Reklama

Reklama

Tři kroky od sebe

  • USA Five Feet Apart (více)
Trailer 1

Stella s cystickou fibrózou se v nemocnici zamiluje do chlapce se stejnou nemocí. Stereotypní nemocniční život je nudí, proto se rozhodnou žít svůj život naplno a po svém… Stella a Will jsou teenageři, kteří trpí genetickým onemocněním známým jako cystická fibróza. Žádní dva lidé s CF se k sobě nesmí přiblížit více než na metr a půl, aby se navzájem nenakazili. Stella, která je odhodlaná se jednoho dne z nemocnice dostat, je přísná na svou léčbu a pravidelně užívá všechny prášky. Will se raději fláká a vyhýbá se svým povinnostem, čímž ji velice rozčiluje. Will, který se nakazil bakterií B. Cepacia, se účastní i testování nového léku, protože pro něj není možná transplantace plic, zatímco Stella je na seznamu transplantací už velmi dlouho. Stella později zjistí, že Will léčbu fláká, a snaží se mu pomoci. Will ji na oplátku požádá pouze o svolení nakreslit její obrázek. Postupem času začnou léčbu absolvovat společně. Will a Stella se do sebe zamilují, ale nesmí se k sobě přiblížit na víc než tři kroky. Stelle se později dostane infekce do hadičky, která jí pomáhá s dýcháním, a musí podstoupit operaci, aby jí ji vyměnili. Stellina sestra Abby, která byla během každé operace vždy se Stellou, nedávno tragicky zahynula. To zanechalo ve Stelle těžký pocit viny „toho, kdo přežil“, a nyní musí operaci podstoupit bez sestřiny podpory. Will, který se dozvěděl o Abbyině smrti, jde Stellu doprovodit a zazpívá jí píseň, kterou jí Abby vždycky před operací zpívala. Když Will opouští Stellu těsně před operací, přistihne ho zdravotní sestra Barb. Barb mu vypráví příběh o lidech s CF, kteří se do sebe zamilovali; oba zemřeli, protože byli blízko sebe a vzájemně se nakazili bakteriemi. Will nechce Stelle ublížit, a tak jí řekne, že už se s ní nemůže vídat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (82)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal popis k filmu, tak som si len povzdychol, že to bude ďalšie teenage slzavé údolie prekryté ironickým feelingom á la "nič sa nedeje, veď len umierame". Napriek skeptickým očakávaniam, to bolo napokon celkom fajn a tá náklonnosť medzi Stellou a Willom tomu dodalo veľmi príjemnú atmosféru. Aj keď bolo úplne jasné, kam to celé speje, bolo pekné, že si boli takouto oporou. Záver bol absolútne zbytočným tlačením na pílu, a fakt nechápem ako je možné, že by dvaja smrteľne chorí pacienti len tak uprostred noci mohli ujsť von z nemocnice... Fakt absurdné. Ale chápem, bolo tam treba dodať dramatickosti, aj keď si myslím, že sa to dalo aj inak, ako týmto nezodpovedným útekom cystických zaľúbencov. Bol som rozhodnutý, že dám 4*, ale ten záver to zrazil na tri. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S mŕtvymi alebo minimálne smrteľne chorými mladými ľuďmi sa v posledných rokoch na filmovom plátne roztrhlo vrece, že im už dôchodcovia vôbec nestíhajú. To človek už nestíha spočítať koľko tých rakovinových, cystových, fibrózových a kto vie akých ešte akých chorôb stihli ľudia do 18 rokov nachytať. Samozrejme za tým istým účelom - dostať na konci z človeka strašne úprimnú slzičku pri veľmi smutnej hudbe. Viac filmov furt o tom istom už točí len Marvel, ale s tým rozdielom, že tam hlavný hrdina zase nikdy nezomrie. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Už to skoro vypadá, že slušná teenage rom-com se nedá natočit bez toho, aby alespoň jeden z hlavních hrdinů umíral na nevyléčitelnou nemoc. Za poslední dobu mě napadá třeba The Fault in Our Stars nebo Departures. I tady jsou postavy příjemné a celkově to utíká, navíc v závěru emoce fungují, takže stojí za podívání. Tyhle příběhy jsou vlastně i přes to umírání (a fakt, že jedou jako přes kopírák) docela koukatelné. 70 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Five Feet Apart" podľa mňa bude filmom, ktorý funguje a nefunguje zároveň. Vie ma zaujať svojim spracovaním a postavami a dramatickými momentkami, no romantické časti to pre mňa úplne zabíjajú. A okrem toho ten melodramatický gýčovitý záver to skutočne len dorazia. Pravda je taká, že prvá polovica filmu ma celkom bavila. No potom prídu všetky scénky, ktoré som predpovedal, prídeme do sveta veľkej melodrámy a viac-menej sa pokazí všetko, čo film celkom slušne počas začiatku budoval. Nemyslím si, že je to vyslovene zle spracované. Je tu pár dobrých momentov, no aj v tom prípade by som vám ponúkol lepší film s podobnou témou a konkrétne film "The Book Of Stars". Aj keď môžeme argumentovať, že ten film je tiež dosť melodramatický, tak jednotlivé scénky nepôsobili, ako keby sa tu varili všetky možné klišé dokopy. Film ma totiž ku koncu nezasiahol. A to je chyba. Nemôžem film zakopať, nakoľko si myslím, že má svoje dobré momentky a určití ľudia ho určite ocenia, no jeho romantická stránka mi proste neulahodila. Je mi ľúto. Hodnotenie: C+ ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ta prvoplánová snaha vyždímat z diváků co nejvíce slz a emocí mi sice místy dost vadila, ale nakonec jsem se stejně neubránila jistému dojetí. Velmi dobrou volbou bylo obsazení ústřední dvojice neokoukanými hereckými tvářemi, přičemž mezi sympatickou Haley Lu Richardson a okouzlujícím Colem Sprousem prostě zafungovala chemie. Navíc jsem jim jejich zamilovanost opravdu věřila. A povedl se i romanticky laděný soundtrack. (70%) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Postava Stelly (Haley Lu Richardson) je částečně inpirována Claire Wineland, která se stala popularizátorkou cystické fibrózy a aktivistkou. Stejně jako Stella ve filmu, Claire točila o celém svém životě videa na YouTube. Na filmu se podílela a pomáhala režisérovi a hercům reálně portrétovat cystickou fibrózu. I přes to, že dostala nové plíce, týden po operaci, roku 2018, zemřela. Měla 21 let. (Kitcat)
  • V traileri je scéna, kde Will (Cole Sprouse) a Stella (Haley Lu Richardson) stoja na ulici oproti sebe a usmievajú sa. Táto scéna sa do filmu nedostala, keďže je to záverečná scéna alternatívneho konca. (Arsenal83)

Reklama

Reklama