• Radek99

Naprosto nefunkční satira (a to i ta komunální). Vhodné leda jako historická pomůcka k poznání stavu dopravních komunikací a vozového parku v Československu šedesátých let...(i když těch ,,amerik" jistě jezdilo tolik jen po téhle filmové objížďce...) Navíc u filmu tak zkušeného režiséra, jakým byl Josef Mach, velmi překvapí, že formálně jde o dosti špatný film - zmatečný a necitlivý střih, který častokráte utne repliku či hudební podkres, špatně provedené stop-triky, či třeba některé herecké výkony. Ani se nechce věřit, že Objížďka byla natočena až v roce 1968, a ne o nějakých pět, šest let dříve, kam by tahle černobílá prvoplánová humoreska chronologicky patřila spíše (samozřejmě vyjma odvážných dobových erotických záběrů koupající se krásky, ty mohly přijít na filmové plátno teprve až v roce 1968). Zajímavá je také Machova obsese vypracovanou mužskou muskulaturou, kulturistů je tu skutečně přehršel, a neomezuje se jen na tento film, třeba ve Florenci 13:30 nechá diváka zase žasnout nad boxerskou figurou a muskulaturou Radka Brzobohatého (navíc všichni svalovci vždy marně dobývají neoblomné srdce pracující ženy...). Objížďka je skutečně zvláštní satirická ,,komedie". Snaha o značně prvoplánový humor za každou cenu prostě není důvodem k natočení celovečerního filmu (byť by v něm hráli herci jako pan Sovák) a tento byl právem víceméně zapomenut...(30.12.2011)

• igi B.

Obsahem otravně hloupoučká nekomunikativní komunálně-satirická slátanina a navíc formou ryze řemeslně a v postprodukci neskutečně odbytý film, d.m.s.n. jedna z nejhorších materií naší kinematografie ze >šedesátek< , kdy snad ještě mohla být trošku naděje... Krize žánru i řemesla z krizového roku, měl jsem mocné nutkání na odpad, ale nakonec to zachránily ty (na naše malé české poměry té doby) exkluzivní (byť některé už obstarožní) západní auťáky, ba i nějaká ta >amerika< se objevila! Hotový autosalon tehdy uplynulého desetiletí... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 29.12.2011 na >objeté jebničce< , hodnocení 115., otrávený komentář zde jako třináctý - 30.12.2011)(30.12.2011)

Tento film zaujme jednak poměrně hvězdnym obsazenim a pak výskytem opravdu velkýho množství nejrůznějších poměrně vzácnejch historickejch vozidel.(5.9.2011)

Život poklidného městečka mimo hlavní trasy převrátí naruby oprava silnice, kdy přes městečko nyní vede hlavní dopravní tah. Vcelku příjemná komedie, odpočinkový film.(11.9.2003)

Snad až poetická grotesková komedie o tom, co může na maloměstě způsobit zvýšený dopravní ruch. Místy je tato komedie plná geniálních hlášek, jindy docela nudí. Přesto ale jde o nesmírně podařený filmeček, se kterým musí mít divák trpělivost, tu mu však film oplatí opravdu podařenými scénami. Z herců nezaujme ani tak moc Sovák či Hlaváčová, ale především tradičně vlastní Květa Fialová a další řada méně známých herců. Škoda jen notně komunistického závěru, ale ani to nemůže pokazit dobrý dojem z ne tolik známého filmu. Hudba: Ludvík Podéšť(19.1.2012)

hodně zdařilé, 3-4(31.8.2010)

• slunicko2

Zaprděná provinciální satira na český provincialismus aneb Pro řidiče máme kofolu, limo, pomo, džus. Tak vidím, že Radek99 napsal vše, co jsem se chystal uvést sám, už o jeden celý den dříve. Nemám, co dodat..(31.12.2011)

• klúčik

Tento film ma nepobavil. Rozhárané, taká ľudová zábava.. Herecké obsadenie bolo výborné a ešte niečo, tie autá si ako chlapec dobre pamätám....... 45%.(17.12.2010)

Dosti povedená komedie - rozhodně to není obyčejná komunální satira. A scéna, kdy Jiří Sovák v roli starosty "vynadá " do telefonu okresnímu tajemníkovi i ministrovi....to se musí vidět!(25.10.2011)

Film pro milovníky humoru typu Bílá paní, Až přijde kocour a dalších maloměstských vychytávek. Uznávám, že celkově děj nedrží moc pohromadě, ale vše vyrovnává chuť s jakou si herci své role užívají. Až na pár hluchých míst je film plný dobrých nápadů a vtipů, a o nic jiného v této komedii ani nejde. Smějeme se maloměšťáctví a zároveň jim závidíme ten klid, čistý vzduch a tu krásnou lípu na náměstí...90%(9.1.2012)

Podivny cb film, ktery rozhodne nenudi, ale komedie...? Nevim, par hlasek ujde... Nicmene pobavila Slavka Budinova a predevsim nadherna Kveta Fialova... :-) P.S.: vsiml jsem si taky pekne pisnicky od Pilarove (Jedenkrat)...(17.10.2010)

Jsa fanouškem "zlatých šedesátých", nenudil jsem se, ale trochu jsem trpěl, vida, jak taková sestava herců byla promrhána na komedii (satiru?) sotva průměrnou. Hodně slabé tři *.(18.3.2011)

Průměrná a dá se říci dost svobodně udělaná komedie z Pražského jara. Příliš přegagováno a některé postavy vyznívají nerealisticky střeleně. Hezké role tu sehrály: Sovák předseda MNV co se nebojí vynadat ministrovi( má na drátě milenku Hlaváčovou). Květa Fialová má na starosti počítání aut a sní o maďarském tirákovi, je profesionálně věrná jako vždy. Vlasta Chrarmostová je pošťačka s dospělou dcerou, stále sexuálně nevybouřená a snaží se to napravit. Nevěrohodně působil Bek, Neděla a další. Určitě je to český film z rudých dob s největším počtem hrajících zahraničních automobilů.(19.12.2010)

• baaaari

hmmm,ty Zvonokosy z komentáře - oficiálního textu distributora mi k tomu asi sedí nejvíc...škoda,že to nebylo dotažené...(13.2.2012)

• mh.mail

30% - Nudné a nezajímavé, což je u komedie trochu problém. A přitom se „všichni tolik snažili“, abych parafrázoval citát z kultovního filmu.(30.12.2011)

• Jonatthan

Typická "Machovina". Je zde použitý podobný model jako ve Florenci 13,30 (velké množství různých charakterů, fimové triky, atd.), ale tam to funguje mnohem lépe. Na uvolněný rok ´68 odkazuje lehká erotika (koupající se dívka). Ženské oko zase jistě potěší pohled na muskulaturu Juraje "Supermana" Višného. Slabší průměr. 50%.(6.11.2010)

• rakovnik

Plno hereckých hvězd i v maličkých rolích, ale přesto mě tento film ničím jiným nezaujal. Na zábavu mi připadal film až příliš nezábavný. Příběhy postaviček z maloměsta jsou poplatné době a dnešku už nemají nic moc co říci. Snad jen to, že staré stromy by se neměly jen tak kácet :-)(30.12.2011)

• BigBang

Dámy jsou krásné. Jenom na ty šedesátkové obligátní dámské kníry si těžko zvykám.(2.1.2012)

Fajn film s prehrsli dobrych hercu z ktereho primo dychaji sedesata leta.(25.7.2008)