Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na první světovou válku. Ukazuje válku (spíše tedy válečnou nemocnici) velmi reálně. Škoda konce filmu, kde kvalita postupně klesala. Film stojí hlavně na Alicii Vikander, která to zvládla na jedničku. A každým filmem mi dává za pravdu, když ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Docela mi zklamal Kit Snow, kterého jsem si oblíbil ve hře o trůny. Film mě nezklamal ....75%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve vtahující romanci mladičké, po vzdělání bažící (skoro)sufražetky se krásná Alicia cítila jako ryba ve vodě a nešlo si ji nezamilovat. Taktéž mi přišlo fascinující sledovat bláhové studenty, dychtivě dobrovolně rukující kvůli nějaké pochybné vidině cti, hrdinství a podobných nesmyslů. To trvalo zhruba do poloviny snímku, ten pak toho jakoby musel stihnout hrozně moc, takže emoční zápřah se přes záplavu silných událostí téměř vytratil, až zmizel při zcela nefunkčním pacifistickém projevu na závěr - kvůli kterému jsem definitivně sundal 4. hvězdičku, přestože zajímavých ženských pohledů na válečné běsy zpoza fronty, z ošetřoven a lazaretů, mnoho nemáme. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"CHTĚJÍ NA TEBE ZAPOMENOUT. CHTĚJÍ, ABYCH I JÁ ZAPOMNĚLA. ALE NEMOHU. NEUDĚLÁM TO. TO VÁM TEĎ SLIBUJI. VÁM VŠEM!" Už jen ten začátek filmu je tak uhrančivý....zmatená, zlomená Vera, prodírající se slavícím davem až do kostela kde zůstane jako přikována stát u obrazu topících se lidí v rozběsněném moři a její výraz tváře ve kterém se zrcadlí zoufalost, beznaděj....ano i ona se topí, ve vlnách zármutku a bolesti a....... střih a zpoza hladiny se vynořuje mládím, veselím a touhami naplněná úplně jiná Vera....šťastná a dychtící po životě....to je prostě nádhera, zvlášť v podání dech beroucí a emocemi sršící Alicie Vikander. Je mi líto všech těch, co tento film nudil a byl podle nich plytký, bez děje a o ničem neb opak je pravdou! Pomalé plynutí dává dostatek času hlavní hrdince rozehrát mistrovskou hru plnou opravdových emocí a vnímavý a citlivý divák tak může se zatajeným dechem pozorovat ten pozvolný a smutný přerod od štastných a veselých momentů k těm zdrcujícím a velmi velmi bolestným. Tohle byl přímý zásah do srdce a já si ho užil i díky skvělé Alicii, nádherné kameře, výpravě a hudbě hodně hodně moc. A víte co? Tak silné protiválečné vyznění ve filmu, kde se neodehraje ani jedna válečná scéna a nepadne jeden jediný výstřel? MASTERPIECE! ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Testament mládí mi byl v traileru prodán jako lovestory bývalého Jona Sněha a budoucí Lary Croft v kulisách první světové války. A až v půlce filmu mi došlo, že úvodní „base on true story“ tam nebylo pro legraci a ve své prvotní představě o filmu jsem se krutě zmýlil. Na druhou stranu od obyčejného milostného příběhu nedostanete přesah a závěrečné titulky vás nenechají uznale pokývat nad (v mých očích) přesným zobrazením myšlenky knižní předlohy. Ta samotná by pak kdykoliv a kdekoliv mohla definovat žánr válečného filmu. A málem bych zapomněl zmínit Alicii Vikander, která pro jednou potvrdila, že její Oskar není jednorázová záležitost, ale potvrzení nepopiratelného talentu ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama