Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 1

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 189)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bez Deppa by byl film takřka beznadějný, ale Johnnyho Jack Sparrow je jedna z nejlepších komických figur, které jsem ve velkofilmu spatřil. Při pohledu na Orlando Blůmu se do mé mysli vkrádá otázka, zda je jeho výkon typu "já jsem Legolas, ale oblečený jako bukanýr, nepleťte to, milé děti" míněn vážně, nebo zda se jedná o úmyslné nadsazení figurky nepolepšitelného klaďase Willa Turnera... Děj prostinký, triky pěkné, humor výborný; prostě zábavný film jak má být! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Verbinski dokázal namíchat koktejl fantastické zábavy a přesto, že svoje dílko nezvládl podepřít dostatečně emotivním nebo alespoň trochu komplikovanějším příběhem, lze mu jen těžko něco vytýkat. Lví podíl na tom mají jak herci, v čele s výborným Deppem, tak hoši z ILM, kteří posunuli vizuální stránku na opravdovou smyslovou pochutinu, a v neposlední řadě se k črtání krásné pirátské atmosféry přidává i skvostný hudební doprovod. Potěšil mě Verbinskiho smysl pro humor, nádherné kostýmy, mohutné mořské bitevní scenerie...zkráta téměř vše. Jedinou výhradu směřuji k neúnosně natahované stopáži - filmu by určitě prospělo pár střihů a to i z důvodů zachování rozjetého tempa, které je občas některými přespříliš ukecanými scénami zcela nesmyslně brzděno. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Přetěžkou úlohu si na svá bedra naložil Gore Verbinski. V době, kdy po pirátských dobrodružstvích jakoby se země slehla, si umanul natočit monstrózní podívanou o těchto vyvržencích z pekla a ještě na tom drobátko zbohatnout. Bláznovství?? Nemyslím...Filmový svět nyní opanovala Truhla mrtvého muže a na cestě je díl třetí!! Jak to vše začalo?? Kdysi dávno v jedné pře...(omg??!!...to jsem trochu jinde)...kdysi dávno upadl kapitán Barbossa s celou posádkou do hrozného prokletí, ze kterého se může vykoupit pouze 882 aztéckými zlaťáky a krví vyvoleného piráta...jenže jako všechno má i tohle háček(spíš hák...kotvu skoro)...onen pirát je kovář, který o svém pravém řemesle neví a navíc mu ta mořská sebranka hrdlořezů unesla milovanou ženu!!...musím říct, že před Verbinským hluboce smekám svůj trojúhlý klobouk, protože dokázal namíchat filmový koktejl největšího kalibru!...od chvíle, kdy do záběru vpluje korzár každým coulem, kapitán Jack Sparrow, je o zábavu postaráno až do závěrečného zaklapnutí jeho kompasu...můžete mít třeba vyoperovanou bránici, stejně Vás tenhle šizuňk rozesměje...množství svých grimas, hlášek a skopičin na Vás chrlí s kadencí dalekonosných děl Černé Perly, ale naproti tomu si umí zachovat i důstojnost...digitální efekty se neskromně hlásí o oscarový trůn, výprava je velkolepě velkolepá a když se k tomuto výčtu přidá dobrý příběh, ve kterém funguje i dramatický podtext, a také velice chytlavá ústřední melodie, dostanete 4. neúspěšnější film roku 2004!!! Z Johnnyho Deppa, jemuž se zde vyrovná pouze ďábelský Geoffrey Rush, se navždy stal Jack Sparrow. Kapitán Jack Sparrow. Jediné, co karibským pirátům vytýkám je to, že jsem se na nich stal závislý, každé ráno piju láhev rumu, nečistím si zuby, neřídím se hodinkami, ale kompasem a svého psa jsem nenásilně předělal na opici a tahám ho na rameni všude s sebou!!!...140 miliónů dolarů(rozpočet)/654 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak bych řekl, že piráti mají nakročeno k novému kultu uctívačů a že se z tohoto námětu dá vytěžit hodně už je znát díky tomu, že tvůrci točí třetí díl a rozhodně neubírají na kvalitě. Johnny Depp je naprosto výborný, stoprocentně to je jeho životní role. Mimochodem zbraň, kterou ve filmu používá jako Jack Sparrow je originál z roku 1760 a vytvořil jí jakýsi Perry. --- Vzhledem k tomu, že jsme dva, by nám gentleman dal dvě pistole. – Dostanete jednu. Můžeš být gentleman a zastřelit dámu, a sám pak umřít hlady. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Osm let po megapropadáku OSTROV HRDLOŘEZů vznikly v témže roce dva velkolepé a zdařilé pirátské filmy (oba začínající střetnutím s pirátskou lodí v mlze) - rodinní PIRÁTI Z KARIBIKU a dospělejší a realistický MASTER AND COMMANDER. Oba filmy nabízejí oproti OSTROVU sympatičtější postavy i herce a taky výrazně dynamičtější námořní scény. Kromě toho na PIRÁTECH oceňuju parádní hudbu a že ač jde o disneyovku a blockbuster, tvůrci se tu ještě nebáli zabíjet na plátně lidi a zemře jich tu víc než třeba v celé transformeří sérii dohromady. Ale stopáž, infantilní humor i noční scény mohli trochu zkrouhnout. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Ve scéně, kdy se do domu Elizabeth (Keira Knightley) vloupají piráti, má jeden z nich v ruce hořící louč. Když na něj ale Elizabeth vysype horké jiskry, v ruce ho už nemá. V dalším záběru, když seskakuje ze schodů, ho znovu má. (Lucasosum)
  • Štáb musel během natáčení čelit mnoha nástrahám. Postihla je epidemie úplavice a mnoho z nich trpělo mořskou nemocí. Pracovat se muselo ve čtyřicetistupňových vedrech, vítr věčně zanášel lodě jinam, než bylo třeba, a natáčení scén snímaných daleko od pobřeží, kde vlny dosahovaly výšky až tří metrů, nebyla žádná legrace. (Coldrex)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama