Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rudi, jenom mi řekněte jako muž muži, má to snad znamenat, že jste se včera dopustil něčeho, co bych neměl a ani bohdá nechtěl, jako Váš bývalý nastávající tchán a policista, slyšet?" Komisař Zdychynec byl dokonalý vyšetřovatel, Rudi zase skvělá motýlí povaha, výhodné partie byly báječně naivní a pánové ze Čtyřky ty zamotané rodinné vztahy svým vyšetřováním moc nerušili. A aby byl výčet kompletní, tak já jsem se u toho skvěle bavil. ()

yannes 

všechny recenze uživatele

Klasika v prvom rade. Ale fackovacia scéna Menšík versus Abrhám je unikátna. Tento film som videl asi 30 x a pozriem si ho vždy, pretože túto scénku si nemôžem nechať uniknúť. A vôbec postava komisaře Zdychinca je absolutne fascinujúca, na tak malom priestore toĺko výrazových prostriedkov, to sa len tak nevidí. Skvelé. ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele

Krásný úsměvný kriminální příběh, kde krom party ze Čtyřky exceluje výborný Vladimír Menšík v roli komisaře Zdychynce, a samozřejmě i Josef Abrhám. Hádka těchto dvou pak výbornou zábavu jen dovršuje. Navíc je tu dosti odkazů na Hříšné lidi - za všechny třeba paní Zdychyncová a její dcera, neviděli jsme tuhle dvojici už někde... [8/1O] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pepík Abrhám byl v tomto filmu pěkný kaňour, to se musí nechat. Tolik pohledných kočiček obdělat a mít v náručí mimo jiné mladou Šulcovou, Carmen Mayerovou či Helgu Čočkovou – to mu záviděl nejeden divák. Mimochodem Helga Čočková a Zázvorková také ztvárnili dceru a matku hned v prvním díle seriálu Hříšní lidé města pražského. Objevila se tu i řada dalších herců, kteří v nějakém tom díle už hráli – viz Menšík – který byl opravdu ze všech nejlepší a ta fackovaná s Abrhámem neměla chybu, stejně jako trhání svatebních šatů. Celkově tento film udržel přijatelnou laťku a proto mu dám lehce nadprůměrných 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku banální příběh by bez skvělých hereckých výkonů padal do podprůměru. Ostatně Sequens nepatří mezi naše nejlepší režiséry, za pozornost snad stojí jen Atentát z roku 1964. Několik momentů si lze vskutku vychutnat např. snahu zbavit Helgu Čočkovou svatebního šatu brutálním serváním či komediantský výstup rozkošně cáklé Květy Fialové. Na herce je radost se podívat, s příběhem už to tak slavné není. Určitý problém jsem měl i s naším nejgeniálnějším skladatelem Z.Liškou, kterého si velmi cením. Doprovodná dechovka mi příliš nesedla ( nic proti dechovce, na veselici či v hospůdce je vítaná). Na přelomu 60. a 70. let vznikaly onačejší komedie ( nejlepší pak rozhodně Pane, vy jste vdova!) než je Partie krásného dragouna. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Vladimír Menšík byl geniální improvizátor, vypravěč a bavič, takže svými historkami bavil i lidi na place. Zato Jaroslav Marvan působil prý na své okolí nepřístupně. Ostatně měl svou vlastní šatnu, kde o pauzách popíjel v poklidu červené vínko a Menšíkovy historky ho nechávaly chladným. (HawkeyP)
  • Ve filmu byly použity autentické a opravdu věrohodné stejnokroje vzor 24, jež byly propracovány až k detailu (např.barva výložek-žlutá pro jezdectvo). (HJ-FILIP)
  • Portrét prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, který visí u pana rady Vacátka v kanceláři, je dřevoryt (z r. 1919) od Maxe Švabinského. (Idée_fixe)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama