Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (675)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ten typ muzikálu, kde pesničky už tak jednoduchý príbeh neprehlbujú, ale naopak eeešte viaaacej spomalujúúú. A že ich je tam pozěhnane. Vizuálne ale fakt krásny, s asi najvernejším retro kúzlom a lá pôvodný Wizard of Oz, a s najviac peknou princeznou Emmou Watson, ktorá sa pre túto rolu narodila. Tak trochu spoiler: Najviac si z tohoto filmu budem pamätať moment šoku, kedy sa pred koncom na plátne objavili živí Ewan McGregor, Ian McKellen a Emma Thompson, a mne došlo, že miesto ich hlasov som celé dve hodiny počúval do češtiny predabované piesne. IMAXová premča sa neodmieta, ale tentoraz som bol na dabing fakt už naposledy v živote. Film má ináč výborné 3D (to sneženie!) a aj formátom je do IMAXu ako stvorený. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to poprvé, co u těchto hraných disneyovských remakeů pociťuji jakousi pachuť zbytečnosti, která mi nedovolila, abych si film užil naplno. Díval jsem se na to s vědomím, že mi ten snímek vlastně nemá co dát, že příběh až moc dobře znám, že už jenom z plakátu přesně tuším, v jakém duchu a atmosféře se bude vše na plátně odvíjet. Takže jsem si jen v podstatě scénu za scénou odškrtával povinné záběry a tak nějak napůl otupěle sledoval tu krásnou, dojemnou, zamilovanou pohádku plnou barvitých písniček a digitálních efektů... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“BYLO NEBYLO…“ /// Disney potvrdil, že krást se nemá a že pohádka má mít ty nejlepší záporáky (seš dobrej Evansi!). Někdy jsou ty písničky fajn, někdy ftipný a někdy je jich moc. Ovšem udiví, kolik do nich narvou serepetiček. A to drámo na konci – to by obstálo i v dospěláckým filmu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pohádku, kterou napsala Jeanne Marie Le Prince de Beaumont a taky tu českou Panna a netvor znám, ale chci si doplnit vzdělání. 2.) Nevím, jak potrestat hajzla, co nám krade kytky. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová fetiš, potěcha z ní pramení z ukojení diváka převedením notoricky známých obrazů do hrané a velkolepé podoby (výprava hraného filmu je paradoxně větší než kresleného - produkce byla schopna zaplnit obraz víc fyzicky, než byli animátoři schopní nakreslit). Podobné fetiše mám rád, ale na rozdíl od Superman Returns nebo Jacksonova King Konga tahle nejde od srdce, je jen naplněním objednávky, a je to vidět. V důsledku toho je těžší ji propadnout, protože bych nepodléhal spolu s tvůrci, ale jim. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bonjour! Bonjour! Bonjour! Bounjour! Disney se opět rozhodl natočit hraný film dle jejich úspěšného disneyovského animáku. A povedlo se natočit neuvěřitelně skvělý nádherný film který je natočen zcela neuvěřitelně. Jde spíše opravdu o hraný remake známého animáku avšak je to natočeno neuvěřitelně geniálně s neuvěřitelně krásnými písněmi a geniální práci za kamerou i před ní. Krásná pastva pro oči a práce krásná a poctivá. Dlouho jsem nebyl tak nadšen z vizuální podoby a celá scéna s písní We Are Guest je neuvěřitelná. Už od scény Bonjour jsem si říkal, že jsem něco tak nádherného dlouho neviděl a vydrželo mi to do konce. Krásná práce Disney! ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu je několikrát řečeno, že princ i služebnictvo jsou prokleti už sto let. Pak je ale nesmysl, aby paní Konvičková (Emma Thompson) měla mezi vesničany svého manžela, protože by byl již dávno po smrti. (Stupet)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama