Reklama

Reklama

Nezdolná Kimmy Schmidt

(seriál)
  • USA Unbreakable Kimmy Schmidt (více)
Trailer
USA, (2015–2019), 25 h 41 min (Minutáž: 24–54 min)

Kamera:

John Inwood

Hrají:

Ellie Kemper, Tituss Burgess, Jane Krakowski, Carol Kane, Ki-hong Lee, Jon Hamm, Adam Campbell, Tim Blake Nelson, Tina Fey, Martin Short, Dean Norris (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(51)

Po záchraně z apokalyptického kultu odchází Kimmy do New Yorku, kde se setkává se světem, o jehož existenci neměla ani ponětí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (39)

Patw 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se stanice NBC vzdala tohoto triumfu a poskytla ho Netflixu. Za prvé: Neflix nám dal hned celou první sérii naráz a člověk nemusí týden čekat na další díl. Těch dvacet super minut uteče strašně rychle, i když si jeden díl dá divák třikrát. Za druhé: Neumím si představit, že by tento seriál od NBC dostal druhou sérii, kdežto u Netlixu počítám s tím, že nezklame a seriál bude pokračovat. Tina Fey je na koni. Její dotek je na seriálu citelný. Tato bláznivá "feel-good" komedie je naprosto to, co jsem od seriálu očekával. Ellie Kemper naprosto diváka uchvátí stejně tak jako další postavy. Skvělá Jane Krakowski perlí nejen hláškami ale i svým hraním. Všichni herci se své role zmocnili skvěle a osobitě, nejde si je nezamilovat. A na závěr jen dodám, že mi v hlavě stále zní úvodní znělka... "Unbreakable, they alive, dammit! It's a miracle!" ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedený sitcom rochnící se v přepálenosti a místy bizarním humoru.I když to ze začátku moc nevypadalo,nakonec všechno zafungovalo lépe než sem čekal a když jsem měl menší pauzu (dával jsem všechny série za sebou),zjistil sem,že mi tyhle groteskní postavičky chybí.Škoda,že z Tituse udělali v poslední řadě skoro až nesnesitelného pablba (ne snad že by nebyl "svůj" od začátku,ale ve čtvrté řadě už to bylo moc)...70% ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě tento seriál hodně nudil, dlouho mi trvalo, než jsem se do něj dostala. Je ti ale vlastně velmi originální podívaná a poslední dvě sezony byly dle mého geniální. Hrozně mě baví ty postavy a ten věčně ulítlej humor. Například scény typu: Titus s Kimmy ječej při spatření skvrny na zdi připomínající satana a pak se o tom už nikdy nezmíněj. Fajn, že to má jenom čtyři sezóny, je to od jiných amerických komediálních seriálů příjemná změna. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 jsem projel první sérii a kousek druhé - seriál mě nenadchnul, částečně vinou slabší druhé série a tehdejším přesycením sitcomů z New Yorku. Teď, o tři roky později jsem, coby nadšený fanoušek interaktivních pořadů (choose-your-own-adventure), zkouknul interaktivní speciál Kimmy vs. the Reverend a následně během tří týdnů i kompletní UKS. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem o něco více dospěl, jestli jsem více znal parodované reálie, jestli jsem trpěl nedostatkem nezdolného optimismu Leslie Knope nebo jestli to byla pouze shoda s prezentovanými myšlenkami, a morálními poselstvími, každopádně jsem si to užil o dost více než v roce 2017. Je to celé sympaticky osobité - kde jiné sitcomy jdou klasickou cestou kariéra-protějšek-dítě, zde se převážně řeší pouze to první. S vyjmenovanou trojicí často přicházejí emotivní momenty, zde jsou tyto mnohdy neoddělitelně spjaty s pobytem v bunkru, na který se nezapomíná ani po čtyřech sériích. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Další hitovka ze stáje Netflixu? No slušelo by se, pokud je z pera Tiny Fey a tematicky to evokuje můj oblíbený film Dožeň, co se dá. Její 30 rock považuju za vůbec nejvtipnější věc z televizní produkce a se slzou v oku na to pravidělně vzpomínám. Tohle je tomu poetikou hodně podobné, ale spíš to tíhne k takovým těm šílenějším věcem, co Liz Lemon prováděla. Tracy Jordan by tu působil jako jeden z normálnějších elementů. Stejně jako 30 rock to není nic co musíte nutně vidět dalším dílem kvůli ději, ne tady koukáte na další a další další díl, protože je to neskutečně vtipný. A tomhle případě i svěží, hlavně když to srovnám s většinou po himymovsko bigbangovských sitcomů. Narozdíl od nich jsem tu ani přes trhlost námětu i provedení necítil tu pachuť trapnosti. I když se nemohu zbavit dojmu, že bych si to užil více před 12 lety a to ještě kdybych měl pohlavní ústrojí uvnitř těla. Pořád to má neskutečnou lizlemonovskou kadenci vtipů, ve které se našinec snadno ztratí, ale i tak by to podle mne byla chyba minout minimálně bez zkoušky. 8/10 ()

Galerie (605)

Zajímavosti (8)

  • Když má Titus (Tituss Burgess) svůj monolog, ve kterém říká: „Když nás píchnete, neteče z nás krev?“, jedná se o odkaz na monolog z divadelní hry „Kupec benátský“ od Williama Shakespeara. Na Shakespeara odkazuje i tím, že v okamžiku, kdy tato slova pronáší, má kolem krku límec, který se v alžbětinské době nosil. (Ganka)
  • Jon Hamm, který hraje únosce reverenda Richarda Wayne Gary Wayna, byl učitelem herectví Ellie Kemper na střední škole, když jí bylo čtrnáct let. (Patw)
  • Prvních sedm dílů bylo upraveno tak, aby se díly mohly vysílat na televizní stanici NBC. Každá epizoda měla dvaadvacet minut a obsahovala i prostor pro reklamu. Poté, co seriál přešel na Netflix, byl  z prvních sedmi dílů prostor pro reklamu odstraněn a místo něj přidány vtipy, které se do verze pro televizi nevešly. (Patw)

Reklama

Reklama