Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

POMO 

všechny recenze uživatele

V sérii Conjuringu, které startér představuje žánrový vrchol dekády, nechci vidět v roli mladého rumunského vesničana amerického hezouna, který po vanhelsingovsku zachraňuje v poslední vteřině efektním výstřelem z brokovnice. Nebo aspoň ne, když se film snaží navodit autentickou atmosféru východoevropského (a pro mnoho diváků exotického) místa mimo civilzaci, které má velký potenciál hororového prostředí. Díky podobným lacinostem je film přes bohatou výpravu dějovou nabitost pouze průměrně vtahující a strašidelný. Práci s napětím, ke kterému je vždy lepší se propracovávat pomalu a sofistikovaně, se tu úplně nedaří zprostředkovat zamýšlenou non-stop-scary jízdu. Nezávisle na sérii ale OK, ne takovej průser jako první Annabelle. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Atmosféricky, vizuálně a hudebně je to fakt super. Nicméně obsahově to dosti uvadá a ikdyž je tam spousta blbostí, který se nakonec nějak scénáristicky vyřeší, zůstává pocit průměrnosti a jakýhosi pomyslnýho povzdychnutí nad tím, že tak zajímavej démonskej origin pojali takhle vlažně a nedali mu větší péči. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy měl možnost vytvořit působivý gotický horor, ale jeho Sestra ve výsledku skutečně je jen pouhou jeptiškou na pružině. Veškeré strašení je veskrze primitivní, opírající se o mnohokrát viděné a poměrně laciné lekačky, které navíc trpí špatným načasováním. A ty, co by fungovat mohly, už bohužel známe z trailerů a všemožných promo videí. Nedočkáme se ani žádné důmyslné práce s prostorem a působivé kulisy nakonec nejsou ničím jiným než smutnou a nevyužitou ozdobou. Vyměnit historický klášter za jakýkoli dům někde na předměstí, Sestra by snadno zapadla mezi průměrnou americkou produkcí. Velká škoda je, že tvůrci nepokusili opřít ani o duchařské historky opředené kolem skutečného opatství Cârța a ve výsledku k nim odkázali jen v jedné zapadnuvší větě. Navíc pronesené podivnou postavou Francouze, která má sice poměrně důležitou úlohu, ale jinak si s ní scénárista očividně nevěděl rady a tak jí přiřadil tu nejotravnější možnou roli. Ale abych jenom nehanil, oproti Leonettiho Annabelle je Sestra minimálně o řadu a půl výš. Vzhledem ke krátké stopáži rozhodně nenudí a obsahuje minimálně půl tuctu opravdu působivých momentů. Navíc má Taissu Farmigu, která skutečně je mladší verzí své sestry (v tom nejlepším smyslu slova), a přímo dokonalou finální scénu, co film mrazivě spojí s počátkem celé série. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak nadšen ze všech těch legračních zajetí démony jsem očekával další trapnou duchařinu. A hle! Nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ne že by mě nějak oslnil scénář, který u duchařiny asi originální už nikdy nebude, vše zde bylo. Jenže tvůrci naštěstí nasměrovali hlavní postavy do padesátých let minulého století a navíc do Rumunska. Úžasný hrad, klášter, hřbitov, les....prostě gotický horor! A gotiku já rád. Báječná kamera snímá všechny známé atributy gotického hororu - starý hrad - klášter uprostřed divočiny, hroby a kříže, mlha, bouře, svíčky, petrolejové lampy, lebky a hnáty. Jasně, čouhají z toho staré hammerovky, Fulci i Argento o Friedkinovi nemluvě. A to se mi právě líbilo. Jistě, trapné lekačky si mohli autoři odpustit, ale chápu je. Nu a sestra byla držka povedená, takže za mě tentokrát lepší než obě zajetí démony - 3,5* - po opětovném zhlédnutí zaokrouhluji nahoru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když natočí někdo horor plný klišé, lidi nadávají, že je to to samé, jako sto hororů předtím a když to natočí někdo úplně jinak remcají, že je to jinak. Hardy dostal jedinou dobrou věc na druhém a nudném Conjuringu (ano, děsivého Valaka) a zcela jistě mohl natočit další tuctový horor z tohohle vesmíru, místo toho přidal nějaký ty bubáky a spíš než horor to je dobrodružný thriller kde se sice moc nestraší, ale furt se něco děje a příběh baví. Valak určitě mohl dostat víc prostoru, ale když je na scéně, tak opravdu děsí a hlavně funguje kurevsky silný soundtrack. Ze série zatím nemám kromě druhého Zajetí démonů vyložený problém s žádným a o sestře by se dalo říct, že jsem možná čekal trošku víc, ale nadprůměrný řemeslo to je určitě a konec který navazuje s frantíkem na první Conjuring vyloženě potěšil a tak nějak si potvrdil tu slabší čtvrtou hvězdu. Po naprosto famózním It už bude ale těžké natočit opravdu děsivý horor. 69%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)
  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Film se odehrává v roce 1952. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama