Reklama

Reklama

To není moje sestra!

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michal by byl nejradši, kdyby mu jeho nevlastní sestra Karin zmizela ze života. To ale ještě netuší, že budou na dětském hřišti společně čelit neznámému zákeřnému Zlu. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zatímco výborný Lesapán a Domovoj stavěly na brutální atmosféře a obešly se (díkybohu) téměř bez dialogů, To není moje sestra! je na tom už o něco hůř. Vizuálně a technicky šikovné, zejména na amaterský film, ale děti jako herci... No. Dost cvičené a sehrané, ale vyloženě tragédie to není. Nejsmutnější na tom je, že tyhle amaterské kraťasy jsou technicky i scénářem o třídu lepší než sračky vysílané na tv nova... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prelomená hranica medzi všednou detskou hrou a paralelnou, temnou realitou.  Na sídlisku zrazu zmiznú všetky deti.  Herný pľac je prázdny. Prichádza naň otrávený hlavný hrdina i s nevlastnou malou sestričkou. Neznáša ju. Vtom prichádza hrozný dotyk s iným svetom. Ale: naozaj je to tak hrozné? Uvidíte. Ďalší zo série kvalitných režisérových krátkych filmov. ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

6/10 – Jde znát, že je to studentský film, ale ne v tom špatném smyslu. Je to originální a pěkně vypointované. Tečka. Strašidelné mi to zrovna nepřijde a vzhledem k tomu, že první třetinu tohohle kraťasu zabere rodinný oběd, úplně nezbyl čas vybudovat pořádnou atmosféru. Hororovosti neprospívá ani fakt, že se režisér očividně nerozhodl, jestli to má být skutečný horor, anebo spíš taková malá parodie. Z hereckých výkonů jsem to nepoznal. Na oboje by přitom bylo potřeba víc času, těch 7 minut je zoufalství. Sotva se příběh začal nějak odvíjet, tak skončil. Zbylo mi spousta otázek v hlavě a jeden WTF výraz na tváři. Korunu tomu ještě nasadila závěrečná hláška, podle níž se to jmenuje. Nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet. Alespoň práci kamery bych pochválil. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* další kvalitní práce Pavla Soukupa, sice jsou to jen 3 hvězdičky, ale opět kvalitně natočená a herecky obsazená i dětskými rolemi. Posoudit můžete třeba tady. Kdo se bojí nesmí na panáka :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Zajímavosti (3)

  • Povídka, podle níž byl film natočen, vyšla ve stejném roce, kdy měl film premiéru, i jako komiks v komiksovém magazínu Aargh! Nakreslila ho Lenka Šimečková, která už dříve nakreslila komiks podle Blažkovy povídky „Třída smrti“, která byla také zfilmována Pavlem Soukupem. (choze)

Reklama

Reklama