Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film z prostředí americké "barevné" střední školy. Je docela děsivé, jak se tam studenti chovají k učitelům. Učitel v podání Samuela L. Jacksona se po útoku ze strany studenta vrací zpět k učení. Chuť pro jeho práci mu to nevzalo. Potýká se ale stále se stejnými problémy, které nakonec eskalují do šílených výšin. Je dost překvapivé, kam až to zajde. Po všeobecném zavržení kolegy a studenty už mu moc rozumných východisek nezbývá... Skvělý výkon. "Tak dělej!" ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Dante Alighieri náš současník a psal svou Božskou komedii dnes, možná by se k popisu některého z kruhů pekla nechal inspirovat na amerických školách pro barevné a sociálně vyloučené. Aspoň tak soudím po zkouknutí tohohle filmu. Pokud se nejednalo o filmovou stylizaci, ale o aspoň částečně reálné zobrazení skutečného stavu tamního státního školství, pak nechápu, že někteří lidé na takovém místě pracují jako učitelé. To bych šel radši třeba mýt nádobí do mekáče. A naopak některým mým "oblíbeným" kantorům z gymplu bych z celého srdce přál aspoň na pár týdnů dostat na supl třídu tak beznadějně tupých, bezostyšně drzých, primitivně agresivních, zkrátka nezvladatelných a nevzdělatelných "dětí", jako byli ti pokérovaní španěláci v pavilonu 86, nebo negři v NYC. Mister G (Samuel L. Jackson v jedné ze svých životních rolí!) ovšem poté, co mu přeteče jeho kýbl nervů, praktikuje chvályhodný způsob, jak se s problémovými fracky vypořádat. Na můj vkus byl ovšem příliš zdrženlivý a umírněný, škoda že nepostupoval ještě radikálněji a ve velkém, když už tak už. No nic... Já osobně si myslím, že scénárista (prý sám učitel) příliš popustil své fantazii uzdu a že americká školní realita tak extrémně vyhrocená být nemůže. Každopádně hodně zajímavý a hustoatmosférický film, který se myslím už po první projekci každému zapíše nadlouho do paměti (nebo i natrvalo, jako mně). ()

Reklama

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

"Proč ještě učíš? Asi ze stejného důvodu jako ty..kvůli vejplatě!" Pro mě asi nejsilnější moment filmu..Současný totalitní vzdělávací systém totiž zahnal drtivou většinu učitelů právě do tohoto mindsetu..Nic jiného jim nezbývá. Rodiče potom mají povinnost posílat své děti do nesvobodných systémů, které jim ve jménu vzdělání vycpávají mozky..Za porušení povinné školní docházky se trestá! Novodobá totalita..Ale nikdo neposlouchá. #exittheschool ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama