Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mi pořád říká: ptáku? Nejsem blbec. Mám Porsche." Tak to já asi blbec budu. Porsche totiž nemám a přestože mě baseball nudí, tak jsem s Durhamskými býky strávil na hřišti, v šatně, v hospodě i v posteli spoustu času. Mě totiž baví expertka Annie, bonzující mazák Crash a samozřejmě budoucí hvězda LaLoosh s milionovou rukou a mozkem za pěticentík. Ten byl prostě boží, když nadhazoval špatnou půlkou mozku, dýchal jako lávová ještěrka a pokoušel se pochopit Whitmana, podvazkovej pás, kvantovou fyziku nebo propojení varlat s chodidly v jedný čakře. Fakt nemám baseball rád, ale kdyby zavolali z Durhamu, že potřebujou novýho maskota, tak nafukuju člun a pádluju přes Atlantik. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka, ostatně o baseballu vůbec se dobré filmy točí až překvapivě často - a dobře se sledují. Robbins imituje mladého hřebečka, Costner starého mazáka a Sarandon něco mezi tím, ale bez ptáka v kalhotách :) Díky druholigovému prostředí máme možnost sledovat přenosy z menších stadionů, tudíž i ta atmosféra je poněkud přátelštější, uvolněnější, trochu bezstarostnější - a dle mého mnohem blíže "americkému snu" než snímky z prvoligového prostředí. 75% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Velký milovník baseballu Costner, sexuálně přístupná a nekonvenční Sarandon, neotesaný Robbins se silnou pravačkou – a stejně to i se všemi povinnými dobovými požadavky příliš nefunguje. Sportovní romance Durhamští Býci si cestu k divákovi razí poměrně obtížně. A není to jen kvůli baseballu, který si ani dnes v Evropě nevydobyl nějaké alespoň trochu konstantnější postavení. Dlouhé minuty jsem se neměl čeho chytnout. Story o starém mazákovi, kterému absolutní přechod do první ligy vždy o vlásek unikl a který má své zkušenosti na sklonku kariéry předat mladému talentu, nijak zvlášť nestrhne. Je jasné, že mladému frajírkovi pomůže do první ligy a je jasné, že nakonec právě před ním dostane šanci se u Sarandon v posteli opravdu ohřát. Film navždy skrz naskrz průměrného Sheltona, který možná rozumí baseballu, ale nechce porozumět divákovi. Dost matné tři hvězdy.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Výborní herci, kteří se snaží vyniknout, ale scénář postrádá silné momenty nebo přidanou hodnotu navíc. Film mapuje až moc zaobaleně osudy pár postav, motajících se kolem provinčního klubu. Kdo chce emotivnější drama z baseballového prostředí a má rád Costnera, tak raději zvolte Hřiště snů.......6/10 ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Durhamští Býci mají do nové sezóny dvě zajímavé posily. To je velký problém pro atraktivní baseballovou expertku Annie, která ze zásady během sezóny souloží vždy jen s jedním hráčem mužstva. Proto si musí vybrat mezi budoucí nadhazovačskou hvězdou MLB Ebbym a zkušenostmi ošlehaným catcherem Crashem. Crashovým jediným úkolem v týmu je přinutit Ebbyho (hráče s milionovou rukou a hlavou za pět centů), aby přestal při hře myslet. Jenže Ebby je jako každý správný polomozek přesvědčen o své genialitě, nic nechápe a proto je nutné, aby si vyzkoušel jaké to je, když na něj vlastní catcher bonzuje odpalovači soupeře. Taková je cena za to, když opičáka s podvazkovým pásem pod dresem napadne luxusní myšĺenka, že rytmus hry určuje hráč s nejlepším kontraktem. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Crash Davis (Kevin Costner) ve filmu odpaluje na obě strany (drží pálku jak napravo tak nalevo). (moznazitra)
  • Tim Robbins (Nuke) se v témže roce, kdy byly Durhamští Býci natočeni, stal reálným partnerem Susan Sarandon (Annie Savoy). Rok poté se jim narodil syn Jack. Pár spolu žil 23 let a až do rozchodu v roce 2009 byl považován za jeden z nejpevnějších vztahů v Hollywoodu. (Dizzy_eM)
  • Snímek byl v roce 2008 zařazen Americkým filmovým institutem v kategorii nejlepší sportovní film na 5. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama