféru, povedenou hudbu, nechybí jí vtip a některé výtečně zvládnuté scény. Obsazení tvořené v drtivé většině neznámými herci (s výjimkou výtečného Christophera Walkena) se vyvedlo na výbornou, ačkoli pěvecké výkony mnohdy zastíní ty herecké, to ale v tomto případě nevadí. Na druhou stranu je pravda, že stopáž mohla být prokrácena a písně tu nemusely znít v plné délce, protože děj se jimi nijak neposouvá a občas se najde i pár hluchých míst (zejména v úvodu, který je rozvleklý a plný dialogů). Problém nastane u diváka, který skupinu vůbec nezná, protože z filmu bohužel nepochopí, jaký byl její přínos hudební historii a jak významná vlastně byla. Škoda také, že osobní život kvarteta tu nebyl alespoň naznačen, protože pak se obtížně chápala některá rozhodnutí jednotlivých členů. Vzato kolem a kolem je asi dobře, že naše kina Jersey Boys minuli, protože jsou jen lehce nadprůměrnou biografií skupiny, kterou zřejmě mimo USA zas tolik lidí nezná a ve filmografii žijící legendy se řadí k těm méně výrazným, přesto ale pozoruhodným snímkům. 60% ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Až budem veľký, prípadne zreinkarnovaný v jedinca obdareného talentom, stanem sa hudobníkom. Ten môže totiž spievať ako žena, vyzerať ako priteplená verzia Josha Radnora, sústrediaca celý svoj objem testosterónu do dobových bokombrád, a stále nestratiť pozornosť žien. Alebo to mohlo byť tou dobou. Až budem teda veľký, nech je zo mňa stroj času. Asi by som sa neudržal a prezradil tomu drsnému Eastwoodovi s ponchom, ako raz bude s kamerou jamovať pred pár mladými uchami a točiť tak film pre pamätníkov, akým je on sám. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Chlapci z (Nového) Jersey” už viac krát excelovali na Broadwayi, kde sa priam zaskvel predstaviteľ Frankieho Valliho, John Lloyd Young, ale čo zafungovalo na « divadelných doskách, ktoré znamenajú svet » , nemusí zákonite zožať úspech i na » striebornom plátne « . Ako je to vôbec možné ? Jestvuje úplne prostá odpoveď: J.L.Young je celý Frankie Valli, a to „od päty až po hlavu” , keď ostatní členovia už nemajú ani najmenšiu šancu trochu sa viac predviesť, lebo sa to už nedá... ? On je tak dynamická osobnosť s falzetovou technikou spevu, že zvyšná hudobná kapela The 4 Seasons, by sa pravdepodobne bez neho vonkoncom nezaobišla, alebo takému Tommymu DeVitovi už ostávajú iba oči pre plač, kedy sa šialenou rýchlosťou zadlžuje až po uši... ? Síce sú štyria, ale aj čochvíľa prichádzajúci, liverpoolski "Chrobáci" na scénu, nakoniec majú JOHNA LENNONA, čiže všetko je to v podstate iba o jednom frontmanovi... ? Mne osobne to tak prišlo. Nevravím, že títo, väčšinou neznámi herci nemajú ani čo hrať, ale „Mladý” ich dokáže tak hravo zatieniť, až je to normálne neuveriteľné ! Clint Eastwood precenil svoje sily ! Zaujímavosťou ostáva to, že postavy sa prihovárajú priamo nám divákom, je to tým pádom nadčasové... ? ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Neni to pecka, ale ani propadák. Bohatá stopáž příjemně uplyne, ale že byste si hned do deníčku plánovali opětovné shlédnutí, to ne. Po hudební stránce samozřejmě není co zkazit, herecky také zvládnuto, příběh neurazí, ale tak nějak tomu chybí něco navíc. 60 % Oblíbená část- naložení sejfu do kufru auta ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Kearny v New Jersey. (rafix)
  • Všichni herci nazpívali své party živě, někteří si zopakovali role z broadwayského muzikálu. The Four Seasons v dobách své největší slávy vydali hity "Sherry", "Big Girls Don't Cry" či "Rag Doll", ve světě prodali přes sto milionů desek a roku 1990 vstoupili do rokenrolové Síně slávy. (katu147)
  • Jedná se již o třicátý třetí režijní počin Clinta Eastwooda, což z něho činí jednoho z nejvytrvalejších tvůrců hollywoodské historie. (ClintEastwood)

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama