Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (644)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hada chcát, koně blejt a mouchu opírat se o lampu, ale tohle jsem ještě neviděl. Teda, tohle jsem viděl, to, co si tvůrci představují pod originálním dobrodružným postapem a thrillerem k tomu, jsem neviděl ba ani vidět nechtěl. Vidím to tak, že jedna zpocená hvězdička bude stačit. A budu dělat, jakože jsem to neviděl. To svět neviděl, co jsem já viděl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediným výrazným problémom tohto prepadáku, ktorý vôbec nebol prepadákom, je jeho prehnaná dĺžka a nezvládnutý rytmus rozprávania. Kulisy sú myslím vydarené, teda na priznané akčné béčko a Costner sa do svojej úlohy hodí. Problémy, ktoré tento projekt sprevádzal, sú všeobecne známe a myslím, že tie stoja za celkovou nevyrovnanosťou diela. Potešil ma záverečný happy end, nebuďme predsa vždy iba cynickí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Postman se mi sice líbí víc (opovažte se mi někdo říct, že jsem úchyl), ale Vodní svět má také svoje kouzlo. Příběh je sice (s)prostý jak zákon káže, nicméně všechno zachraňuje monumentální výprava, obdivuhodně velkolepé akční scény, zmutovaný Costner a zábavný (ač chvílemi až zbytečně přehrávající) Hopper. Vodní svět, to je také jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků, které vznikly po roce 1990. Film je ale třeba vidět v originálním znění - dabovaná verze dělá z některých už tak nepříliš duchaplných dialogů trapnost první kategorie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé, naopak príjemné exotické dobrodružstvo s vynikajúcim námetom. Keby ho režíroval Steven Spielberg, mohol byť Waterworld nezabudnuteľným príspevkom do žánru. Ale i tak, napriek krčovitej poslednej tretine, je to stále bombasticky výpravná a celkom inteligentná hollywoodska zábavka, ktorú si na rozdieľ od mnohých iných môžem púšťať znovu a znovu a nikdy nenudí, ani neurazí. A Kevin Costner v nej sedí dokonale! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film si nezaslúži takú zlú reputáciu, minimálne mu nemožno uprieť veľkú porciu originality. Dejová linka síce výrazne neoslní, ale ani neurazí. Poznám veľa iných filmov s horším príbehom a lepším hodnotením. Ide o také slušne zahrané dobrodružstvo, na ktoré sa dobre pozerá, snímok ako stvorený na relax a oddych. 69/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Skutečný tanker Exxon Valdez, který v roce 1989 způsobil jednu z největších ekologických katastrof v historii, byl prodán do šrotu až v roce 2012. Téměř přesně 23 let po havárii. (Stejšn)
  • 6 scenáristů napsalo před začátkem produkce 36 různých verzí scénářů. (Cheeker)
  • Před premiérou dostal film kvůli bobtnajícímu rozpočtu a předpokládaným ztrátám přezdívky "Fishtar" a "Kevin's Gate" - po vzoru slavných propadáků Ishtar (1987) a Heaven's Gate/Nebeská brána (1990). (NIRO)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno