Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (633)

H34D 

všechny recenze uživatele

Je velice pozitivní, že seriálové Fargo nemá s tím filmovým mnoho společného, jde tedy o vcelku originální kousek. Kousek, který je podobně zamotaný, podobně satirický, až černohumorný jako film, ale přitom se zápletka odvíjí jinak, charaktery se vykreslují jinak a překvapení se tvoří nová. Jistá nepředvídatelnost je v této zamotané krimi esenciální, seriál se neodvíjí tak, jak by obyčejný divák čekal a to je dobře. Míra absurdity je znatelná, ale míra realističnosti je ještě mnohem vyšší a za to náleží tvůrcům (podobně jako dřív Coenům) velký respekt. Pocit ze seriálu je skutečný i mrazivý zároveň a to zejména díky famóznímu Billy Bobovi - troufám si říct, že se jedná o jeho životní roli! 9/10 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Parádní pochmurně a satiricko vtipná seriálová detektivka, která mně svou propojeností každého dílu naprosto uchvátila. Mluvím o obou plně emocionálně nabitých sérií. | 1.série (85%), 2.série (85%), 3.série (??%), 4.série (??%) > Průměr: 85% (5*) | ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Videl som prvé dva diely a nie som ďaleko od plného hodnotenia. Freeman sa mi pozdával už v Sherlockovi, ale tu už ho začínam vnímať ako ozaj veľmi dobrého herca. Slečna policajtka je sympatická, ale postava Boba Thorntona je priam geniálna. A tiež ma potešila prítomnosť právnika Saula. Takže zatiaľ sú to 4* a teším sa na ďalšie časti. // Po prvej sérii zostávam na štyroch hviezdach. Celkovo to hodnotím ako veľmi dobré, najlepšia dvojica bola jednoznačne Freeman a Thornton ale tiež sa mi veľmi páčila Allison Tolman. Len škoda, že to, ako Malvo vystrieľal mafiu vo Fargu pod nosom dvojice agentov ukázali tak ako ukázali. // Začal som sledovať druhú sériu, po štvrtej časti som povedal, že ak to pôjde takto ďalej, tak práve kvôli druhej sérii zdvihnem hodnotenie na plný počet tak ako som to urobil aj v prípade True Detective. No a teraz, počas sledovania piatej časti som jednoducho musel stlačiť medzerník a dvihnúť to hodnotenie,,, ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem původně napsat, co je na tomto seriálu skvělého a proč byste jej měli vidět. Když jsem ale narazil na komentáře několika chytřejších, konkrétně na komentář hobitího trolla Bluntmana (Eru, ty víš, že ho od srdce nesnáším), pochopil jsem, že větší službu lidstvu udělám, když jeho fundovaný komentář plný exatní erudice přeložím do lidštiny, tak, aby ho pochopil i debil mého či snad horšího formátu. Vezměme to po(s)tupně. Hobitovy věty budiž kurzívou, překlad tučně. Pilot FARGA je ozvláštňující tím, že oba coenovské přístupy... Pilot jménem Farga činí vše jiným, zvláštním a to tím, že dva vztahy - přístupy někdejších režisérů, bratrů Coenů... (příčinně provázanou sérii černohumorných epizod a spíše umělecky odvyprávěnou a žánrově obtížně kategorizovatelnou tragikomickou existenciální nálož) Tohle se fakt blbě vysvětluje, mno, zkusím to: Seriál, který je plný černého humoru a je z nějaké příčiny provázaný, je vyprávěn uměleckou formou, lze jej těžko zařadit mezi žánry, určit kategorii... bytostná nálož... Nevím, zde možná chybí kus původního textu. Záleží asi na každém, jak to zkusí přeložit. A poslední věta ze Dna pytle: spojuje do jednoho soudržného celku, jenž nejvíc potěší ty, kteří mají filmografii bratří nakoukanou horem spodem. Tedy, na konci vám připomene seriál jakýsi celek, který bude pravděpodobně nějak soudržný... Opět trochu tápu... Tento seriál jakožto tedy soudržný celek potěší nejvíc asi ty, kteří od režisérů původního Farga, bratrů Coenů, viděli všechny jejich další filmy. Doufám, že jsem Vám byl tímto nápomocen. Kdybyste později náhodou narazili na komentář od dalšího ufona, jehož galakčtině nerozumíte, obraťte se na starého dobrého Segrouše. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coeny můžu a původní "Fargo" považuji za jeden z jejich nejlepších filmů, což byl hlavní důvod mého zájmu k tomuto seriálu (přestože s ním Coeni nemají nic společného). A i když se více zaměřuje na černý humor, spolehlivě zabaví, nejednou překvapí a díky bizarním postavám připoutá k obrazovce. Bohužel nadšení postupně vyprchává a do další série se mi už nechtělo. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (28)

  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)
  • Fargo je největším městem státu Severní Dakota ve Spojených státech amerických. (Henk123)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama