Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za mě je tato komedie neskutečně povedená a to i přes změnu herce v hlavní roli. Jiří Sovák dokázal Miloše Kopeckého nahradit po všech směrech a je tedy pouze na zvyku, kterého Nováčka máte raději. Příběhově je možná tato část o chloupek slabší než Zítra to roztočíme, avšak scény s Františkem Filipovským určitě stojí za vidění. ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že spousta českých filmů je zde dost nadhodnocována. Dá se to pochopit, když to hodnotí češi. Já jsem ale nezaujatej divák a je mi jedno odkud daný filmy je. Když pobaví a má kvalitu, tak ať je třeba z Nigérie. Nicméně u tohoto pokračování se shodnu s většinou. To je fakt slabota a nějak se ani nedivím panu Kopeckému, že v tom hrát nechtěl. Nuda, hrozný plky, tetička z Ameriky. To nemohl spasit ani Jiří Sovák. 40% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tu už sa vsadilo iba na chamtivosť a okolo toho sa točí celý film. To na nejakú solídnu zápletku a roztočenie deja nestačí a tak zostali len trápne situácie a občasné fóriky. Skvelí herci odviedli, čo museli, ale táto komédia sa im nezapíše do biografie veľkými písmenami. Aj ja si z toho zapamätám asi len Veškrnovej bigbít Ba di-di-ba-ba di-di-ba-ba di-di-dam, ja čekám, čekám te-le-gram. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, korunka ke korunce když se pěkně nastřádá a pokud se k tomu přidá ještě nějaký ten zaručený fígl, tak to přece hřeje u srdce. Hlavně se moc nenadřít. To je to, oč tu běží. Změna v podobě Jiřího Sováka pro mě byla šokující, ale dá se na něj přivyknout. Jen už není tolik noblesní jako Miloš Kopecký. Ten měl jiné charisma. Taky je Jiří Sovák tak nějak těžkopádnější. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Když vystupuje z letadla tetička (Stella Májová), je slyšet několik taktů americké hymny. (sator)

Reklama

Reklama