Kdyby nebylo Josefa Abrháma, dám o hvězdičku míň. Jeho hádka s postavou, kterou hrál Vladimír Menšík, je přímo studií choleriků :-)(1.8.2003)

Bohuzel celovecerni filmy s radou Vacatkem se jen velmi zlehka priblizily nedostizne kvalite serialoveho originalu - ale pan Marvan je i zde opet skvely.(23.7.2002)

Můj nejoblíbenější český detektivní cyklus a jeden z jeho povedených střípků - pánové ze ,,čtyřky", Vacátkovská mordparta v čele s noblesním panem radou, geniální komediálně-tragický herecký part Vladimíra Menšíka v roli hypochondrického cholerika komisaře Zdychynce (jeho náběhy na infarkt, oči v sloup při omdlévání, cholerické stavy a afektovaně vedené výslechy jsou nezapomenutelné...), typově přesný Josef Abrhám (byl skutečným idolem a filmovým milovníkem své doby...navíc je vynikajícím hercem, což propůjčilo jeho dragounovi skutečný šarm), patina filmového materiálu počátku sedmdesátých let s kouzelně vybledlými barvami, úžasná hudba dvorního skladatele tohoto volného cyklu Zdeňka Lišky, přesná Sequensova režijní práce, naprosto dokonalá mizanscéna... Partie krásného dragouna je krásná a moudrá detektivka, setkání s níž mi nezkazí ani častými reprízami dávno prozrazené rozuzlení... Podobné filmy a seriály: Pěnička a Paraplíčko, Smrt černého krále, Vražda v hotelu Excelsior, Štědrý večer pana rady Vacátka, Hříšní lidé města pražského, Panoptikum města pražského, Hříšní lidé města brněnského(5.11.2007)

Nejlepší díl ze 4 filmů s radou Vacátkem. Zajímavý případ a konečné rozuzlení. Dobrý výkon Vladimíra Menšíka.(26.6.2005)

Štastný nápad na filmové pokračování mimořádně zdařilého televizního seriálu i v tomto případě překonal očekávatelný výsledek. V paměti mi zůstává - na vzdory jiným názorům - fascinující výkon Květy Fialové. Její úletová panička je pro mne legendou tím spíš, že tu Fialová viditelně hraje tak trochu sebe samu a že jí to její lidství vydrželo i do současného úctyhodného věku. Jsou lidé, kteří se nemění, zůstávající sebou samými a obohacující tím druhé. A jsou to lidé, kterých nikdy není dost. Jinak PARTIE samozřejmě představuje další velký úspěch celého týmu filmu, především však úspěch Markův a Sequensův. To jistě.(27.1.2008)

Na starém Proseku :)(4.3.2009)

Ano ty filmy ze serie Hrisnych lidi mesta prazskeho, jsou skutecne neco jineho nez samotny serial. Ale musim rici, ze kvalitou u me nestradaji. Mozna jim chyby serialova vecnost a dejova (zanrova) semknutost. Nadruhou stranu nabizeji skutecnou filmovou atmosferu, ktera mozna neprinasi, hlavne pro dobu sveho vzniku, ten vzpominany efekt ktery s sebou nesou adaptace detektivnich povidek. Jenze je to prave ten prostor celovecerniho (a tentorat i barevneho) snimku ktery dava na druhou stranu vyniknout jednotlivym charakterum a tim jeste vice tem uzasnym hercum bez niz by cela (a i ta serialova cast) nedosahla takove - pro mne dodnes - tezko jen napodobitelne kvality. A to nemluvim o tom jak skvele je zde zachycena atmosfera stare Prahy, plna nezamenitelnych povah, natur, barev, tonu a odpuste i vuni. Nekdy si presne na tu atmosferu v tomto filmu vzpomenu, treba na svych toulkach v stranich pod Prosekem nebo u byvalich poli u Zabehlic.(23.6.2010)

U Hříšných lidí vždy zaujala naprosto skvělá hudba v pozadí od Mistra Lišky..(24.7.2008)

Jasná pětka. Skvělá filmařina. "Za to my ho tady moc dobře známe. O tom už jsme tady slyšeli hotové legendy. To je ten pan Nikdo..."(25.9.2010)

Jak je již pravidlem dle mého měřítka, rada Vacátko boduje a nic na tom nemění fakt, že se nejedná o seriálový díl, ale celovečerní film. Jak jinak, když herecké zastoupení je z nejvyšší příčky naší tehdejší herecké scény. Nezbývá, než dát pět a povzdechnout si, kde že jsou ty časy, kdy bylo opravdu dokonalých hereckých hvězd dostatek a k tomu navíc vynikající režisér (tedy ne těch dnešních hvězd, ale opravdových kumštýřů).(12.8.2008)

Boží mlýny neměly chybu, Josef Abrhám byl dokonalý, stejně tak Vladimír Menšík a Květa Fialová, která byla možná ještě o kousek lepší než jako Lady Macbeth v původním seriálu. To jsou samá pozitiva. Když se k tomu přičte několik kouzelných scén, několik výborných hlášek, svižné dialogy a skvěle vypointované situace, je toho dost, aby to vyvážilo fakt, že mi to oproti původnímu seriálu připadalo slabší. Na můj vkus poněkud ukřičené a možná až příliš tlačené do frašky, což mi nesedlo i když to byl předem avizovaný záměr.(17.11.2011)

"Hopla, malé faux pas..."(5.1.2009)

Rada Vacátko, Bouše a Brůžek pri vyšetrovaní lúpeže objavia ďalšie zločiny. Svoj skvelý herecký talent však predvádza hlavne Vladimír Menšík ako miestny strážnik zapojený do vyšetrovania.(3.1.2004)

Tentokrát na komediální notečku a zase bezvadně.(3.3.2009)

Vyrovnanější film než Pěnička a Paraplíčko. Přesto mám z nějakého zvláštního důvodu radši ten druhý, snad pro syrovější prostředí a autentický herecký výkon Radoslava Brzobohatého. Přesto i v Partii krásného dragouna jiskří skvělé herecké výkony. Bezchybný je Josef Abrhám a geniálně se své role zhostila i Květa Fialová. Vladimír Menšík je tradičně skvělý, přestože na mnoha místech "poněkud" přehrává. Například ve chvílích, kdy dramaticky, se spoustou grimas a povyku "omdlívá" či se o něj "pokouší záchvat mrtvice". Jak už jsem napsal jinde (Pěnička a Paraplíčko) Jiří Sequens v těchto filmech skutečně podal svůj asi nejlepší režijní výkon.(12.9.2006)

• ilemas

Nechci tu kazit hodnocení, ale tohle nám kdysi pouštěli na branném výcviku, možná je to dobrý film, ale tenkrát se mi to nelíbilo.(24.1.2010)

Na každého jednou dojde. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Záletník dostal, co si zasloužil.(2.10.2009)

Vynikající pokračování skvělého seriálu. Jeden z nejlepších filmů doby.(15.2.2003)

Nejlepší ze čtyř celovečerních filmů o hříšných lidech. Myslím, že zejména díky výbornému obsazení a výborně zahraným rolím. Menšíkův Zdychinec, Zázvorková jako jeho žena, Abrhámův dragoun, k tomu typicky ulítlá Květa Fialová. To je radost se dívat. A je to i pěkně vypointované.(28.8.2006)

Vcelku banální příběh by bez skvělých hereckých výkonů padal do podprůměru. Ostatně Sequens nepatří mezi naše nejlepší režiséry , za pozornost snad stojí jen Atentát z roku 1964. Několik momentů si lze vskutku vychutnat např. snahu zbavit Helgu Čočkovou svatebního šatu brutálním serváním či komediantský výstup rozkošně cáklé Květy Fialové. Na herce je radost se podívat, s příběhem už to tak slavné není. Určitý problém jsem měl i s naším nejgeniálnějším skladatelem Z.Liškou, kterého si velmi cením. Doprovodná dechovka mi příliš nesedla ( nic proti dechovce, na veselici či v hospůdce je vítaná). Na přelomu 60. a 70. let vznikaly onačejší komedie ( nejlepší pak rozhodně Pane, vy jste vdova!) než je Partie krásného dragouna.(8.11.2011)

<< předchozí 1 2 3 4