Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (357)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velký rozpočet tentokráte udělal velký film. Postapokalyptický svět je úžasný. Nejenom skvostná výprava, ale celkový felling snímku je na té nejlepší možné úrovni a přestože je Tina Turner stejně dobrá herečka jako zpěvačka (přeberte si to jak chcete) a příšerně politicky korektní téma jako je záchrana malých dětí notně zacloumá benevolencí diváků milujících předchozí dva díly, nedá se dělat nic jiného než si do posledního zrnka písku z Velké Nicoty užívat strhující podívanou, která protentokrát nevsadila na auta (aby vám pak v úchvatné naháněčce na konci vytřela zrak) a zároveň se i trochu zaobírá světem okolo. Mel Gibson úspěšně soupeří s diamantem co se celkové tvrdosti týče, já mu to žeru i s navijákem a můžu s klidem konstatovat, že pod Kopulí hromu se skrývá jednoznačně nejlepší film série! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dvojka je nejlepší. To rozhodně nebudu nikterak vyvracet. Ovšem jednička se mi tak hrubě nelíbila a nudila mě, že trojce zkrátka musím dát ty tři. Už jenom kvůli akční stránce, na kterou je brán největší důraz v sérii...a funguje to. Mad Max se potřetí vrátil a důstojně zakončil trilogii...60% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bavilo mě to určitě víc než jednička, dokonce i poté, co se postapo akčňák nečekaně zvrhnul v postapo pohádku pro děti do 12 let. Dvojka byla dospělejší a akčnější, trojka je zase bizarnější (což samozřejmě myslím jako pozitivum). Zaujala mě sexy kozatá tetička Týna se svou kohortou všelijakých degenů a podivínů ve svém prasoměstě, no a nevadili mi kupodivu ani malí neanderthálci, kteří aspoň Maxovi pazourkovými noži opižlali ten jeho kulervoucí sestřih, ukradený z hlavy nějakému týpkovi z Europe. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu nebyl vůbec špatný.Říkal jsem si,slušný béčko,možná i lepší než dvojka,a ta Tina je skara cool! Jenže po Maxově vyhoštění a setkání s tou podivnou skupinkou dětí se film zvrhl v jeden velký úlet,který se snad snažil i filozofovat,ale já to nějak nepobral.Mel je klasicky super,zjevení Bruce Spencea na konci potěšilo,ale ta druhá půlka mě vyloženě nasrala,takže rozhodně nijak schovívavý nebudu.Tak,celou trilogii Šílený Max mám za sebou a musím konstatovat,že měla bohužel sestupnou úroveň.Od skvělé jedničky,přes podle mého přeceněnou dvojku až po divnou a rozplizlou trojku.Ale v jistém smyslu byl každý z dílů zajímavý zážitek.45 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a stejně se nevysvětlilo, proč se to jmenuje Mad Max, když právě Max tam snad jako jediný "mad" není. Každý díl je úplně jiný a tahle už vysokorozpočtová trojka mi sedla nejvíc. Asi hlavně proto, že má konečně příběh, který stojí i docela za řeč. Také ale kamera a výprava velmi mile překvapí a i když se závěrečná honička nevyrovná svou velikostí té z dvojky, celkově je natočená o něco lépe. Pro mainstreamového diváka je to nejspíše nejpřijatelnější podívaná. Ve výsledku to ale působí malinko jako slepá ulička, jelikož se filmový remake i videoherní adaptace stylem a především vizuální podobou inspirují především druhým dílem. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • George Miller na nějakou dobu ztratil o projekt zájem poté, co jeho přítel a zároveň producent Byron Kennedy zemřel při havárii v helikoptéře, když prozkoumával lokace pro film. Kennedymu je snímek věnován. (DailyDreamer)
  • Tina Turner (tetička Entity) nazpívala pro film píseň "We Don't Need Another Hero". (blackrain)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Japonsku 29. června 1985. (Varan)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama