Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malebné vesničky pyšné na svou starobylou lípu postihne rušivá událost - má tudy vést dočasná silniční odbočka. Figurkovitě načrtnuté obyvatelstvo nejprve protestuje proti zvýšenému provozu, ale nakonec si na přítomný ruch a vzrušení zvykne. Ostatně některým, třeba hostinskému, přináší taková situace prospěch... Režisér Josef Mach chtěl vytvořit jakousi domácí nápodobu francouzských "Zvonokos", avšak došel nanejvýš do půli cesty. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (42)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Méně je někdy více aneb J. Mach peče dortík ala pejsek a kočička. Film má v sobě několik cest, kterými se mohl ubírat, ovšem než si stačí vybrat, je po všem. Krátkometrážní groteska s němými scénami, prokládaná pokusem o tehdejší byrokratickou satiru či soukromý příběh jedné nudistky, která objevuje, a také ukazuje, své ženské zbraně. Skrze tento mini příběh lze také cítit příjemnou šedesátkovou atmosféru, např. s partou kytarových rebelů, hrajících na ulici. Nebo přehlídka dobové módy mladých holčin, kterých je tu dost. Stejně jako herců, jejichž obsazení zaručuje velmi slušné výkony. Individuálních příběhů se zde rozjede více, nicméně ujedou bez možnosti dokončení, hudební doprovod není moc a scénář celkově nafouknutý. Kdyby si režisér vybral jedno ze zmíněných pojetí snímku, dopadl by celkově lépe (možná i u zdejších, přemoudřelých vtipálků) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Snad až poetická grotesková komedie o tom, co může na maloměstě způsobit zvýšený dopravní ruch. Místy je tato komedie plná geniálních hlášek, jindy docela nudí. Přesto ale jde o nesmírně podařený filmeček, se kterým musí mít divák trpělivost, tu mu však film oplatí opravdu podařenými scénami. Z herců nezaujme ani tak moc Sovák či Hlaváčová, ale především tradičně vlastní Květa Fialová a další řada méně známých herců. Škoda jen notně komunistického závěru, ale ani to nemůže pokazit dobrý dojem z ne tolik známého filmu. Hudba: Ludvík Podéšť ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá česká satira, která víc než-li svým příběhem zaujme neuvěřitelnou plejádou českých elitních herců.Jelikož ovšem k smrti nesnáším černobílý film a hlavně ten český, něco na filmu bude, protože mě dokázal zaujmout a pobavit, i přesto že jsem seděl v kuchyni a dělal bramborovej salát, měl jsem špinavý ruce a tudíž jsem to nemohl přepnout :) 55%. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Obrovská koncentrace výborných herců, skvělý potenciál, ideální doba vzniku a... Zklamání. Na satiru málo třeskuté, na lyriku zlatých šedesátých moc doslovné, jako by si režisér (nebo kdo měl to hlavní slovo) nemohl vybrat směr. Krom pár povedených scének zaujmou určitě i dobové reálie, koupání v rybníku a ukápne slza nad dobou, kdy ještě neexistoval ekoterorismus... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obsahem otravně hloupoučká nekomunikativní komunálně-satirická slátanina a navíc formou ryze řemeslně a v postprodukci neskutečně odbytý film, d.m.s.n. jedna z nejhorších materií naší kinematografie ze >šedesátek< , kdy snad ještě mohla být trošku naděje... Krize žánru i řemesla z krizového roku, měl jsem mocné nutkání na odpad, ale nakonec to zachránily ty (na naše malé české poměry té doby) exkluzivní (byť některé už obstarožní) západní auťáky, ba i nějaká ta >amerika< se objevila! Hotový autosalon tehdy uplynulého desetiletí... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 29.12.2011 na >objeté jebničce< , hodnocení 115., otrávený komentář zde jako třináctý - 30.12.2011) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se v Jílové u Prahy. (M.B)
  • Jedná se o jediný film v kariéře Milady Koubové. (M.B)

Reklama

Reklama