Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Práve je 14 min. po polnoci a ja som dopozeral toto naozaj zaujímavé dielko. Krátkometrážny hororv prvej tretine pôsobí dojmom predchodcu Blair Witch Project, približne od 15. minúty však už nie pochýb o jeho splatterovom zameraní. Tento predchodca Evil Dead ponúka tradičných zombies a ich tentokát netradičného likvidátora. Vlastne likvidátorku. Bez okolkov priznávam, že na mňa zapôsobil viac ako prvý Evil Dead. Len tie zvukové ruchy boli niekedy až príliš rušivé. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hooodně laciný horůrek, který tak těžko maskuje, v jak spartánských podmínkách vznikal, že je těžké jej nemilovat. Nebudu psát, že něco podobného by zvládl zkutit každý - nezvládl, Raimi není žádný diletant, co si rád hraje s kamerou. A nebyl jim ani před devětadvaceti lety (ten čas ale letí), když natáčel Within the Woods. Musela to být ohromná legrace, vytvořit si s partou kámošů na chatě první vlastní horor a asi málokdo tehdy tušil, kolik lidí jejich společný projekt časem uvidí a bude na něm obdivovat nejenom znepokojivé ruchy v pozadí. Verze, která koluje po internetu, má děsivou technickou kvalitu, ale výborně dotváří dojem věci (konkrétně amatérského videa) vyhrabané někde poblíž Burkitsville, což znásobuje hororový zážitek. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

V zhruba polhodinovom rannom kraťase Sam Raimi prichádza so svojim lesným duchom, ktorý sa v neskoršom horore THE EVIL DEAD stal tým základným kameňom nielen tejto celovečernej Raimiho "evil" prvotiny neskôr rozrastenej až do základnej trilógie, ale aj hororu ako takého. Výborné šialené zvuky, šialená kamera, šialený Raimi! Škoda, že som to videl v horšej kvalite, bez tých bezpochyby pekných detailov. Within the Woods je prequel jednej z mojich najobľúbenejších sérii. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sam Raimiho Prequel na EVIL DEAD.......... Within the Woods som videl asi ako každý v hroznej VHS kvalite. čo mi neprekážalo. Bolo to o to desivejšie. Prekvapivo slušne zvládnuté miestami strašidelnejšie(tie zvuky!!!) ako samotný Evil Dead nechýbajú litre krvi a vreštanie dievčat. Prekvapilo ma koľko nápadov ktoré boli neskoršie použité vsunul Raimi do tohoto kraťasu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)

Reklama

Reklama