Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Deratizer

Diky za pohnojenie diskusie. Ale si mimo, asi ako vacsina tvojich hodnoteni. U mna plati 4- ta moznost : som proste zakomplexovany debil. A ako dlho ti mam este opakovat, ze ta sklamem v laske, hossso?

na příspěvěk reagoval Deratizer, Deratizer

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

byla ve zprávách asi před týdnem a co říkala si už nepamatuji, jen si pamatuji že působila strhaně, neupraveně až děsivě.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

x_silver

Jednoznačné prekvapenie roka. Ani trailer som vidieť nemusel. Premýšľam na d kinom ale úprimne - vyhadzovať za to peniaze a ešte ich v tom podporovať?

A vlastne som trailer videl - keď som bol na Vlkovi. A hneď po tom vyšumel.

na příspěvěk reagoval Martin741

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Deratizer

Těch kvalitních českých filmů každoročně pár vyjde, ale není jich bohužel tolik. Navíc potom nesklidí takový úspěch (finanční). 

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Já do kina zavítám jednou za tři měsíce, takže si vybírám spíše doma. Bydlím v Příbrami a než jít sem do kina, to radši budu koukat na CAM, protože udělám lépe. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Madsbender

Tak díky za info, ale tú jeho "diskusiu" nenavštívim, ani keby mi za to zaplatili. Ako keby mu nestačilo, na aké všetky miesta ho ľudia denne posielajú... A tým, ktorí ho náhodou ešte nepoznajú, úplne evidentne lezie do riti. No najsmutnejšie na ňom je, že mu neskutočne chýba fantázia, stále píše to isté.

Ale bavme sa o niečom zmysluplnejšom, napríklad o tomto filme. Nejaké novinky?

na příspěvěk reagoval Madsbender, Martin741

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Martin741

Teply a mozkove vymasteny clovek me tu bude nadavat do curaku. Super. Jsou tri duvody proc se do vsech navazis. Prvni je ze mas mindrak z toho ze sis zde mezi heterosexualy nenasel homosexualniho partnera, druhy je vztek ze ti tva sexualni orientace na chlapecky byla  mnohokrat dana negativne najevo a treti duvod je ten, ze jsi blbej az na pudu, u kazdyho filmu urazis kazdyho herce kterymu zavidis vlastnosti ktery tobe chybi a denne ti to zde kazdej zduraznuje jak jsi vylizanej. . Mongole jebnuty.

na příspěvěk reagoval Martin741

Uživatel Deratizer smazal svůj příspěvek.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Keby len obycajni cesi, to by este bolo dobre. Horsie, ze aj kopu ludom na SR sa Kamenaky  lubia a zvyknu tie "nesmrtelne hlasky" opakovat aj v realnom zivote. To  ma serie.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Madsbender

Nevšímaj si ho. On vôbec nevie čo píše! A keď mu dochádzajú tie jeho pokusy o argumenty, vždy veľmi rád sám seba nazve zakomplexovaným debilom. Ale ani to, že má sám o sebe takéto mienenie, mu nikdy nebráni spamovať všetky možné diskusie.

na příspěvěk reagoval Madsbender, Deratizer

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Soráč, ale o tom, jak zlepšit kinematografii nevíš evidentně nic. Mnoho klasiků, nejen ve filmu, by se bez grantů a podpory nikdy neobešlo. A jistě, vzniká i spousta sraček, ono i z dobrého scénáře se dá natočit otřesnej film. Ale když se na podporu kultury vykašleš, tak prostě všichni budou točit Kameňáky, protože to jediný se zaplatí. Tak to já radši milerád nějaký to procento z lístku dám. Myslím, že si idealizuješ zahraničí kinematografii, i tam vznikají děsný sračky. Já jsem třea rád, že se v ČR hrají v kinech české filmy, i když spousta z nich stojí za hovno. Pracoval jsem v menším anglickém městě(100 tisíc obyvatel), a tam prostě nebyla zahraničí kinematografie. Ale dokonce  ani anglická! Hráli jenom americké sračky, takže člověk mohl jít na dvacet komixovej adaptací, kde byl dokola ten stejnej příběh: Hrdina je v normální životě lůzr, ale po nocích je tajnej supr hrdina, do toho se objeví kočena a záporák, kterej chce zničit svět.  Amerikanizace je realita, fast foody, multiplexy, shopping parky, tak to prostě je, ale je dobrý, když k tomu existuje i nějaká alternativa. Přijde mi úchylný, když vlastní stát dopustí, že se v kinech hraje jen Hollywood. Jsem rád, že v každém českém městečku má člověk volbu, chceš na Hollywood, fajn. Chceš na Trošku? Prosím.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama