Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (311)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Asi takhle by se nějak měly dělat pohádky pro děti i rodiče. Krásná výprava, nijak přeplácané triky, velmi příjemné obsazení a pro dospěláky i trocha té temnoty a akce. Hlavně se mi líbilo, že se tvůrci nesnažili cpát do klasického příběhu nové prvky. Jasně, bylo tu víc prostoru netvorův příběh o tom, kterak přišel ke svému prokletí, což, jestli se nepletu, předchozí verze tolik nepřipomínají. Nicméně to vůbec nepůsobilo rušivě. Spíš naopak. Pro mě velmi příjemné překvapení. I když na Herzovu verzi asi jen tak něco nedosáhne. 75% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Gans se vydal cestou potemnělého příběhu s tajemnou atmosférou. Vizuálně tu opravdu kouzlí a jeho až komiksová a surreálná stylizace patří k tomu nejlepšímu, co ve filmu je. Zámek Zvířete navíc snímá jako takový samostatný "organismus" fungující dle vlastních pravidel, kam se dostane jen málokdo. I celkové ladění vysloveně potěší a má to takový nádech záhady a neskutečna, který se chvílemi blíží fantasy, což asi moderní divák ocení. A je to dobře, protože na předvídatelném příběhu nic nepřekvapí, ačkoli vyprávění osudů zakletého prince pomocí flashbacků je příjemné oživení. Léa Seydoux je opravdu panensky půvabná, jenže její postavě chybí větší motivace, neboť její vzplanutí ke Zvířeti prostě nepůsobí moc uvěřitelně. Cassel nezklame, ale nemá moc co hrát, protože většinu času je pod maskou, která se stejně jako kompletní efektová stránka moc nepovedla. Viditelně digitální triky dost sráží dojem ze závěrečné třetiny, která je prakticky jen jejich přehlídkou bez jakékoli zajímavosti. Je škoda, že Gans to celé nedokončil tak, jak začal, protože konec je spíš úlitbou teenagerům, kteří přece jen čekají nějakou tu akci. Možná kdyby měl k dispozici větší rozpočet, dopadlo by to lépe. 60% ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,POKIAĽ NEVERÍŠ MNE, TAK DÔVERUJ ASPOŇ KARTÁM." __ S Kráskou a zvieraťom to vôbec nie je ľahké. Každý z tvorcov hranej verzie je postavený pred ťažkú úlohu, ako námet uchopiť a či ho vystavať ako rozprávku (pre deti), alebo ho určiť skôr staršiemu publiku. Najvhodnejšou možnosťou by mala byť - ako to v takýchto prípadoch býva - ,,zlatá stredná cesta“, na ktorú sa snažil dať aj Christophe Gans, miestami však predsa len poblúdil. Na Krásku a zviera som sa naozaj tešil, aj keď som vďaka skúsenostiam s predchádzajúcou režisérovou tvorbou vedel, že nie všetko dopadne ideálne. Zo začiatku, kvôli prehnaným archetypom, film ozaj vyzerá na riadny prúser, dokonca som si začal vravieť: ,,Ja som to vedel...“ Po počiatočnej skepse neostane režisér a scenárista v jednej osobe nič dlžný svojim hororovým koreňom, dokonca v scénach, kedy je už zviera na scéne, no nevidíme jeho tvár, riadne prituhuje a v takých momentoch sa o rozprávku nejedná ani náhodou. Naopak, vždy keď sa zjavia na scéne ,,roztomilé zakliate psíky“ sĺzava celý film do infantilného predstavenia v snahe uspokojiť potenciálne masy, čo je však pre vybudovanie jednotnej atmosféry zničujúce. Okrem toho, postáv je zbytočne veľa, sú prakticky nevyužité, prípadne zbytočné, navyše ich motivácie, pravdepodobne z dôvodu diváckej znalosti predlohy, tu nie sú nijako hlbšie predstavené. Vedľajšej línii súvisiacej s kliatbou nemožno uprieť prepracovanosť. Vizuálne je film natoľko uhrančivý, že občas spadáva do gýču (plačúca socha), dokonca mám silné podozrenie, že sa Gans inšpiroval Burtonovou ,,Alenkou v ríši divov“, veď aj hudba znie niekedy až elfmanovsky. Miesto nezmyselne efektného finále, mal ísť príbeh viacej do hĺbky, rozvinúť chýbajúcu ľúbostnú líniu a zároveň neskončiť v závere predčasne. V zásade však nad videným vyslovujem skôr spokojnosť, počiatočné obavy sa nenaplnili aj keď nevydarený český dabing nepochybne ubral filmu na výraze. Každý, kto ide porovnávať s Herzovou verziou je úplne mimo. Gans nakrútil film čerpajúci z Cocteauovho diela, pravdepodobne jeho novodobú kópiu. (1852. hodnotenie, 134. komentár k filmu) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Začiatok vypadal nádejne, ale veľmi skoro sa dejová linka prepadla do totálnej nudy a naivno-trápnych dialógov. Atmosféra miesto toho aby pomohla diváka vtiahnuť do deja skôr odpudzovala. Jediné čo stojí za zmienku sú pekné kostýmy a pár vizuálnych efektov, inak len strata času. 50/100 ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jako, natočeno je to fakt krásně, o tom žádná, jenže vizuál, masky a triky jsou jedna věc, ale dobrý příběh nenahradí. Největší chybou podle mě je, že se tu odvíjí vedle sebe hned tři linie najednou - netvorova minulost, bratři a nakonec vztah mezi kráskou a zvířetem. A právě u toho to drhne nejvíc, protože zkrátka není dost času, aby se mezi těma dvěma vyvinula jakákoliv chemie, navíc nic proti Vincentu Casselovi, ale jeho charisma je tady na bodu mrazu, to už mi přišla zajímavější Léa Seydoux. Jako pohádka to není zas tak velký průšvih, jen škoda toho promarněného potenciálu. Ale ty malé pejskopotvůrky byly moc roztomilé a dětem se budou asi moc líbit. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama