Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Věžák. Poslední patro. Venku je tma a silné poryvy větru narážejí do oken. Neustávající hukot je nesnesitelný. Jsem sama. Stojím uprostřed obýváku a v ruce držím ošoupanou véháesku. Upřeně sleduji přehrávač. Vím, že bych neměla, ale ten pocit, který se pokaždé dostaví je nepopsatelný. Vsunuji kazetu. Film začíná celkem nevinně. Vím co přijde. Jako už tolikrát ucítím lehké šimrání kolem žaludku a mé tělo prostoupí příjemné chvění. Je tma a jsem sama. Jen venku za okny vítr bez ustání hučí. Ovšem teď to nevnímám. … Někdo zvoní! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nepůsobí špatně, ale už nepůsobí tak hororově jako předchozí. Tento díl ukáže něco jiného než první a působí spíše jako černá komedie. Atmosféra je samozřejmě špičková, stejně tak děj a prostředí. Závěr je velmi překvapivý a posouvá děj do jiného prostředí a třetího dílu. Sam Raimi tímto dílem ukázal, že i do hororu lze vsunout černý humor a tím vytvořit kvalitní snímek... 8/10 = 85% ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasika a kult jednoznačne, tak ako celá trilógia THE EVIL DEAD. Tento druhý diel obsahuje strašne veľa čierno-čierneho humoru a rozhodne patrí medzi vrcholy zábavného hororu. Bruce Campbell sa vďaka postave Asha stal nezabudnuteľný. Tomu hovorím dobrá herecká vizitka! EVIL DEAD s poradovou číslovkou 2 je v úvodzovkách len drahším remakeom legendárneho hororu THE EVIL DEAD (1981). Aj napriek tomu je to jazda par excellence! Raimiho, obzvlášť hororového, nie je nikdy dosť! :) ### Ak by mal niekto chuť a zaujímali by ho staršie súvislosti, ktorými sa Sam Raimi nechal inšpirovať pri tvorbe EVIL DEAD II, rozhodne bude stáť za to poohliadnuť sa po kraťase Attack of the Helping Hand! (1981). Zlom posadnutá ruka Brucea Campbella z časti vychádza práve z námetu Scotta Spiegela. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi sa s nijakými obvyklými úvodmi, pripravujúcimi diváka aspoň 20 minút na masakru, o ktorej to celé je, neserie. Po šiestich minútach filmu je horor v plnom prúde, prvá obeť mŕtva, idylka v riti a hlavný hrdina sám čelí nadpozemskému zlu. Bavila som sa, zasmiala aj zľakla, Evil Dead bol jednoducho stvorený, aby sa stal kultom. Ale aj tak sa mi najviac páči fantazijná trojka :-) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept jedničky neoriginálně vykraden a dějově o nic neobohacen, ale za to lépe zužitkován. Evil Dead II je o poznání větší parodií, obsahuje špetku toho nejčernějšího humoru a hromadu té nejnechutnější krve a hnusu. Film nás šetří zdlouhavých úvodů (což oceňuji hlavně v opozici s některými zdlouhavými slashery) a vrhá nás přímo do akce i slušivého psycha (nezbedná ruka). Bohužel i přes svou krátkou stopáž, film ke konci spíše oslabuje (nebo, že by divák prostě dosáhl bodu nasycení?) a taktéž zamrzí, podobně jako v jedničce, technické bugy - mizející nepořádek, očistivší se tváře a oblečení postav atd. 7/10 ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)
  • První díl se točil na převážně reálných místech, pro druhý díl už převážně vznikaly kulisy. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama