Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri tomto seriály som si začal uvedomovať, ako dlho stála príprava scenáru , koľko musel mať poradcov z lekárskeho prostredia aby to sadlo a a aby tomu divák uveril. Mám dojem, že sa to aj podarilo. Sadol som si aj ja ja :) Napriek všetkému uveriteľnému a neuveriteľnému by som si asi chirurgovi autistovi predsa len nedal ani len mandle vybrať. :). V seriály nechýbali ani romantické a sentimentálne okamžiky. Na mňa veľmi milo zapuosobila epizóda a chorým africkým chlapčekom, ktorému "zreparovali" jeho srdiečko. Ale takých okamihov tam bolo viacero, na svoje si prídu milovníci filmov z lekárskeho prostredia. Náladu a dojem z každej časti umocňoval vždy aj dobrý výber songov na záver epizódy. ()

Listyx odpad!

všechny recenze uživatele

Banda prkenných neherců se rozhodla účastnit v projektu který má zjevně anbici svézt se na Housově vlně. No nepovedlo se. Po několika dílech jsem zjistil, že hlavní postava je trapně nezáživná a že by neutáhla ani kačera na provázku, natož děj aspoň jedné epizody. Smutné je, že mu nikdo nepomáhá. Vsichni se tam chovaj jak s tužkou v prdeli a choděj od jednoho plitkého dialogu ke druhému. Na doktora House nejen, že to nemá, ale nemá to ani na klystýr od dr. Grünsteina. Doporučuju přejmenovat třeba na "Nudný nádor", nebo tak něco. ()

Reklama

RetroGamer 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál o autistickom doktorovi, ktorý sa chce presadiť ako chirurg, no má problémy s komunikáciou so svojimi kolegami a pacientmi. Páčilo sa mi ako vedia autori pracovať s emóciami, už prvý diel bol veľmi dobrý a aj herecké zoskupenie doktorov je výborné. Prvé tri série boli skvelé, štvrtá ma už prestala baviť, pretože prišli noví nesympatickí kolegovia a aj Shaun sa správal menej autisticky. Ďalšie série už nedám. Odporúčam preto len prvé 3. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To, čoho si v rámci tohto seriálu divák do sýtosti užije, je herecké umenie Freddieho Highmorea, ktorého stvárnenie autistického geniálneho doktora bol jeden veľký masterpiece. Veľmi rýchlo som si na jeho postavu zvykol a dokázal s ňou splynúť a spolu s ňou prežívať jednotlivé zaujímavé medicínske prípady ako i trampoty z osobného života. Proste ide o krásny príklad, kedy ma hlavná postava dokázala uchvátiť už od začiatku a nepustiť až do samotného konca poslednej časti. Priznám sa, odľahlo mi, že tento rok vyjde aj druhá séria. Tento projekt si ju určite zaslúži. Skrátka brilantné, taký ľudskejší Doktor House. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Než jese začala koukat na Good Doctor, měla jsem zhlédnuté dvě série New Amsterdam a musím uznat, že pokud chcete lékařské prostředí, běžte spíše do druhého zmiňovaného seriálu, Good Doctor nemá kromě autismu co nabídnout. A i ten autismus začne být po chvíli otravný. Po chvíli se naučíte schéma, podle kterého scenáristi jedou, takže přesně dokážete odhadnout, že dojde k potížím, že to bude rakovina, kdy se zbavíme té či oné postavy, protože si s ní scénáristé už nevědí rady. Jako by to byla jejich prvotina a ani po čtyřech sériích se nedokázali propsat k něčemu lepšímu. Nakonec vám budou otravní téměř všichni, medicínské případy vám zajímavé ani tolik nakonec nepřijdou, natož napínavé – přesně víte, kdy seriál zatlačí, abyste se jakože báli o pacienta, ale vy už předem budete vědět, kdo přežije a kdo nikoliv. Prostě to ten seriál strašně křičí dopředu. A je to nuda. Sem tam to má možná pár zajímavých a dobrých prohlášení, ale to je všechno. Gratuluju Highmoreovi k výkonu, ale myslím si, že už autismu bylo dost a měli by s tím seknout. Průměr, podprůměr. Doporučuju první sérii a pak už na to kašlat, nedostane nic nového. Ovšem pokud se vám tohle schéma zalíbí, tak hltejte dál, nebojte, nic se nezmění! ()

Galerie (3 606)

Zajímavosti (23)

  • „Mý rodiče mají nozofobii,“ říká pacient. Jedná se o chorobný strach z nemocí, silnější než klaustrofobie. (sator)
  • Když si přijde Lea (Paige Spara) půjčit baterie do ovladače, kde zrovna hrála dle jejích slov „Uncharted“, což je exkluzivní hra jen pro Playstation 4, tak jde vidět, že v ruce drží Dualshock právě pro Playstation 4, do kterého ale nejdou dát baterie, má svůj vlastní akumulátor a nabíjí se pomocí USB. Baterie se dávají do ovladačů na Xbox. (Papajos)
  • Freddie Highmore odmieta byť otrokom TV priemyslu a uprednostňuje väčšiu časovú flexibilitu, preto má pri nakrúcaní podmienku: žiadna séria nesmie mať viac ako 20 častí. Okrem toho je pre neho stvárnenie autistického lekára fyzicky aj psychicky náročné. (krasomama)

Reklama

Reklama