Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Role hubaté Erin Julii Roberts vyloženě sedne, ale fakt, že dostala za svůj výkon Oscara bohužel trochu zastínil neméně významnou událost...že totiž Eckhartův motorkář sesadil z trůnu nejlepší chůvy všech dob Mary Poppins a udělal to s takovou grácií, že tohle dílko v televizi nikdy nevynechám, i když ho na Nově opakují rok co rok. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznám, že mě tenhle vysoce hodnocený film bavil jen málo. Chápu, že když se něco natáčí podle skutečné události, nemůže to být příliš sci-fi, ale málo platné, mě tenhle ekologický právní boj Erin Brockovich dostatečně nezaujal. Možná kdyby Julii Roberts nahradilo jiné, sympatičtější herecké eso a stopáž šla na rozumnější úroveň, těžko říct... Takhle imho jen velmi mírný nadprůměr. 59% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, nevím, zda to bylo na Ozzyho, ale rozhodně jde o pozoruhodný výkon. Julii Roberts se daří prezentovat vyzývavou a na nic si nehrající Erin Brockovich způsobem, jaký by si ona dáma nejspíš sama přála, a to není řeč jenom o těch dlouhých nohách;) Anyway - film občas ztrácí tempo, ale to se při hledání v archivech a hrabání se ve spisech (také občas;)) stává, a ten zbytek si rozhodně divákovu pozornost udrží. Nezdolný duch či triumf vůle, whatever, skutečná Erin Brockovich si zaslouží obdiv. Julia Roberts ji "jenom" zahrála...a abych nezapomněl - typické rukopisy jsou v tomhle filmu hned dva - režisérský a skladatelský - a oba se předvádějí v dobře vyladěné formě, takže nemám problém s osmdesátkou. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príbehy o tom, že aj obyčajný človek môže zvíťaziť nad všemocnou korporáciou, ak je dostatočne vytrvalý, húževnatý a má aj trochu šťastia, sú odsúdené na úspech. Sú rozprávkami pre dospelých a potvrdením Amerického sna. Navyše ak príbeh vznikol podľa skutočnosti, potom už na ceste za Oscarom naozaj nie je čo pokaziť. Alebo je? Zvláštne je, že na filme mi najviac prekážala ocenená Julia Roberts. Najmä preto, že životom otĺkanú matku troch detí si predstavujem inak. Výber nevhodnej predstaviteľky do filmu so zaujímavou a spoločensky významnou témou je pre jeho vierohodnosť kľúčový. Pochybenie v ňom zráža celý film dole, niekde do miest, kde leží Pretty Woman. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Theresa Dallavale: "Okay, look, I think we got off on the wrong foot here." Erin Brockovich: "That's all you got, lady. Two wrong feet in fucking ugly shoes." /// Erin Brockovich prezentovaná tímto filmem je jednoduše fucking great. A rozhodně se tomu neříká jenom "kozy". ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby byly 125,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 256,3 mil. (NIRO)
  • Všimněte si, že když jde poprvé Erin (Julia Roberts) do archívu, má kopírka modré tlačítko pro start. Když tam přijde podruhé, má už zelenou barvu. (don corleone)

Reklama

Reklama