Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

kolacky 

všechny recenze uživatele

Ano, první série ušla. Až na to hysterické a melodramatické Když ho zachráníš, zůstanu s tebou... Ale ta druhá, to je síla. Žvanění, tragické, kyselé nebo zapšklé obličeje, dráma až na půdu a v podstatě se nic neřeší - neboli klasický a příšerný vztahový seriál až do těch konců. Škoda lidí a peněz. A kdyby se z těch dvou částí jednotlivých, hm, příběhů... sestříhal vždycky jeden, možná by to nebylo až tak hrozné, jaké to je. ()

doriana.g odpad!

všechny recenze uživatele

- Vaculík stále v módu Modrá ocel až Magnum. Kdysi to bylo úsměvné, dnes jen smutné. - Aha! Ten přihlouplý kolega, který stále deklamuje nějaké pověsti, měl zřejmě přinést nádech tajemna! Bohužel jen demonstruje budoucí dopad inkluze ve školství. Dementa zvítáme v každé jednotce!!! - Blbě vymyšlené, blbě napsané, blbě obsazané, blbě natočené. - Hezký pes, ale ten tu bídu nevytrhne, i když v to autoři samozřejmě doufali. S R A Č K A. ()

Reklama

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

No jo to mi mohlo být hned jasné, že 90% procent českých všeználků s velkými předsudky a ještě větším egem seriál ihned odsoudí ještě než do-odvysílají pilotní díl. Prostě klasika na kterou jsem si za ty léta už mohla na ČSFD vzniknout, ale i po letech mě omezenost některých uživatelů stále zaráží. Seriál zatím působí mile a zajímavě, to mýtické prostředí a legendy zatím beru spíš jako legraci pro oživení seriálu a ono to skutečně seriálu přidává na humoru. Uznávám, že první díl byl celkem zmatený (to jsou opravdu všichni opraváři a všichni nosí červenou čepici?) a vraha nám odhalí až ve druhé epizodě (o napětí hned více), ale zatím se to zajímavě rozjíždí a dostali jsme i celkem dost prostoru na to, abysme poznali všechny důležité postavy o něco blíže. Zatím to rozhodně nedosahuje kvalit Mordparty ani Poldy (který ovšem byl co se hlavní dějové linky týče velmi neoriginální a hodně si bral z německé předlohy avšak to udělal i obdobný francouzský seriál z roku 2010 a na hodnocení mu to neubralo což mi jen dokazuje jak funguje mentalita většiny českých uživatelů co zde hodnotí à la pokud to je z Česka je to hned odpad. Ovšem Polda si to skvěle vynahrazoval humorem za čož jsem mu tu neoriginalitu odpustila) a je možné že hodnocení ještě časem změním. Zatím ale solidní 4*. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

A hle Prima jede dál s lacinými kriminálkami. Není se čemu divit. Některá stanice ten německý model musela reprodukovat. Na první pohled to působí strašně zvláštně. Westernový hudební motiv točící se jako cirkulárka podkresluje většinu stopáže. Krev vypadá jako jahodová zmrzlina. Scénáristky (dokonce jedna i režisérka) - sestry Bártů, což jsou postrachy českého seriálu, nezapomínají na svůj tradiční rukopis a vkládají soukromé nezajímavé linky, přičemž ještě člení epizody na dvé. Charisma Lukáše Vaculíka přichází vniveč. Navíc celé herecké obsazení mi opravdu neladí. Plus jsou exteriéry, ale zase abychom se z toho posadili na zadek, tak rozhodně ne. Odpad ale vypadá jinak. 15% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vaculík a jeho pes je fajn, ale jinak bída. Dementní představa že vraždu vyšetřuje parta tří kriminalistů, kteří jsou tak neschopní, že dávají číst spisy policajtovi na chalupě, aby poradil. Případy jsou jednoduché celkem je dobrá temná atmosféra ( alá napodobenina Raplu, ale nešahá mu ko kotníky ) . Bojím se že tu chmurnou atmosféru víc než kamera a herecké výkony má vliv to, že hlavní hrdina umírá. Na to fakt nejsem zvědavej řešit u šestákových detektivek v televizní formě řešit takové těžké téma. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • Letní tábor Brejlov je skutečná lokalita, která se nachází poblíž Týnce nad Sázavou. Nejedná se však o letní tábor, ale o tábořiště, kde bylo ubytování možné hlavně v chatkách. Stejná lokalita se objevila i v následujícím díle Husičky - 2. část (2019). (Cheeter)
  • Aby si tvůrci seriálu byli jisti, že se jejich příběhy podobají realitě, povolali na pomoc kriminalistu Josefa Lottese, který vyšetřoval více než tisíc vražd. (rakovnik)
  • Natáčelo se také v těchto lokalitách: Praha, Horní Kruty, Říčany, Zásmuky,  zámek Štiřín. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama