Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 1
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (437)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Saule, Saule, Saule... Musím souhlasit s komentářem Emmet_RAY, BCS měl vyšlapanou cestičku k úspěchu ještě před tím, než padla první klapka. A to z toho důvodu, že se jedná o spin-off Breaking Bad - nutno podotknout, že Saul rozhodně není žádný průser, takže patrně kvůli tomu fanoušci Breaking Bad sténají blahem i přes absenci kostry děje a zápletky. To, že se BCS stal jedním z nejlepších seriálů ihned po odvysílání pilotu mluví za vše. Zajímavým jevem je také to, že se dost lidí shoduje na tom, že se za celou sérii nic moc nestalo a finále bylo zklamáním - a přesto nechávají 5 hvězdiček, snad ze zaujatosti a nostalgie po Baby blue. Já dávám o trochu střízlivější hodnocení. Saul je charismatický charakter, který na seriálovém poli nemá obdoby a za tu jeho velkou hubu ho nelze nemilovat. Ale muset někomu popsat děj první série, tak mám vážný problém, protože ono se tam vážně nic nestalo. A když už to vypadalo, že dojde k nějakému zvratu, tak potenciál nakonec vyšel naprázdno. Díly sice baví, ale některé scény jsou dost nezáživné a natahované. Z kouzel Saula Goodmana jsme viděli opravdu málo. Také si neodpustím srovnání s jeho starším bráchou - kultovní hlášky, cliffhangery, hudba, nezapomenutelné postavy - tady (až na Saula) nic. K zážitku nepotřebuji výbuchy aut nebo jedno úmrtí za druhým, ale tady vážně chybí jakákoli zápletka nebo zvrat. Uvědomuju si, že prim hraje Saul a vývoj jeho postavy, patrně se jedná o předehru k tomu, než se z Jimmyho stane Saul. Ale přesto jsem zklamaná. Na druhou řadu se těším a mám i dojem, že pokud to neposerou, půjdu s hodnocením výš. EDIT PO 2.SHLÉDNUTÍ Nedávno jsem si dala repete BB a hned nato navázala sledováním Saula a musím říct, že na mě seriál zapůsobil trochu jinak, než původně. Ano, Saul měl předepsaný úspěch ještě dříve, než se vůbec začalo natáčet - ale těžko vlastně vyčítat prequel spin-offu, že je dělaný čistě pro fanoušky Breaking Bad. Když vám v hlavě stále ještě zní Baby blue, chcete vidět postavy, které vám chyběly, chcete poznat rukopis Gilligana v každé scéně. Celý úspěch Saula je vlastně o nostalgii. Navíc mám tak trochu dojem, že první řada je takové to ticho před bouří. Ano, nepopírám, že při některých scénách si klidně můžete zajít uvařit čaj nebo si hodit sprchu a když se vrátíte, o nic jste nepřišli - ale sledovat, jak si Kluzký Jimmy vyšlapává cestičku k Saulovi a jak spolupracuje s Mikem, je zajímavé. Věřím, že až se z Jimmyho opravdu stane Saul, ještě něco uvidíme. Tak snad se nepletu (pozn. jsem stále u první řady). EDIT PO SHLÉDNUTÍ 4.SÉRIE Jsem zklamaná. Celé čtyři řady Saula nejsou ničím jiným, než čekáním na to, až se něco stane... Jenže ono se nic nestane. Vzdávám to.. A souhlasím s Tomem Riddlem. 86% a topka v seriálech je prostě výsměch. It's all good, man. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům na jednu stranu přehnaně narostl hřebínek, takže vygenerovali spousty rádoby dobře natočené vaty, kde se nikam nic neposouvá a myslí si, jak je to zajímavý. Není. A na druhou stranu jsou totálně připosraní přijít s novými postavami a zápletkami, takže skoro o všem víme, jak to dopadne. Škoda. Gilligan nejspíš bude kapela jednoho hitu, na tomhle je vidět že vůbec nemá soudnost. EDIT: Pátá a do velké míry i šestá série všechno dost napravují a dávají mi smířlivější pohled na první čtyři. ()

Reklama

mad_ness 

všechny recenze uživatele

James McGill si svoju vlastnú šou zaslúži. Netajím sa tým, že ho mám rada, keď sa nad tým zamyslím, mám ho ešte radšej, ako ústredné postavy Baking Bread (príde deň, kedy s týmito nevtipnými ftípkami prestanem, ale dnes nie). Je to asi preto, lebo v BB si do deja v podstate napochodoval bez toho, aby bolo čo-to známe z jeho minulosti a obľúbila som si ho vďaka tomu, aký bol v priebehu. Tým samozrejme nechcem povedať, že si ho po tomto sprotivím, práve naopak a prvá séria je toho dôkazom. Sám Bob je veľký sympaťák, aj so svojím špecifickým hlasom, ktorý sa dá tak ľahko zmeniť na ženský... že som si to doteraz nevšimla! Vinco využíva doslova každú minútu a dáva si načas, čo by sa mi inde protivilo, no tu sa mi to doslova žiada. Neviem sa dočkať pokračovania. Btw, Gillianovo zobrazenie žien je mi po chuti, sú síce protivky, ale veci robia poriadne. Kim fandím. A ďakujem mu aj za to, že vyzdvihuje priateľstvo pred ľúbostnými sračkami. → 's all good, man. ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálním Breaking Bad mohl jít Vince Gilligan tvořit úplně cokoliv. Nakonec ale zůstal v oblíbeném prostředí a vymyslel zcela novou příběhovou linii oblíbeného právníka Saula Goodmana. Opět zde jsou silné charaktery, nečekané zvraty a všudepřítomná jižanská atmosféra Nového Mexika. Nikam se prostě nespěchá. Děj se pomalu rozvíjí a na každé scéně nebo dialogu je vidět autorova sebejistota. I když by se proto prvních 10 dílů dalo shrnout v pár větách, tak to jsou právě ony detaily, které ho činí oproti konkurenci vyjímečným. Už samotná useknutá znělka na začátku každého dílu hned napovídá, že tady o žádný mainstream nepůjde. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek pomalejší, místy i nudný, ale skvělý konec pilotu. Zato druhý díl první série už do toho šel naplno a jsem zvědavej, kam se děj posune ve druhé a třetí sérii a kolik známých postav ještě potkáme...Právě druhá série nastavila laťku proklatě vysoko. troll! don´t feed him! :D :D Čím více se dějově Saul přibližuje k BB, tím více se vrací feeling a takový ten vyprávěcí tón o situacích, které by v jiné produkci mohly být nehorázně nudné. Ale nudným Better Call Saul ani náhodou není, dávno vyvrátil pochyby o zbytečném prequelu a krom snad černobílých scén ze začátku (až moc velká samohoňka) jsem hltal každý detail a kulišárnu, jež zase Saul vymyslí. Ne všechny díly byly pětihvězdičkové, ale kdy jindy dát plný počet než v momentu, kdy jsem se každý týden těšil na Netflixu na nový díl, což se mi bohužel stává méně a méně                                                                      Posun a o mnoho let dále : Šestá nálož a emocionální vyvrcholení. Černobílých dílů na mě bylo tentokrát už moc, leč v první polovině se jednalo o tu pravou Breaking Bad řežbu a neskutečně jsem si to užíval. Posledních několik dílů jsem už nakoukával s o dost menší vervou, ale bylo fakt hezké sledovat ono propojení dvou kultovní seriálů. Musím říct, že když jsem před těmi sedmi (!) lety začal sledovat Saula, vůbec by mě nenapadlo, kam to až vyeskaluje a těším se na další produkci zkušeného tvůrčího dua. ...9/10 ()

Galerie (1 471)

Zajímavosti (90)

  • Jimmy (Bob Odenkirk) se setká v baru s člověkem jménem Ken Wins (Kyle Bornheimer). S touto postavou se setká i Walter White (Bryan Cranston) v epizodě seriálu Perníkový Táta (od r. 2008) s názvem Muž s rakovinou (2008). Nejdříve na parkovišti, kde mu Ken drze zaparkuje na jeho místě a později na benzínce, kde mu Walter oplatí jeho drzost tím, že mu stěrkou na mytí oken vyzkratuje autobaterii a tím mu zničí auto. (Zek)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama