Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Na jezeře zmizí pár lidí a šerif, kterému "něco" před očima sežralo jeho pomocníka se začne o to "něco" intenzivně zajímat. Po sestavení pátracího týmu v klasické sestavě ( šerif, potenciální pár, pošuk ) se dozvídáme, že v jezeře žije obrovský krokodýl, kterého si tam jako domácí zvířátko chová párek důchodců, což jsou jediní stálí obyvatelé okolí jezera. Přesněji řečeno už se o něj stará pouze panička, protože páníka před pár lety domácí mazel omylem sežral...! Uf. Poctivé béčko plné skutečně velmi svérázného humoru. Miner se evidentně baví a divák znalý věci s ním. Lepší 3*. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Totálně hustý mix komedie a hororu s prehistorickým ještěrem. Nemá to ani špatnou napínavou atmosféru a náboj, jak by si někdo mohl myslet. Skloubit tyto dva rozdílné styly a ještě k tomu s krokoušem. Parádních hlášek, kdy jsem se chlámal je tam až až, hlavně když se hádá šerif s tím Hectorem:) Krokodýl je parádně digitalizovaný a jeho útoky jsou super. Úvodní podvodní scénka jakoby lehce vypadla z oka Čelistem. Poprvé viděno kdysi dávno na VHS a okamžitě jsem si toto Bčko oblíbil. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou, když jsem neměl co dělat. Nic jsem od něj nečekal (nebo spíš naopak čekal nějakou naprostou slátaninu, jak už to ve filmech s zabijáckými zvířátky bývá) a možná proto se mi to celkem líbilo. Zajímavé, leč šablonovité postavy, které mají v podobném filmu být - hlavní hezoun (většinou jménem Jack, což je i zde), výstřední vědec, nepříjemný policajt a ženská, která je chvílemi úplně blbá, ale nakonec se ukáže, že nebyla tak zbytečná. Děj rychle ubíhá a scénář není nijak složitý nebo originální. Spíš mi to připomínalo takovou lacinější (dějem, napětím) epizodu Akt X (i tam byla epizoda o obřím krokodýlovi, který zabíjel v jezeře). Ve filmu se objeví i pár celkem slušných hlášek. Jen toho napětí by možná chtělo více. No nakonec stejně všechno dopadlo dobře. Krávě se nic nestalo a krokodýlové jsou "mrtví" (to s tím druhím krokoušem, co celou dobu nebyl vidět a najednou v dané chvíli vyskočí, to bylo poněkud pitomé, ale kvůli poslední scéně to dávalo smysl). Jeden z těch lepších filmů s vraždícími zvířaty. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Hravé, príjemné, vtipné a svieže - to sú tie najväčšie klady tohto filmu. Tradičný hororový príbeh o obrovskom záhadnom stvorení (v tomto prípade aligátorovi), ktorých sa v minulosti natočilo požehnane, je v tomto filme zobrazený samoparodicky a s nadhľadom. Našťastie sa z filmu nedýcha trápnosť a gýč, ale celkom príjemných 82 minút jednoduchej priamej zábavy. Taký filmík na odreagovanie. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

V rámci "zvířecích" béček patří Lake Placid k tomu nejlepšímu, co kdy vzniklo v porovnání s odpadovou tvorbou, která v posledních letech tento žánr ubíjí. Přesto se to kvalitou, kterou mezi "monster movie" jsou Anakonda či Chobotnice, nemůže těmto snímkům rovnat. Na filmu mi nejvíc chybí absence byť jen kapky atmosféry, čili jako horor to absolutně neobstojí, ale oceňuji, že film si prakticky po celou stopáž utahuje sám ze sebe a jako "krvavější" komedie či parodie žánru je to ucházející. Nejvíc oceňuji přítomnost věčně uremcané paleontoložky (nesnáším komáry.. to budu spát ve stanu?.. kam půjdu na záchod?) Bridget Fonda, tyhle potrhlý, dobrosrdečný žáby fakt můžu:)). 55% a 3* to snese. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Hector v jednom momente žartuje, že krokodíla spláchol do záchoda nejaký idiot v Hongkongu, čo je odkaz na film Aligátor (1980), v ktorom chlap spláchne mláďa aligátora do záchoda a vyrastie z neho v kanalizácii monštrum. (Arsenal83)
  • Ve filmu Delores Bickerman (Betty White) řeknou, že by se lidé od PETA (Organizace bojující za práva zvířat) velice zajímali o to, jak krutě zachází s krávami. Ve skutečnosti je Betty White již od 70. let minulého století členkou mnoha organizací, které se zabývají ochranou a právy zvířat. (Stanislaus)
  • V jednej scéne sa zdá, že krava visí z helikoptéry. Živú kravu v skutočnosti zdvihol v kolikovom závese žeriav. (Arsenal83)

Reklama

Reklama