Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (133)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Nové spracovanie Emmy ma sklamalo. Vlastne je zo všetkých štyroch spracovaní, ktoré som videla najslabšie. Vadil mi hlavne výber hercov, ktorý bol naozaj hrozný, ale aj to umelé prešpikovanie neprirodzeným násilným a afektovaným humorom. Mala som pocit, akoby scenárista a režisér chceli povýšenecky zosmiešniť to obdobie a samotný príbeh. Mali vôbec nejakú ženskú poradkyňu? Nepostrehla som tam žiadnu ich empatiu s literárnou Emmou.. Najväčšie sklamanie - Knightley. Čo to z neho, preboha, urobili?! Pajáca?! Čítali vôbec literárnu predlohu? Veľmi slabé tri hviezdičky.. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zcela nepolíben, lépe řečeno, naprosto neobeznámen s tím, jaká má Emma být či co má vlastně za lubem, natož aby se kolem mě mihla knižní předloha, jež zde nepochybně tvoří základ hodnocení, jsem si užil to nádherné, blonďaté ztělesnění nejvyšší možné ženské důstojnosti, jež s chladnou přesností, na míru upraveným sebevědomím a dobrovolnými předsudky kontroluje svět kolem sebe. Nicméně, jak je známo a ověřeno, i ten nejpevnější ledovec, je-li vystaven silnému, intenzivnímu a nekončícímu žáru, podlehne a taje...v případě zmrzlé vody je to životodárné slunce, v případě lidské bytosti upřímný, silný a hřejivý, mysl i tělo uspokojující, pocit opravdové lásky. Bezchybná atmosféra a vynikající herectví všech zúčastněných, nad kterými září napohled křehká, překrásná květinka Anya. Ač je mi tato společnost, obklopující se nestoudným nadbytkem a sluhy, jež jsou jen položky v inventáři, proti srsti, film jsem si užil, k čemuž mi dopomohla i snaha o zobrazení podobnosti životů a smýšlení chudinské vrstvy s tou pokryteckou honorací, nic extra silnějšího, ale pro mě vážně dobré. [Kino Citadela] ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Mám rád adaptace knih od Jane Austenové. Ať už jde o Rozum a cit či Pýchu a předsudek. Líbí se mi ta doba, mám rád jakým způsobem je zde vyjadřována láska, šlechetnost, rozum či předpojatost. A toto všechno nabízí i nejnovější adaptace knihy Emma (bohužel jsem jí ještě nečetl). Režisér Autumn de Wilde jí natočil velmi svěže a zajímavě, že dokáže pobavit a dojmout. Parádně pracuje s herci, a oni podávají dobré výkony. Film má krásnou vizuální stránku, ať už jde o přírodu nebo panství. Sedla mě i atmosféra a typický humor od autorky předlohy. Anya Taylor-Joy podává parádní výkon a její role mě bavila. Johnny Flynn je hodně dobrý a krade si každou scénu pro sebe. Callum Turner není vůbec špatný a jeho výkon mě celkem sedl. Pobavila mě Mia Goth, jelikož má velmi vděčnou postavu. Bill Nighy je opět skvělí, i přestože nemá tolik prostoru. Film má dobré tempo, ale je pravdou, že mě chvilku trvalo, než jsem se do příběhu dostal. A taky, než jsem si oblíbil titulní hrdinku. Což, je samozřejmě účel filmu a pointa celého příběhu. Emma je dobrý film, a pokud máte rádi filmové adaptace od Jane Austenové, tak určitě nebudete zklamaný. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa dve hodiny na to, ako si privilegované vrstvy v Anglicku užívajú svojho postavenia, a jediné, čo im ich šlachtická krv nezaručuje, je pravá láska, nepovažujem za príliš veľkú zábavu. Úprimne som sa dokonca istú časť filmu výrazne nudil. Na druhej strane si ale cením skvelé kostýmy, dobovú atmosféru a chémiu medzi ústrednou dvojicou – Anyou Taylor-Joy a Johnnym Flynnom. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď tak nad tým premýšľam, tak Jane Austen bola taká predchodkyňa súčasných telenoviel - teda aspoň čo sa týka schémy vývoja postáv a ich medziľudských vzťahov. Ale to samozrejme nemyslím v negatívnom zmysle slova, práve naopak - mne sa to páči! Emmu som síce nečítal, ale tento film sám o sebe bol vcelku vydarený. Samozrejme, u mňa nad všetkým ostatným vynikla najmä okúzľujúca výprava a atmosféra georgánskieho obdobia začiatku 19.storočia. Kulisy, kostýmy, masky, scenérie - všetko skutočne vydarené. Čo sa týka dejovej línie, tak tá v podstate nijako extra nezaostávala a mám pocit, že táto zápletka a celá tá variácia rôznych vzťahov (na podklade intríg, manipulácie a žiarlivosti) sa mi páčila ešte viac ako "kultová" klasika Pride & Prejudice. Výber herečky, ktorá hrala Emmu, sa mi moc nepozdával, ale aspoň to boli neokukané tváre (to je v podstate plus). 4* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Všechna zpívaná vystoupení ve filmu jsou skutečná a účinkujícími byli opravdu herci. (TaNya_)
  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od Jane Austen. (SONY_)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno