Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nicholas Pileggi, Martin Scorsese .. „When you love someone, you've gotta trust them. There's no other way. You've got to give them the key to everything that's yours. Otherwise, what's the point? And, for a while, I believed that's the kind of love I had“ - Sam Rothstein, Las Vegas, 1983. 95%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z dnes již skoro klasických gangsterek Martina Scorseseho. Opět se zde objevují obvyklí "mafiánští" herci Robert De Nito a Joe Pesci a opět předvádějí nadstandartní výkony. Když se k tomu připočte Sharon Stone, která v té době rozhodně měla co ukazovat, tak nezbývá, než vyseknout tvůrcům poklonu, že v tomto žánru dokázali zase něčím překvapit. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

""Federální agenti sledovali Nickyho tak dlouho, až jim došel benzin." Nějaký ten fórek se v ruletě občas objevil, ale jinak se Capo di tutti capi Scorsese tradičně vykašlal na mé filmové choutky a aby mě naštval, tak vytvořil film, který milují všichni ostatní a já v něm tu auru výjimečnosti nedokážu objevit. Mě totiž mafiánské praktiky nikdy nijak zvlášť nezpříjemňovaly život, komentování děje přes rozhovory postav mi připadalo poněkud nepřehledné a za obětování tří hodin svého života jsem očekával mimořádný zážitek. Ten se nedostavil, i když jsem ho toužebně vyhlížel - tedy minimálně ve formě sexu s Ginger. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Fakt mě ten film moc bavil: svým stylem vyprávění, zajímavými osobnostmi i příběhem. Přestože je tak dlouhý, ani jednou jsem nezačala mít pocit, že se nudím. A hned od začátku jsem fandila De Nirovi a nikomu jinému; jak to s ním dopadne, mi nebylo lhostejné... prožívala jsem to s ním jako kamarádka :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě není nic moc pro mě. Nekonečný film, který jsem zkouknul asi na 5 zátahů. No prostě hrozně zbytečně zdlouhavé. Ale ne že by se něco dělo, samé kecy o ničem, nudné scény... Z hlavního hereckého tria se mi líbil jen De Niro. Ten se vážně do podobných rolí hodí. Děj je nezajímavý. Chápu, že se to někomu líbí, ale já mám radši když se něco děje, než takovouto tříhodinovou rozprávku, která je po většinu času nezajímavá. 70% ()

Galerie (208)

Zajímavosti (67)

  • Podvodníci používají při blackjacku techniku "spooking", která je v USA nelegální. (don corleone)
  • Sam 'Ace' Rothstein (Robert De Niro) má příjmení podle židovského Newyorčana Arnolda Rothsteina, který měl rád hazard, což se mu nakonec stalo osudným. Také byl známý korupčními aférami v různých sportovních odvětvích. (Itar)
  • Během natáčení byli na place přítomní lidé, kteří měli co dočinění s postavami, podle kterých byly některé role napsané. (don corleone)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama