Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Ainy

Já jsem tu několik měsíců na této diskuzi, ale nemám zapotřebí se vyjadřovat, protože jsou to dohady pořád dokola. Já se těším, Bolka Polívku mám rád, tak snad nezklame.

na příspěvěk reagoval Ainy

Uživatel Pilda17 smazal svůj příspěvek.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Odpady budou padat automaticky, pokud se film dostane přes 30% považuji to jako úspěch. Je mi to fuk, dokážu dát dobré hodnocení i 20% filmu, takže se radši přesvědčím sám. Nedávno jsem v tv viděl jeden trailer a párkrát jsem se zasmál, takže to snad nebude tak tragické. Nevěřím, že se to bude rovnat jedničce, ale určitě se nebude jednat o čistokrevný odpad. Věřím aspoň v pěkný a krásný průměr.

na příspěvěk reagoval Ainy, MontyBrogan, Martin741

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Tak to hlavně všichni neváhejte na základě traileru taky i ohodnotit... Kurva si řipadám jak na diskuzi k nějakým Babovřeskám či co... Tam bych to pochopil, ale tohle je furt pokračování největší komediální klasiky. Neříkám, že to bude nějaká výhra, ale fakt zase nevěřím, že by to až tak zkurvili. Pokud ano bude to poslední Český film jakej kdy uvidím, ale nepředbíhal bych.

na příspěvěk reagoval Ainy, Pilda17, MontyBrogan

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

Já si myslím  ( jak je v té ukázce řečeno ) že to bude pičovina jak sviňa .

mArtinko5MB

mArtinko5MB (hodnocení, recenze)

Este to nikto nevidel ? Zaujima ma nejaky nazor. Ocakavam drsny odpad, kedze je prva cast velka klasika :]

na příspěvěk reagoval Ainy

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Deratizer

Založím ti špeciálnu diskusiu, kde ti dám podrobný zoznam všetkých pornofilmov na ČSFD a ty im môžeš dať odpad, ok? Začni tým, že si prezrieš, aké erotické filmy som videl ja :)

Reklama

Reklama