Reklama

Reklama

Skylight

(divadelní záznam)
  • Velká Británie National Theatre Live: Skylight (více)
Trailer
Velká Británie, 2014, 165 min

Obsahy(1)

Jednoho velmi chladného londýnského večera nečekaně navštíví učitelku Kyru Hollis (Carey Mulligan) její bývalý milenec, Tom Sergeant (Bill Nighy), úspěšný a charismatický restauratér, jemuž nedávno zemřela žena. Pokus o oživení kdysi vášnivého románku skončí bitvou dvou protikladných ideologií a vzájemných tužeb. (Aerofilms)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Mistrovká hra Davida Harea, který je mistrným vypravěčem (z filmových scénářů mj. Předčítač nebo Hodiny) to potvrzuje i ve Skylight. Čisté, vytříbené, přesné, sžíravé i uvolněné, takový je Skylight. Víceméně statická neměnící se scéna, která dává vyniknout hereckým výkonům – Nighyův Tom i Mulliganina Kyra jsou natolik živoucí a natolik strhující obyčejní hrdinové, že vás chytnou a dokonce představení nepustí. Vytříbená hra se slovy, náladami i životními postoji, která se ani na okamžik nebojí jít na dřeň. Dovedu si představit, že Skylight by se mohl uvádět i u nás, ideální hra třeba pro pražský Činoherní klub (i když je pravda, že napojení na britskou scénu je tu výrazně hmatatelné, ale nikterak to nebrání hru prožít a pochopit, naopak to nádherně ukazuje, kolik toho s Brity i v životních, kulturních a politických specifikách máme společného). 100% ()

Kinofilka 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy je skvělý ve všem. Ta hra je ale přeceňovaná, místy se táhne, humor až na vyjímky ani moc vtipný není. Myslím, že to byl větší zážitek, kdyby měl Nighy výraznější hereckou partnerku. ()

Reklama

LucillaP 

všechny recenze uživatele

I po roce mi na tohle představení dochází slova chvály. Jeden pokoj, dva herci na scéně a odzbrojující text. Dialogy jsou skvěle vypointované, nechybí vtipné vsuvky, gradace je na jedničku a téma stále aktuální (z čehož byl sám autor ve výsledku rozmrzelý). Teatrální Bill Nighy byl pro mě nějvětší tahák a nezklamal ani v nejmenším. Vedle jsem byla z Carey Mulligan, kterou jsem do té doby neznala, ale nejednou si s naprostou samozřejmostí ukradla prim na jevišti. Oba hlavní protagonisté s citem ukazují dva rozdílné světy bývalých milenců, posun jejich názorů, morálky a přístupu k životu. Už dlouho jsem nezažila, že by se v kině tleskalo, ale tady jsem se k aplausu s chutí přidala. Odcházela jsem nadšená a vřele mohu doporučit všem, kteří se chtějí nechat zbourat vybroušenou britskou konverzačkou, která nejdříve polechtá bránice a pak vás vezme za srdce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama