Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 509)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Arnoldův film, jeden z nejlepších mixů akčního nářezu s horrorem. Filmu se nedá vytknout snad vůbec nic. Originální nápad souboje skvěle vycvičené speciální vojenské jednotky s mimozemšťanem v prostředí jako je zrovna prales. Perfektní podání jednotlivých postav a jejich charakterů, skvěle vybraní ranaři tehdejší doby, úžasná atmosféra, kultovní úžasná hudba, brutalita, napětí, úžasné triky,které dodnes vůbec nezestárly. Film není ušit pro Arnolda, jako spousta jeho dalších, ale Arnold je zde jako rovnocený partner členů jednotky a je ve stejném průseru, jako oni. Geniálně propracovaná postava mimozemského lovce. Prostě naprostý kult, úžasná podívaná pro milovníky horrorů a akčních filmů, která nikdy nezestárne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů na kterých jsem vyrůstal. Úchvatná atmosféra umocněná Silvestriho hudbou, neviditelný, tajemný a lstivý nepřítel a tým vojáků vedených Arnoldem Schwarzeneggerem, který byl v roce 1987 v nejlepších letech (no já vlastně taky ;). Klasika. Dodnes mám ještě schovanou kazetu s německým dabingem a českým simultánním překladem. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jim Thomas, John Thomas | Hudba: Alan Silvestri | Produkcia: Joel Silver, Lawrence Gordon, John Davis | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Davis Entertainment | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 98,267,558 $ || Jeden z najatmosferickejších filmov vôbec. Napätie v niektorých pasážach by sa dalo krájať. Mne osobne vadili len niektoré vizuálne efekty. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. 20th Century Fox Fanfare [0:25] ,2. Main Title [3:51] ,3. Something Else [3:34] ,4. Cut'em Down [1:58] ,5. Payback Time [2:08] ,6. The Truck [4:22] ,7. Jungle Trek [1:48] ,8. The Girl's Escape [5:59] ,9. Blaine's Death [2:47] ,10. He's My Friend [1:25] ,11. We're All Gonna Die [3:32] ,12. Building a Trap [3:02] ,13. The Waiting [3:27] ,14. The Hunt is On [4:52] ,15. Dillon is Disarmed [2:06] ,16. Billy Stands Alone [2:34] ,17. Battle Plans [9:25] ,18. Wounded Predator [4:13] ,19. Hand to Hand Combat [3:12] ,20. Predator's Big Finish [3:42] ,21. The Rescue and End Credits [4:45], ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí akční legenda, na kterou se snesu koukat pořád a pořád znovu, protože mě nikdy neomrzí. Rolí majora Dutche se Arnold Schwarzenegger definitivně korunoval do pozice nejlepšího akčního hrdiny. Scéna, kdy si Arnie rozdá s Predátorem tělo na tělo je nezapomenutelná. Klasika nad klasiky.. PS : Viděno mimo x zhlédnutí také už dokonce 2x v kině..100%...[10.4.2016_Kino Brandýs nad Labem] ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Keď mal film premiéru v USA, prišiel veľký počet fanúšikov. Pri scéne, keď si Dutch (Arnold Schwarzenegger) zapaľuje cigaru vo vrtuľníku, začala celá kinosála tlieskať a skandovať. (DJ Rocco iNc)
  • V několika scénách je vidět, jak se Mac (Bill Duke) holí. Typický voják by něco podobného v džungli nikdy neudělal z důvodu hrozící infekce. Za těchto podmínek může člověka i zabít. (Jan.Kanak)
  • Prvá verzia vesmírneho monštra bola viac smiešna ako hrozivá. Vyzerala ako človek s kačacou hlavou v obleku z jašteričej kože. Konkurenčná firma Stana Winstona pýtala iba polovicu toho, čo on, preto dostala zelenú. Predátora hral Jean-Claude Van Damme, ktorý sa neustále na niečo sťažoval. Nakoniec sa producenti rozhodli najať Winstona, aby to vesmírne monštrum celé prerobil a scény sa točili nanovo. (gogo76)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama