Reklama

Reklama

Hop - a je tu lidoop

  • angličtina Monkey's Playtime
Československo, 1977, 87 min

Obsahy(1)

Rybář Fuksa vyloví z řeky láhev a prodá ji vedoucímu hostince Mertovi, který vzápětí zjistí, že její obsah je poněkud neobvyklý. Je totiž příbytkem džina, který chce svého majitele učinit šťastným a jediným slůvkem dokáže splnit každé přání. Merta toho samozřejmě využije k hromadění majetku. Stejně si počíná další vlastník, chamtivý řezník Tureček. Ten se navíc rozhodne každého, kdo se mu jen trochu nelíbí, proměnit v šimpanze. Zázrakem nabyté bohatství poznamená také Turečkovu dceru Blanku, což se vůbec nelíbí sympatickému Ondrovi, o kterého dívka stojí víc než o svého nápadníka Viktora, syna odklizeného Merty. Její otec má ovšem s Ondrou jiné plány. Chce se mu pomstít za to, že se od něj nenechal okrást, a nastraží mu léčku. Ve zmatku, který tím vyvolá, se však rozbije džinova láhev a on se přestěhuje do jiné. Shodou okolností do té, kterou si domů odnese Ondra. Nechá se džinem proměnit ve štěně a odnést Blance. Může tak být stále s ní, aniž by o tom dívka věděla. Ta se již začíná probouzet z opojení bohatstvím a hledá jiné hodnoty. Zdá se, že džinovo přání učinit svého pána šťastným se konečně naplní. (TV Nova)

(více)

Recenze (130)

heyda 

všechny recenze uživatele

Pepík Kemr jako putovní džin ve flašce od Ginu. To je v podstatě celá pointa filmu. Sorry za spoiler, ale to člověku dojde i z plakátu. Nemyslím si, že by to byl odpadový film, to určitě ne, protože herecká esa umí dát filmu dostatečný náboj, ale horší je, o čem ten film je (nebo spíš není) a jak je natočen. Trochu se divím, že to komunisti nezakázali, protože to nepřímo odsuzuje jejich tržní systém. Kemr zde vystupuje jako takový kapitalista, který splní každému jakékoli přání. Na co prachy, bony nebo nějaké vysoké konexe, stačí mít svýho Pepíka džina :-D 40% ()

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Muchna je tragéd a o tom nemíním diskutovat. Tenhle diletant snad v životě nenatočil aspoň trochu dobrý film, takže nechápu, kde získával možnosti dalšího uplatnění. Herci pod jeho vedením, byť mají sebeznámější jméno, vypadají tragicky, což přitom zdaleka není největší problém. Dále režie je zvráceně amatérská a společně s idiotským scénářem tvoří hybrid tj. kravinu nebývalích rozměrů se kterou zcela jistě nestojí za to ztrácet čas. ()

Reklama

filipP321 

všechny recenze uživatele

Môžete si tu písať čo chcete, podľa mňa tento film patrí do TOP kategórie českých komédií a do zlatého fondu českej kinematografie **** Aj keď je pravda, že kto nežil v tej dobe, tak nevie čítať medzi riadkami a určitým veciam v tom filme nerozumie ... Malý príklad: "Můžete mít třeba milion --- korun, nebo stomiliónů --- korun." Tie dlhé prestávky, pred tým než povie korun naznačujú ironickým spôsobom, že ani všemocný džin nemôže porušovať socialistický devízový zákon a nemôže mu vyčarovať americké doláre alebo nemecké marky :)) ()

hracickax 

všechny recenze uživatele

Džin z kouzelné lahve (J.Kemr) plní každé přání svého majitele. Film kritizuje maloměšťáctví a touhu po penězích - řezník, hostinský(Vinklář a Somr). Teď však netouží po penězích jen blázen - nebo se mýlím? Opravdu se za těch čtyřicet let tak změnil svět? Satira, která za tu dobu ztratila svou kritičnost. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Děkuji všem, kteří tomuhle filmečku dali více jak tři hvězdičky! :) Udávající sousedi, djin z láhve! Obrovská hi - fi věž!! Fakt obrovská! :-D Stroj vyrábějící cokoliv! Opičky! A návod od Petra z Arabely, jak se dívat na lidské starosti!! :) Mám to rád... :) P.S. Ale ti co dali méně... Neviděli jste to, že ne? ;-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • František Ringo Čech, který si ve filmu zahrál přehlédnutelnou roli diskžokeje, napsal i texty k písním, které ve filmu zazní. (sator)

Reklama

Reklama