Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

kajas 

všechny recenze uživatele

Nebýt mé lásky k "Okresnímu přeboru", zřejmě bych si tohoto televizního filmu ani nevšimla. Předchůdce dnes už kultovního seriálu se sice může chlubit Vetchým a Novotným, ale chybí mu ty geniální hlášky. Ani jednou jsem se nezasmála a drtivá většina postav mě nijak nezajímala. To by se u komedií stávat nemělo. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Film o vesnickém fotbale a lidech okolo něj.Ti jsou ochotni obětovat všechno včetně soukromého života.Žádné sponzorské dary,velké peníze za přestup,prémie za góly.Věřím,že to takhle skutečně vypadá.Bínovi ( Ondřej Vetchý ) skutečně věřím,že obětuje úplně všechno,aby klub nespadl do ligy pralesa.Ale bohužel,někdo tam musí spadnout ... ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Jeden z velikánov českej réžie natočil na konci svojej kariéry úsmevný televízny film. Na tomto filme plnom výborných hercov sa dá schuti zasmiať, lebo vychádza z toho čo poznáme asi najlepšie a to z futbalu. Skoro každý muž sa vo futbale "vyzná" a vie čo k tomu patrí??? Vynikajúci výkon J.Jiráskovej.... 75%. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Předposlední počin pana Kachyni má v sobě naději, radost, oddanost, smutek i beznaděj. To vše díky koženému kulatému nesmyslu, který ovšem do životů občanů Vrátnova vnáší ten pravý životní úděl. Vnímají ho všechny generace i profese, světské i duchovní. Precizní výběr herců a uspokojivá režie, v této době již legendy českého filmu. Není divu, že se tématu poté chopili jiní, a rozvedli ho ve svůj seriálový úspěch. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Kde nehrajou fotbal, tam chcíp pes..." Vcelku vtipný, a věřím, že i pravdivý exkurz do vesnického fotbalu. Ke Kachyňovi mi to ale moc nesedlo. Na druhou stranu Jiřina Jirásková coby fotbalová fanynka hrubého zrna byla jako vždy excelentní. V roli předsedy fotbalového klubu potěšil ve své předposlední roli Lubor Tokoš, pro mě spojený především s krásnou rolí dědečka v jiném televizním filmu Karla Kachyni Duhová kulička. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)
  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)

Reklama

Reklama