Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Toto nie je film o tom, ako Nicolas Cage, Angelina Jolie a partička ich kamošov kradnú autá, aby zachránili Cageovho filmového brata. Toto je film o čistom pôžitku z filmového obrazu, záberovania, strihu...filmovej akcie a filmovej reči ako takej. Priblblosť, alebo lepšie povedané príbehová vypitvanosť slúži ako sústavné upozorňovanie, presúvanie poroznosti na opojnú formu. Gone in 60 seconds tak presne podtrháva pointu povôdného filmu z roku 1974, ktorý režíroval filmový kaskadér H.B. Halicky a bol o.... choreograficky perfektnej 100-minútovej autonahánačke, a spája ju s potemnelou estetikou akčného filmu odkazujúcou na 90. roky. Tá dokázala dychberúco prepájať farebný chlad s akciou a Senov film je vyvrcholením tejto schopnosti. Gone in 60 seconds sa tak stáva jedným zo symbolov zvrchovaného fetišizovania filmového média. Lovin it. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se někomu líbí celý film jen proto že v něm jednu z hlavních rolí hraje auto, tak by stálo za to popřemýšlet zda-li by nebylo vhodné vyhledat příslušného lékaře. Například docent Chocholoušek, by po takovém pacientovi sáhnul s obrovskou chutí.... Hodnotit příběh by nemělo cenu, Bruckenheimer se z toho snaží udělat podívanou ve stylu Skály. To usilí vypadá hodně směšně. Přemýšlím zda existuje něco lehčího než krást v LA auta. Docela rád jsem si tuhle "podívanou" po letech připomněl a zjistil že mě vlastně chybět nebude. 50% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - Cage jako zloděj-sympaťák, Duvall jako charakterní milovník koní pod kapotou ze staré školy, Angelina jako obvykle;), Vinnie Jones jako ne zrovna ukecaný ranař ve stylu Velkého Chrise ze Sbal Prachy A Vypadni, výborná hudba a hlavně a především bryndák v povinné výbavě pro všechny milovníky, nadšence a / nebo znalce těch krasavců nebo krásek na čtyř kolech, bez rozdílu pohlaví, vyznání, barvy pleti nebo čehokoliv jiného. Ale jinak je to hrozný béčko:) 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když divák přestane dumat nad tím, že šlohnout za jednu krátkou noc padesát luxusních aut, do kterých holky samy padají, je hrozně nereálný námět, může si tuhle story o jedné nadupané Eleanoře užít. Sofistikované bezpečnostní systémy tuhle starou partu nemůžou zdeptat, dohromady je dal další průšvih mladšího bráchy Nicolase Cage, který si troufl na kšeft, na který jednoduše neměl. Produkční matador Jerry Bruckheimer, toho času měnící ve zlato kdejaký zaprášený scénář, nechal jasně nalajnovat, kdo je dobrý a kdo zlý, do toho zaplácal překážky od dotěrných policajtů po psa, který zbaštil klíče a nechce je jaksi vykakat. Střih je svižný, kamera velmi dobře umístěná, herecká sestava parádní, ale pořád jedeme tak nějak na půl plynu. Neužijeme si pořádnou honičku s přehlednými zatáčkami, neužijeme si pořádný sex na zadním sedadle, neužijeme si reálný strach o mladšího bráchu, neužijeme si regulérně napínavé scény. Scénář až moc spoléhal na kopírák, příliš toho autor Con Airu Scott Rosenberg nevymýšlel. Prostě taková příjemná vyjížďka, do které se dá nasednout i víc než patnáct let po prvním sešlápnutí plynu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Silná drahá auta, Angelina Jolie obarvená na Blond, a k tomu skvělá hudba s Nicolasem Cagem řídícím v závěrečné scéně Ford Mustang "Eleanor"... ,a šílený zabiják, který dělá ve volných chvílích nábytek = 60 sekund .... Velmi povedená nenáročná zábava, která potěší nejen automobilové fandy 7.5/10. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Keď ide Memphis (Nicolas Cage) po prvýkrát za Sway (Angelina Jolie), ktorá leží pod autom, tak sú vidlicové kľúče v každom zábere položené inak. (Zdroj: ČSFD)
  • Při závěrečné honičce stíhá Roland Castlebeck (Delroy Lindo) Shelby GT500 v BMW řady 5. Na pár záběrech je vidět i motorové označení na víku kufru - 540i. (lskala)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama