Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Towainových se chystá opustit zalesněný měsíc Endor, když je přepadne armáda nájezdníků vedená zlým králem Terakem. Armáda zabije rodinu a pochytá Ewoky, se kterými se mezitím Towainovi spřátelili. Uprchnout se podaří pouze dívence Cindel a Ewokovi jménem Wicket. Oba se na útěku seznámí s poustevníkem Noahem a jeho zvířátkem Teekem, které se dokáže pohybovat neuvěřitelnou rychlostí. Ale pronásledovatelé jsou Cindel neustále v patách, protože král Terak chce pochopit a spoutat sílu vesmírné lodi, která patřila Towainovým.

Snímek The Battle for Endor vznikl v roce 1985 jako pokračování snímku The Ewok Adventure z roku 1984. Oba filmy vycházely z Hvězdných válek George Lucase. Konkrétně z šesté epizody Návrat Jediho, kde roztomilí medvídci Ewokové bojovali po boku Luka Skywalkera a jeho přátel. (Vitason)

(více)

Recenze (43)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Předem chci říct, že nejsem žádný Star Wars fanatik. Na filmech o mezigalaktických válkách jsem vyrostl. Mám je rád a nevadí mi se na ně kdykoliv znovu podívat. Ale rozhodně se s lidmi neloučím se slovy: ,,Provázej tě síla." (Potkal jsem pár lidí, kteří tento pozdrav mysleli upřímněji než Standa Grossů svojí politiku). Než abych spoléhal na to, že se ke mně přikutálí propiska díky vesmírné síle, tak se pro ni radši sám natáhnu a můj učitel nebyl ošklivý, zelený skřet (No i když). Přesto dávám Bitvě o planetu Endor poctivé čtyři hvězdičky. Připouštím, že cítím silný nostalgický pocit, ale ten film si je právem zaslouží, protože má krásnou výpravu, ve které dokáží režiséři kreslit oku-lahodící záběry, což je ještě podtrženo zdařilou hudbou. Triky jsou příjemné a za pookénková tažná zvířata a souboj draka s rogalem by se možná nemusel stydět ani mistr Harryhausen. Masky různých potvůrek se také povedly, akorát je škoda, že většinou neumožnily hercům nějakou mimiku (Tohle platí hlavně pro masky ewoků). Příběh je podobně jako u slavnější trilogie, ze které je tento snímek odvozen, zvláštní kombinací fantasy a sci-fi, kdy se potkávají kouzla s moderní technologií. Vytknout můžu jen slabší akční scény, které by mohly být fajn nebýt špatného střihu. Bitva o planetu Endor je velice milá pohádka, která ty starší z vás dojme a ty mladší či citlivější možná rozbrečí. Jestli je ve vás pořád kus dítěte, tak není důvod se tomuto filmu vyhýbat. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti, která se mi jako dítěti taky líbila... Ale dnes už bych to nevydržel dokoukat. Měl jsem možnost teď vidět kousek, vlastně víc kousků, a fakt už bych to nedal... Prostě moc infantilní a jednoduchý příběh s trochu nedokonalýma maskama Ewoků..teda hodně nedokonalýma...v podstatě nehybnýma... ()

Reklama

cityman 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o jakýsi "odvar" ze Star Wars a to jen díky úspěchu "medvídků" Ewoků z třetí respektive šesté epizody Star Wars u nejmladšího publika, není to až zas taková hrůza, paradoxně z těch úplně stejných důvodů. Je to sice lépe stravitelné pro ty mladší z nás, ale ani ti odrostlejší se při tomhle filmu nemusí zas až tak nudit, jen je to třeba brát trochu s rezervou. :o) Nic pro milovníky "filmového umění" a asi ani pro fanatické uctívače kultu Star Wars! :o) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že jsem viděla všechno, co se týká Hvězdných válek. Tenhle film mě vyvedl z mého omylu, protože jsem toho viděla málo a mám co dohánět. Je to sice sci-fi pro děti, ale já času stráveného u tohoto příběhu nelituju. Není totiž žádný důvod k litování. Přiznám se, že jsem se bavila. Takže jsem holt asi ještě pořád malý prcek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ewokovia sú inteligentná rasa žijúca na lesnatom mesiaci Endor. Sú malí, bacuľatí, chlpatí. Sú to priateľské stvorenia, ktoré žijú v súlade s prírodou. Živia sa ako lovci a zberači. Sú súčasťou sci-fi sveta "Hviezdných vojen", ktorý stvoril režisér a scénarista George Lucas. Ewokovia sa prvý krát objavili v roku 1983 v epizóde "Star Wars VI. - Návrat Jediho". Dočkali sa aj dvoch vlastných spin-off filmových príbehov. V roku 1984 bol natočený titul "Dobrodružstvo Ewokov" a o rok neskôr "Bitva o planétu Endor". *** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v kalifornském Marin County. (Terva)

Reklama

Reklama