Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moc se nenatřásej, Angusi MacGyvere s účesem Stinga! Kdybych dával na základní škole v chemii a fyzice větší pozor, taky bych uměl se švýcarským nožíkem víc věcí, než si jen otevřít jedno lahvový.. Kdo není bičován nostalgií, musí chtě nechtě uznat, že něco do sebe má jen ústřední melodie Randyho Edelmana. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze seríálů mého dětství. V hlavní roli nezapomenutelný Richard Dean Anderson, jenž se z každé šlamastiky dokáže vysekat způsobem jemu vlastním. Vyrobit atomovku z kousku niti, obalu od žvýkaček a nějakého dřívka, to chce protě trochu odvahy a umění :-D No abych to shrnul, v dnešní době je tento seriál nekoukatelný, ale s radostí se čas od času na nějaký ten díl podívám, abych si připomenul dětská léta, kdy jsme s kámoši tuhle parádní podívanou žrali, smáli jsme se tomu, ale přitom nám to připadalo úplně normální. Za nostalgii a dobré vzpomínky si MacGyver určitě zaslouží své místo v mé top desítce. Některé může potěšit, že hlavní hrdina neoplývá svaly, ale důvtipem a chytrostí. A točí se kolem něj spousty žen. 95% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto nieje za herecké výkony, za skvelé scenáre v jednotlivých seriáloch, proste tu išlo o nápady, zručnosť, pointu a hlavne zábavu, pretože celý seriál som vládal dokukať len kvôli tomu, čo nám dnes MacGyver predvedie. Potrebujete sa dostať na mesiac ale máte len kolobežku? Nevadí, pretože tento típek z nej spraví raketu na tryskový pohon. ;-)) Hrdých 80%. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

MacGyver je naivní a přesto chytrý. Je přehnaný a přesto k sežrání. Hlavně má nezvyklatelné morální hodnoty, které dnešní svět potřebuje. Plus jsou rozhodně Richardovo charisma, kvalitní pyrotechnické kousky a dobrá hudba. Navíc, MacGyver je větší holkař, než kapitán Kirk. Také potěší první roličky některých hvězd (za mě Cuba Gooding Jr., Christopher Judge, Maiym Bialik). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nesmrteľný seriál s nesmrteľným hrdinom. Nostalgia osemdesiatiek ako sviňa, jeden z najikonickejších hrdinov tej doby, ktorý vyniesol RDA na výslnie, na ktorom zostal až do nástupu do SG1. Jeho postava sa stala kultovou a celosvetovou známou podobne ako Chuck Norris. Kým Norris sa stal kultom kvôli vtipom ohľadom svojej osoby, tak RDA sa stal kultom kvôli tomu, že aj z hovna dokázal vyrobiť atomovku :) Ak by sme sa bavili o hercoch, ktorý sa narodili pre nejakú úlohu, tak RDA sa určite narodil pre MacGyvera a potom pre Cpt. Jacka O´Neilla, ostatné je už história. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (62)

  • V poslednom diely druhej série s názvom "For Love or Money", ktorý sa odohráva na pôde vtedajšieho Československa, môžeme počuť od hercov lámavú češtinu. Od MacGyvera (Richard Dean Anderson) si môžeme vypočuť frázy ako "Běžte ven" alebo "Vítejte". (Lukoh)
  • V USA nebyl vysílán poslední díl „Fotograf“, ale zapomenutý předposlední „Hora věčného mládí“. TV Nova chybu napravila a epizodu „Fotograf“ uvedla jako poslední. (A.MacGyver)
  • Herec Dana Elcar onemocněl v průběhu natáčení zeleným zákalem. Nemoc se nedala vyléčit, a tak scénáristé zakomponovali tuto nemoc i k postavě, kterou hrál. (SG-1)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama