Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

nash. 

všechny recenze uživatele

Místo hrůzy srdcebolná romantika, místo horroru něco mezi Disnleylandem a parodií, kde zamilovaná přerostlá opice teskní po uječené Jessice Langeové a ta jeho city jímavě opětuje. Na svou dobu trikově výborné, ale stejně jako nová Jakcsonova verze dokazuje, že některé příběhy prostě fungují jen ve své době a z té plynoucí formě a kontextu, takže jsou dále nepřenosné a zřejmě jednou provždy neopakovatelné. Jedinou fungující verzí Kongova příběhu tak asi definitvně zůstane předválečný originál pánů Coopera a Schoedsacka. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Tak to teda opravdu bylo něco. Asi nebudu komentovat triky a zvláštní efekty, ty jsou hodně prostinké a úsměvné. Ale pocitově fungují dobře. Horší je to se scénářem a dějovou linkou. Ta se v New Yorku úplně zhroutí a nezbude než se prostě dívat a moc nad tím chaosem nepřemýšlet. Celkově bych řekl že první hodinka je hodně lepší než druhá. Jessica Lange sice moc dobře nehraje, ale je vážně vtipná. Kdykoli je na plátně čekám někde logo Playboye. Bridges je takový jalový, ale co má taky hrát s tímhle scénářem? Velké překvapení pro mě bylo že opičák leze na WTC. A nejlepší scéna? - Kong bere Dwan do sprchy pod vodopád a pak se ji snáží osušit foukáním. To jsem vážně málem spadl z gauče :))) V českém dabingu mluví Bridgese Vašut. To je téměř nesnesitelný zážitek. Já to vydržel deset minut než jsem přepnul na originál. ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Jakékoliv filmy s velkou nestvůrou (zde jen stvůrou) byly vždy trikovou záležitostí, aby diváci v kině zavíraly pusu co možná nejméně. To snad King Kong vždy splňoval a splňovat bude. Nemůže to být videoklip, takže v druhém plánu se tam naroubuje příběh, nejlépe poplatný době. Ona zoo-bizardní láska zde asi taky dříve fungovala. Ta vždy někoho oslovit musí, ne? Dnes mě však z toho všeho zaujme jen ponurá atmosféra z počátku děje a Jeff. Uznávám, že s opicí se to někomu může líbit víc, pokud je navíc opice několikadenní či ve vrcholné veselé fázi, může dokonce TV obrazovka při stmívačkách zastat funkci zrcadla. Proč ale hodnotit krále opičáka popisem toho, že jiný je lepší, protože je jiný? A co ten v zrcadle? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší verze King Konga, ale tak viděl jsem jen 3(1933, tuhle a 2005), sice jsem se bavil dobře, ale paradoxně mě nejvíc vadily scény s Kongem, některé ty efekty musely být k smíchu už i v 76. Naneštěstí je tu Lange a hlavně Bridges, který je opět geniální. Jen škoda že to prostě nebylo zas tak moc dobré. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto parádního dobrodružného filmu o Kongovi považuju za hodně velký úlet (na imdb je hodnocení ještě nižší), od začátku se v něm něco zajímavého děje a kecání a zdlouhavost původní verze nebo verze od Jakcsona jsou vynechány. Po bouři na moři a přednášce o ostrově, na který se jede, začíná dění na ostrově, které trošku připomíná "indyjonesovku" a divákovi nechá vydechnout až po ulovení Konga. Následuje akce v New Yorku, která není vůbec špatná, zakončená tragédií na střechách WTC. Guillermin to vzal na rozdíl od Jacksona za správný konec a nesnažil se ohromit triky, natočil dobrodružný film, z Konga udělal tragickou figuru, která dojela na lidskou chamtivost a do hlavních rolí obsadil známé a dobré herce, kteří nebyli jen do počtu. Toto je správná, a podle mě i jediná cesta, jak ke Kongovi přistupovat. Hvězda navíc za nostalgii a dabing. Nedoceněný film a nejlepší "monster movie", ať si Jackson co chce říká. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Rick Baker používal při natáčení animační masku, to znamená, že při natáčení ve studiu maska nahrávala tvar obličeje Konga ve filmu. Jediný rozdíl byl v tom, jak herec uvedl: „Když jsme točili Konga, já to většinou točil v kostýmu všechno, ale ve filmové podobě Kong vypadal neuvěřitelně a já když jsem to viděl pak na premiéře, tak jsem řekl, že to byla skvělá práce. Sám jsem navrhl kostým gorily, podle které vznikla jeho postava. Hodně lidí si myslí, že Kong jsem já, ale omyl, Kong byl robot, já mu jenom efekty dodával podobu.“ (Fuhman.Dajar)
  • Natáčení trvalo od 15. ledna 1976 do 27. srpna 1976. (WolfR)
  • V scéne, v ktorej Kong demoluje vozne nadzemnej dráhy, si možno všimnúť, že vozne sú prázdne, hoci zábery zvnútra svedčia o opaku. (GTS_PUNK)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama