Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si po dlhej dobedo pozrel filmovú verziu Supermana s Christopherom Reevom, som musel doceniť tento seriál. Dean Cain (i keď je to strašný béčkar) je najlepší predstaviteľ Supermana. Svoju rolu si užíva a v obleku vyzerá fakt super. Podobne na tom je aj Teri Hatcher, ktorá je ako Lois úžasná. Ani ostatní herci sa nenenchajú zahanbiť a vytvárajú skvelý tím. Napríklad taký John Shea pre mňa dlho bol jediný a pravý Lex Luthor. Pravdaže nie je to dokonalé. Najväčšia slabina filmu je to, že časom je to už paródia na samotný seriál, čo mi dosť vadilo, ale pozrime sa na samotný film - v mnohých scénach filmová verzia v trápnosti prekonáva najhoršie diely seriálu :(. No a seriál ma aj úžasnú úvodnú tému! "T r t. T r t ..." Mám rád aj tú Williamsovú, ale na tomto som vyrastal. A to je aj dôvod mojim sympatiám k tomuto seriálu. PS: Stále ma fascinovalo to, že keď si Clark dal dole okuliare a nageloval si vlasy, nikto ho nezpoznal :) ()

DK197 

všechny recenze uživatele

U tohohle Supermana je podle mě nejlepší první série, protože má opravdu podařený smysl pro humor. Naopak poslední série je už trošku přehnaná obzvláště pokud mluvíme o vrkání Lois a Clarka. Celkově to ale na dobu, kdy byl napsán scénář, není vůbec špatné. Odpočinkové, zábavné. Mám ráda seriály s epizodickými příběhy. Na pozdější Smallville to sice nemá, ale obzvláště ta první série stojí za to. Jestli bych něco Já osobně této věci měla vytknout, tak to bude pro mě naprosto nevhodný představitel Lexe Luthora. ()

Reklama

Jady 

všechny recenze uživatele

@VŠICHNI - PROČ HO NEPOZNAJÍ KDYŽ SI JENOM SUNDÁ BRÝLE A UČEŠE VLASY DOZADU? ...odpověď lze naleznout v seriálu Supergirl - zde se říká, že vlastně nikdo nevěří tomu, že by takový úžasňák byl zrovna ten zakřiklý týpek z kanclu - kdyby si ti lidi tu možnost připustili, tak by si samozřejmě hned všimli, že je to on :-) Teď k samotnému tomuto seriálu - je to dobová (uvědomte si, že to začínalo 1993) klasika, která sice má takové polovičaté "efekty" ale i přesto je to velmi koukatelné - obvykle se nenudíte - proto si myslím, že si to zaslouží 50%. ()

casef 

všechny recenze uživatele

Ještě, když jsem chodil do školy, tak jsem vždy utíkal po vyučování domů, abych stihnul tento seriál, na kterým jsem opravdu ujížděl, takže nemůžu hodnotit jinak, než z nostalgie za 4 hvězdy. A i teď v roce 2009 se na to občas podívám. I když dabing a i některé díly jsou stupidní, přesto je tento Superman můj nejoblibenější a i Dean Cain a Teri Hatcher jsou nejlepší Clark a Lois. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Jasně, že tenhle Super-man nedosahuje kvalit původního filmu, ale v rámci svého žánru (akční seriál na všední odpoledne) je vynikající. Dean Cain je dobrý Supík a kostým mu sekne, nemluvě o Teri Hatcher, kterou jsem si v této roli prostě zamiloval. John Shea je jako Lex ucházející, byť mladší, ale za nejlepšího padoucha seriálu považuji nepochybně Tempa. Opět člověk, který si naprosto užívá svou roli padoucha. Zmíním ještě Lanea Smithe v roli šéfa Daily Planet a Clarkovy rodiče.Mé nejoblíbenější díly jsou ty s postavou H.G.Wellse. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno