Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí rodinná taškařice, která nesmí chybět na českých obrazovkách minimálně dvakrát do roka. Další z kategorie filmů, jež přes svou notorickou známost sice nelezou na nervy, přesto je narozdíl od geniálních děl z dílny Svěrák-Smoljak-Menzel nevyhledávám. Přesto nelze než smeknout před výkony představitelů dvou hašteřících se ústředních párů, nutno dodat, že s odchodem Miloše Kopeckého zmizelo i klukovsky rošťácké kouzlo starší dvojice. Nic proti Sovákovi, ale je moc dospěle seriózní! ()

MEGAJOHN 

všechny recenze uživatele

Po několika-stém shlédnutí (no dobrá, to jsem trošku nadsadil, i když je snímek stejně starý jako já...) nakonec jednu hvězdičku srážím po zamyšlení se nad charakterovými odchylkami jednotlivých postav oproti minulému dílu. Tak např. Bartáčková byla v prvním díle o mnoho jednodušší člověk, který ani nechodí do divadla. Tady najednou dokáže perfektně zahrát jak stařenku, vyzvídající okolo domu dědy Nováka, tak chudou příbuznou tetičky z Ameriky. Jinak je to ale fajn komedie na kterou se, čas od času, znovu rád podívám. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou extra vyjímečnou zábavu, ale klasickou komedii 80. let. Kdo je miluje, jako já, tak určitě nevynechá občasné uvedení v televizi. Akorát škoda že Kopeckého nahradil Sovák, ikdyž i toho mám rád. Kladně hodnotím zápletku s tetičkkou z USA, ktera tem je vylíčena jako imperialistický živel schopný zkoupit celý václavák. Ale taká už byla doba, prostě se mi zdá trapné neustálé přetřásání vlivu režimu u filmů této doby. Prostě se to tak natočilo a hotovo. To bysme museli kritizovat za vliv strany na kinematogragii 80% českých filmů. Po únavném dni v Prime time na usnutí jak stvořené...77% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff nedovolil, na rozdíl od jedničky, hercům improvizaci. Asi těžko se dnes ptát proč, když v prvním filmu to fungovalo. Zde navíc bez Miloše Kopeckého. Ano jsou tu opět legendární hlášky a komedie je pořád komedií, přesto už méně kvalitnější. Věděl to i Miloš Kopecký, když nechtěl v pokračování hrát? Těžko říct. V zajímavostech se píše, že ano. Já osobně si myslím, že je to škoda. Pořád se u tohoto filmu dobře bavím a pořád ho mám rád, ale Zítra to roztočíme, drahoušku...! snímek nepřekonal. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Poprvé kdy Evženu Novákovi (Jiří Sovák) přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák. čte adresu : Otta Novák, Novákovice okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960. (Busmart)
  • Novák (Jiří Sovák) říká o synovi, že taxikaří soukromě, ale první soukromé podnikání v socialistickém Československu bylo povoleno až v roce 1987 v souvislostí s takzvanou přestavbou socialismu, která k nám dorazila s ruskou „perestrojkou“. (sator)

Reklama

Reklama