Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

choze 

všechny recenze uživatele

Takhle těžkotonážně výchovná sračka se hned tak nevidí. Hodní jsou hodní a zlí zase zlí a happy endy tak monstrózně přeslazené (rodiny se dávají dohromady, nezaměstnaní získávají práci) až je vám z toho blivno. Tenhle seriál si snad objednaly sociální úřady v USA jako prevenci proti zapojování mládeže do gangů. Chuck Norris je tak dřevěný, že se až bojíte, aby jste si při jeho sledování nezadřeli třísku, ostatním hercům, zejména jeho parťákovi v podání Clarence Gilyarda Jr., se z toho daří vyjít celkem se ctí. Akce je dost, ale je dost slabá a většinou ryze samoúčelná (každé sebebanálnější zatýkání zločinců se okamžitě zvrhne ve rvačku nebo honičku). Pobavilo mě jak v jednom díle Walker pronásledoval nějaké záporáky prchající v autě a jeden z nich házel z okénka po Walkerově voze granáty. Jeden mu ale upadl na podlahu kabiny a než ho našel, explodoval. Následoval záběr ve kterém auto letělo v plamenech vzduchem, přičemž jediné, co na něm nehořelo byla právě kabina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je zbytečné se zabývat dilematem, jestli byl první Chuck Norris nebo vejce, spíše se soustřeďme na skutečnost, že ty kung-fu a karate kopy už není schopen ten vetchý Ranger provádět sám. Jestli můžu radit Walkere, kup si v lékárně nějaký preparát na klouby a nebo začni na zločince používat elektrický paralyzér, ať ty svoje dubléry neztrháš. Nyní už jen napjatě očekávám díl, kdy Chuck zatkne stát Texas za obnažování se na veřejnosti v době mezi východem a západem slunce.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je zárukou nekvality. Problém u mě nastal se samozvaným borcem Chuckem Norrisem. Jak mu mám věřit, že skolí každého protivníka, když v každé druhé scéně za něj zaskočí kaskadér s nalepenými vousy?! Kdyby to byly náročné scény, ve kterých jde o zranění, nebo je ohrožen hercův život, ale je to v podstatě plochá akční scéna většinou někde na trávě, kdy pouhá otočka při kopu už znamená asi nenapravitelné prasknutí v zádech seriálové hvězdy, protože jinak si nedovedu vysvětlit tak okaté scény s dublem. Akční scény jsou zfušované, a aby se to zakrylo, hodí režisér zpomalený záběr, který to ještě víc podělá svojí trapností. Nesmí chybět žertovné špičkování mezi spřátelenými partnery, kterým je zakončen téměř každý díl. V pozdějších řadách už se vytvořil kolem Rangera tým, do kterého spadala i pružná Nia Peeples, Clarence Gilyard a Judson Mills a stále více se přidávalo na akčnosti. Překvapivě se i občas řešilo nějaké vážnější téma. Hlavní protagonista to pak završil svatbou se Sheree J.Wilson. Několik dílů bylo koukatelných také z toho důvodu, že se za celý seriál v něm vystřídala celá řada známých záporáků z béčkových filmů, kteří sem docela přesně sedli jako protipol ultrakladného hrdiny v klobouku, který nesnášel bezpráví. Jenže u mě převládá negativní vyznění celého projektu v tom, že režijní stránka byla slabá, choreografie bojových scén otřesná, příběhy hodně stereotypně podané a hlavní hrdina Walker neměl žádné slabiny a každému nevěrohodně nabančil, a navíc byl přechytralý až hrůza.Ta jedna hvězdička je z velké milosti. Mé hodnocení: 20% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

To, že je tenhle seriál tak hluboko v poli "poražených", mě docela mrzí. Znám spoustu horších dílek. Body navíc získává angažování nové dvojky Rangerů Sydney a Gage. A že jde Chuckovi jen o laciné moralizování a vychovávání amerických děcek (jak jsem slyšel) k tomu co je špatné a co ne? V tom problém nevidím, právě naopak. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou by se dalo konstatovat, že Norris (Cordell Walker) vystačil s kopem z otočky a na běhání byl v seriálu Clarence Gilyard Jr. jako James Trivette. Úvodní znělku k seriálu si Chuck Norris nazpíval sám: „In the eyes of ranger. The unsuspecting stranger. Had better know the truth of wrong from right. Cause the eyes of ranger are upon you. Any wrong you do he's gonna see. When you're in Texas look behind you. Cause that's where the ranger's gonna be.“ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Guthrie (Patrick Kilpatrick) má v letadle malý bubínkový revolver, avšak při přestřelce v obchodním středisku střílí ze samonabíjecí pistole. (tzv)
  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) soutěžil s Indiánem, kdo chytí většího chřestýše, byl Chuck ušknut. Když to viděl režisér, zpanikařil a utekl. (vojtaruzek)
  • Walkerovo indiánske meno, ktorým ho vždy oslovuje strýko Ray, "Wa-sho", sa z reči Cherokeezov dá preložiť ako "osamelý orol". (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama