Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

JFL 

všechny recenze uživatele

Na přímluvu Stephena Kinga si Raimiho vzal pod křídla ambiciózní producent Dino De Laurentiis a byť mu zatrhnul původní plán na taškařici ve středověku (která tak musela počkat až na třetí film franšízy) a vymínil si variaci na původní "Evil Dead", na oplátku mu dal zázemí profi produkce, štědrý rozpočet na triky a tvůrčí volnost. Všeho toho se Raimi chopil s ohromnou vervou a vystřihnul svůj první velkolepý komiksový film bez komiksové předlohy. Komiksovost se v jeho případě neomezuje na dnešní synonymum superhrdinských eskapád, ale vztahuje se k celkové exaltovanosti, nejen ve způsobu rozvádění brakových premis s fantaskními elementy, ale především z hlediska výrazových prostředků, které jsou znakové, maximálně expresivní a tedy i nejčistěji čitelné a divácky poutavé. Vedle kamery, střihu a praktických speciálních efektů i stop motion animace Raimi do mrtě využívá i svůj vlastní objev a vizuální element jménem Bruce Campbell. Už v předchozím jejich společném filmu nešlo přehlédnout, že Campbell se svou výraznou bradou a až nadreálně dokonalými rysy působí jak obživlá postava z komiksů Káji Saudka. Tentokrát, po absolvování hereckých kurzů mu Raimi vystavěl na míru celé pasáže a výsledkem je fenomenální herecký koncert vytřeštěných očí, pozdvižených obočí a hlavně neskutečného slapstickového talentu. Etudy s useknutou hlavou zakousnutou v ruce a obzvláště pak s démonickou rukou představují grandiózní symbiózu všech výše uvedených produkčních elementů, Campbellova hereckého umu i ochoty se pro potřeby scény oddat jakkoli zběsilému nápadu a Raimiho talentu a stylu. "Evil Dead 2" po zásluze upevnilo věhlas Raimiho a hlavně ustanovilo kult Campbella. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Swallow this." Aneb film ve kterém má hlavní hrdina místo ruky motorovku a na zádech upilovanou brokovnici. Jeden z nejlepších sequelů. Bruce Campbell je naprosto nezapomenutelný a scéna, kdy se zblázní a celej barák se mu směje je fakt geniální. Chvílema to sice trochu ztrácí tempo, ale chápte MOTOROVKU MÍSTO RUKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi sa s nijakými obvyklými úvodmi, pripravujúcimi diváka aspoň 20 minút na masakru, o ktorej to celé je, neserie. Po šiestich minútach filmu je horor v plnom prúde, prvá obeť mŕtva, idylka v riti a hlavný hrdina sám čelí nadpozemskému zlu. Bavila som sa, zasmiala aj zľakla, Evil Dead bol jednoducho stvorený, aby sa stal kultom. Ale aj tak sa mi najviac páči fantazijná trojka :-) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v 1989 roce, v hrozné kvalitě a v německém dabingu na kazetě z burzy. A byl jsem nadšen. Teď jsem se podíval opět, ale už ve zvuku THX. A musím říci, že i po těch letech, mne film nezklamal. Na rozdíl od Pátera Thomase, při kterém jsem se v 80-letech bál a teď jsem se tomu filmu smál. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fantastická hororová groteska narvaná kamerovými úlety, režijními nápady, parádními maskami a oldschool triky, kultovními imaginativními scénami a hláškami s "k-posrání-legračním" Bruce Campbellem. Ať už zápasí s vlastní rukou, nebo se mu směje celý interiér chaty, nebo do něj naráží tělo bez hlavy a on mu oplácí páčidlem nebo mluví sám se sebou v zrcadle, jde o neskutečný komediální koncert. V pubertě jsem tenhle film uctíval a i dnes mě spolehlivě pobaví a probudí ve mě filmařský absťák. O to zklamanější jsem byl, když jsem nedávno s obrovským zpožděním viděl mnohem vážnější jedničku, ten rozdíl odpovídá rozdílu mezi VETŘELCEM a VETŘELCI. Boj s rukou mi připomněl boj s přerostlou mouchou v prvním PHANTASM a když se podíváte na PHANTASM II, které vzniklo rok po druhém SMRTELNÉM ZLU, uvidíte, že ta inspirace byla vzájemná. Podobně jako Coscarelli se Raimi taky nijak zvlášť netrápí s příběhem - de facto zremakoval jedničku, jen ji trochu obrátil a tak tentokrát Ash nejdřív bojuje se zlem sám a další postavy přibývají později - a jen vysekává jednu cool scénu za druhou. Škoda že po výborné ARMÁDĚ TEMNOT a DARKMANOVI Raimi filmařsky dospěl a rezignoval na svoje oblíbené detaily vytřeštěných očí, bláznivé kamerové jízdy, zrychlování a zploštělé obrazy. SPIDER-MANA totiž mohl dobře natočit kdejaký Singer, ale filmy jako SMRTELNÉ ZLO II nikoliv. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když si Ash uřízne ruku, tak jí zakryje železným kýblem a ten zatíží knihou A Farewell To Arms (Sbohem, armádo!) od E. Hemingwaye. (cubajz)
  • Ve filmu je záběr na rukavici Freddyho Kruegera ze známé hororové série Noční můra v Elm Street. (NecrobraiN)
  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama