Reklama

Reklama

Svatby pana Voka

TV spot
Československo, 1970, 100 min

Režie:

Karel Steklý

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Miloš Kopecký, Pavel Landovský, Vladimír Brabec, Otakar Brousek st., Marie Drahokoupilová, Darina Chlebová, Jan Schánilec, Václav Sloup, Alois Müller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Český šlechtic Petr Vok z Rožmberka již není tak mladý, ale jeho milostná dobrodružství nadále vyvolávají závist mužů a pobouření ctihodných dam. Na zámku Bechyně mu je k dispozici 12 půvabných dívek, stále však neváhá svést mlynářovu ženu a služku. Jednoho dne se ocitne ve finanční nouzi a starší bratr Vilém mu proto poradí, aby se oženil s bohatou nevěstou. Petr všechny překvapí oznámením, že si chce vzít velmi mladou Kateřinu z Ludanic. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (97)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že v tomto případě naprosto nechápu zdejší hodnocení tohoto filmu. Podle mě se jedná o další z vynikajících komedií "made in Česká republika". Je přece velkou frajeřinou umět si udělat legaci i z vlastních dějin. Film plný skvělých hlášek, kde je nutno ocenit i brilantní herecký výkon Miloše Kopeckého, kterému byla role šitá přímo na míru. Nezaostávají ani ostatní, jako např. Pavel Landovský a Václav Sloup. Pro mě se jedná o komedii jak se sluší a patří - vtipnou, rozvernou a lehce prostopášnou. Takové filmy se již netočí, a to je veliká škoda. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Petr Vok, kterého úžasně zahrál Miloš Kopecký, žil rozmařilým životem. Vydržoval si fraucimor (asi 12 žen), ale i tak nenechal jedinou ženskou sukni na pokoji. To ho málem zničilo. Nakonec i jeho zasáhl Amorův šíp. Zamiloval se do mladičké Kateřiny, která souhlasila se svatbou pouze pod podmínkou, že se zbaví svého fraucimoru. Zbavil se ho skutečně originálním způsobem, provdal je. Miloš Kopecký filmu vévodil. Jeho Petr Vok byl elegantní a vtipný. ()

Reklama

Nixdorfie 

všechny recenze uživatele

Podle mě zbytečně nedoceněná komedie z doby, o které toho mnoho natočeno nebylo (což je chyba :)), s naprosto excelujícím Landovským v roli Rudolfa II. Už kvůli němu stojí za to film vidět - klidně bych se vsadila, že podal historicky nejpřesnější obrázek Rudolfa II. vůbec. Vok je pro Kopeckého také role šitá jako na tělo a je krásné pozorovat, jak si ji užívá! Do toho bezvadné dialogy, někdy velice přísné hlášky (např. známé se zatměním slunce, průjmem nebo gramaticky nekorektně napsaným "debilem", ale osobně moje nejoblíbenější je: "Nenutím vás, abyste mě milovala, ale netečnost k mé senné rýmě by se dala vykládat jako urážka císařského majestátu." :)) a o zábavu je zaručeně postaráno! ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svatby pana Voka aneb Co nám ve škole zamlčeli; "plebejská" historická veselohra, jíž dominuje Miloš Kopecký v roli rudolfínského bonvivána Petra Voka z Rožmberku, zdatně sekunduje Pavel Landovský jakožto císař Rudolf II., jenž to nejdůležitější prosr... ehmm... však vy víte co, a u níž nejednomu bigotnímu puritánovi spadne čelist, jakým že to zhýralým obdobím středověk byl. Vcelku poklidných sto minut, neurazilo, avšak ani neobohatilo, čtvrtá nejspíš za to, že je jaro a já mám dobrou náladu. 70% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Skvělá situační a konverzační komedie, které vládne hláškující a intrikující Miloš Kopecký, který do role vnesl vše, co od něho očekáváme. A protože na kostýmech a výpravě se také rozhodně nešetřilo, navíc se zde intrikuje s neobyčejnou kadencí, nabízí se srovnání se slavnou francouzskou komedií Pošetilost mocných. A nutno říci, že Svatby pana Voka ji svou vícevrstevnatostí překonávají, zvlášť když začne hláškovat i mladá Kateřina. A tak zatímco kroniky a učebnice historie nad tímto pohledem na pana Voka pláčou, divák se královsky baví. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Autorem scénáře k filmu byl známý spisovatel Jan Procházka. Jeho jméno však nebylo z politických důvodů uváděno. [Zdroj: Slovník českých spisovatelů od roku 1945] (Dzonysek)
  • V zámku Červená Lhota, kde sa natáčalo, bola položená nová dlažba, a tak ju štáb musel prekryť trávou privezenou v balíkoch, aby vyzerala staro. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama